Βραζιλία: Παραιτήθηκε ο δημοφιλής υπουργός Δικαιοσύνης Σέρζιου Μόρου

Βραζιλία: Παραιτήθηκε ο δημοφιλής υπουργός Δικαιοσύνης Σέρζιου Μόρου

Ο 47χρονος Μόρου ήταν υπέρμαχος της διαφάνειας στο γνωστό σκάνδαλο διαφθοράς «Γρήγορο Πλύσιμο» (Lava Jato) στη Βραζιλία

moro_brazil
Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Βραζιλίας και πρώην δικαστής, Σέρζιου Μόρου, που είναι ένα από τα δημοφιλέστερα μέλη στην κυβέρνηση του ακροδεξιού προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου, ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην πρωτεύουσα της χώρας, Μπραζίλια.

Ο 47χρονος Μόρου, ο οποίος αναδείχθηκε ως υπέρμαχος της διαφάνειας στο γνωστό σκάνδαλο διαφθοράς «Γρήγορο Πλύσιμο» (Lava Jato) στη Βραζιλία, καθώς ηγείτο της εκτεταμένης έρευνας, αποχωρεί από την κυβέρνηση ύστερα από την απαλλαγή από τα καθήκοντά του του έμπιστου και στενού συνεργάτη του, επικεφαλής της Ομοσπονδιακή Αστυνομίας Μαουρίσιου Βαλέισου, κατόπιν εντολής του προέδρου, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα και στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Αυτή η νέα παραίτηση έρχεται να προστεθεί στην απόλυση από τον Μπολσονάρου - πριν οκτώ ημέρες - ενός άλλου δημοφιλούς μέλους της κυβέρνησής του, του Υπουργού Υγείας Λουίζ Ενρίκε Μαντζέτα, ο οποίος τασσόταν υπέρ των μέτρων περιορισμού του πληθυσμού, σε αντίθεση με τον πρόεδρο, που δεν ήθελε να σταματήσει την οικονομική δραστηριότητα .

Ο Σέρζιου Μόρου προειδοποίησε χθες τον πρόεδρο ότι θα παραιτηθεί εάν απολυθεί ο αρχηγός της αστυνομίας. Ο Βαλέισου, που απολάμβανε ευρειών εξουσιών όσον αφορά τις δικαστικές έρευνες, βρισκόταν στο στόχαστρο του ακροδεξιού προέδρου από πέρυσι. Όμως η ταχύτητα των εξελίξεων στην υπόθεση της απόλυσης του Βαλέισου έπιασε τον Μόρου εξ απήνης.

Η επιλογή του εξαιρετικά δημοφιλούς Μόρου ως μέλους της κυβέρνησης Μπολσονάρου, μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον πρόεδρο τον Ιανουάριο του 2019, θεωρήθηκε μια καλή απόφαση, ωστόσο η εικόνα του υπουργού αμαυρώθηκε στη συνέχεια έπειτα από τις αποκαλύψεις στον Τύπο που έθεταν σοβαρά υπό αμφισβήτηση την αμεροληψία του σε σχέση με την καταδίκη σε βαριές ποινές του πρώην προέδρου Λουίζ Ινάσιου "Λούλα" ντα Σίλβα για διαφθορά.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: 80 χώρες έχουν απαγορεύσει τις εξαγωγές μασκών

Κορωνοϊός - Ισημερινός: Χαός με πάνω από 22.000 κρούσματα και 560 θανάτους

Κορωνοϊός - Γερμανία: Καταρρέει η Lufthansa - Πακέτο στήριξης 10 δισ. ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης