Βρετανία: Η αγαπημένη νύφη της Ελισάβετ «επιστρατεύθηκε» να καλύψει το κενό που άφησε το Megxit

Βρετανία: Η αγαπημένη νύφη της Ελισάβετ «επιστρατεύθηκε» να καλύψει το κενό που άφησε το Megxit

Η Σοφία, Κόμισσα του Ουέσσεξ, είναι η σύζυγος του πρίγκιπα Εδουάρδου και την χαρακτηρίζει η βαθιά αφοσίωσή της στο παλάτι - Η αλλοτινή μεσοαστή και νεοφερμένη στην οικογένεια, μετατράπηκε στην τέλεια δευτεραγωνίστρια, μετά την Κέιτ Μίντλετον

sophia-wessex
Η αιφνίδια αποχώρηση της Μέγκαν και του Χάρι άφησε ένα κενό στο Μπάκιγχαμ που δεν μπόρεσαν να αποκρύψουν ούτε οι μετέπειτα προσεκτικά χορογραφημένες κινήσεις της βασίλισσας, εν μέσω πανδημίας. Η απόφαση του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ να αποποιηθούν τα καθήκοντά τους, συνέτριψε την επιχείρηση επανεφεύρεσης και ανανέωσης του κατά τ’ άλλα άκαμπτου θεσμού. Ενός θεσμού που τείνει να θεωρείται από πολλούς απαρχαιωμένος. Η ένταξη, όμως, μιας 36χρονης διαζευγμένης Αφροαμερικανίδας απογόνου σκλάβων, όπως και να το δει κανείς, έφερε έναν αέρα δροσιάς στον οίκο των Ουίσδωρ.

Το Μegxit όμως απέδειξε ότι ο αέρας αυτός ήταν μία βραχύβια ανάσα, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο τα ασφυκτικά πλαίσια που κρύβουν οι χρυσοποίκιλτες πόρτες του παλατιού.

Ως γνωστόν, όμως, η φύση απεχθάνεται τα κενά. Παρόλο που ο Κάρολος είναι υπέρμαχος μίας πιο εξορθολογισμένης και περιορισμένης βρετανικής μοναρχίας, η γνωστή και ως «επιχείρηση» απαιτεί λαμπερά και γοητευτικά μέλη. Όχι μόνο για να κόβουν κορδέλες και να φωτογραφίζονται, αλλά για να υπενθυμίζουν με την παρουσία τους τη διαχρονικότητα και κυρίως την αντοχή του Θεσμού. Και κάπως έτσι, επελέγη ένα σχετικά άγνωστο στο ευρύ κοινό άτομο να πιάσει δουλειά. Η Σοφία, Κόμισσα του Ουέσσεξ, είναι η σύζυγος του πρίγκιπα Εδουάρδου και αγαπημένη νύφη της Ελισάβετ. Αυτό φαίνεται να είναι το σχέδιο-απάντηση της βασιλικής οικογένειας στην πρόσφατη απώλεια. Η αλλοτινή μεσοαστή και νεοφερμένη στην οικογένεια, μετατράπηκε στην τέλεια δευτεραγωνίστρια, μετά την Κέιτ Μίντλετον.

countess-mesa


Η Σόφι έδωσε το στίγμα της πριν το ξέσπασμα του κορωνοϊού. Εκπροσώπησε την βασιλική οικογένεια σε πληθώρα περιστάσεων. Ακόμα και εν μέσω καραντίνας, συνέχισε να παραβρίσκεται διαδικτυακά σε διάφορες εκδηλώσεις. Η Σόφι Ράις – Τζόουνς παντρεύτηκε τον Εδουάρδο το 1999, όταν ήταν 34 ετών. Είχαν ήδη κλείσει πέντε χρόνια ως ζευγάρι. Εκείνη εργαζόταν ως στέλεχος εταιρείας δημοσίων σχέσεων και γνωρίστηκαν όταν ανέλαβε την προώθηση ενός τουρνουά τένις, στο οποίο εκείνος συμμετείχε. Έως τότε ήταν η λιγότερη πιθανή πριγκίπισσα. Η Νταϊάνα ανήκε σε μία αριστοκρατική οικογένεια και η γιαγιά της ήταν κυρία επί των τιμών στη Βασιλομήτωρα. Η Φέργκι, σύζυγος του Αντρέα, κινούταν στην περιφέρεια της βασιλικής τροχιάς, καθώς ο πατέρας της ήταν ο δάσκαλος του πόλο του Πρίγκιπα Φιλίππου. Αντίθετα, η Σόφι ήταν μία κλασική «γυναίκα καριέρας της μεσαίας τάξης». Κόρη ενός πωλητή ανταλλακτικών αυτοκινήτων και μίας νοικοκυράς, η οποία εργάστηκε περιοδικά ως γραμματέας, περιέγραψε η Sally Bedell Smith στη βιογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η ταπεινή καταγωγή της ενέπνευσε αρκετά κουτσομπολιά. Ένας «βασιλικός παρατηρητής» είχε σχολιάσει τη μέρα του γάμου της ότι αν και «γοητευτική, η κόρη ενός πωλητή ελαστικών δεν παντρεύεται το γιο της βασίλισσας της Αγγλίας». Παρ’ όλα αυτά, η Ελισάβετ δεν εξέφρασε καμία ενόχληση. Ακόμα και παρασκηνιακά οι σχέσεις των δύο γυναικών περιγράφονταν ως ιδανικές. Η Σόφι ήταν ιδιαίτερα σταθερή, κατά πολλούς ακόμα και βαρετή. Η μοναδική ένταση που προκάλεσε στην οικογένεια ήταν όταν συναντήθηκε και αυτή με το διαβόητο βρετανικό τύπο. Γυμνόστηθες φωτογραφίες της δημοσιευθήκαν από τις διακοπές της, λίγο πριν το γάμο. Τότε, η Sun είχε αναγκαστεί να απολογηθεί. Ακόμα και αυτό ήταν σαν παρωνυχίδα για τους Ουίνσδορ που είχαν περάσει δια πυρός και σιδήρου την δεκαετία εκείνη. Το διαζύγιο του Καρόλου και της Νταϊάνα, η περίφημη συνέντευξή της για την εξωσυζυγική του σχέση, ο μετέπειτα θάνατός της, το διαζύγιο του Άντριου και οι διαφημίσεις της πρώην συζύγου του και πρώην νύφης της Βασίλισσας για χάπια αδυνατίσματος είχαν πλήξει σοβαρά τη βασιλική οικογένεια.

Κλείσιμο
countess-wessex


Η Σόφι και ο Έντουαρντ είχαν εκφράσει την επιθυμία να διατηρήσουν το γάμο τους αρκετά διακριτικό, γεγονός που γοήτευσε ένα μέρος του αμερικανικού κοινού που χαρακτήρισε το ζευγάρι ως ένα μίγμα παραδοσιακού και μοντέρνου. Το ζευγάρι υιοθέτησε χαμηλό προφίλ και αφιερώθηκε στις λιγότερο λαμπερές πτυχές της «βασιλικής εργασίας». Ανέλαβε 70 φιλανθρωπικές οργανώσεις, παραμένοντας επίμονα κάτω από το ραντάρ των μέσων ενημέρωσης Την εμπιστεύτηκε και την καλωσόρισε στην καθημερινότητά της με τρόπο που δεν έκανε ποτέ για την Κέιτ Μίντλετον. Σταδιακά η Σόφι μετατράπηκε στην αγαπημένη νύφη της βασίλισσας. Ενδεικτικό των σχέσεων των δύο γυναικών είναι ότι της δίνεται η θέση πάντα ακριβώς πίσω από τη Βασίλισσα στην εκκλησία.

Μεγάλο της προσόν είναι η ολοκληρωτική αφοσίωσή της στην οικογένεια, η προσεκτική εμφάνισή της, το ευγενικό χαμόγελο και η διακριτική και στο ελάχιστο δυνατόν ομιλία της. Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ δεν αποτελεί καμία έκπληξη ότι η Ελισάβετ επέλεξε την Σόφι να αναλάβει πολλά από τα καθήκοντα του πρώην ζεύγους των Σάσεξ. Το γεγονός ότι δεν διαθέτει χολιγουντιανή λάμψη φαίνεται να περιλαμβάνεται στα ατού της. Tόσο όσο…

Ειδήσεις σήμερα:

Φρίκη στην Ουκρανία: Κανίβαλος έφαγε τα πόδια της φίλης του επειδή... πείνασε


Ποιες χώρες έχουν ξεκινήσει την επιστροφή στην κανονικότητα και πώς αίρουν τα μέτρα για τον ιό

ΗΠΑ: 1.433 θάνατοι σε ένα 24ωρο - Πάνω από 42.000 συνολικά οι νεκροί 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης