Κορωνοϊός - Πρίγκιπας Χάρι: «Εγκατέλειψε τη χώρα του στην ώρα της ανάγκης» λέει καθηγητής ιατρικής

Κορωνοϊός - Πρίγκιπας Χάρι: «Εγκατέλειψε τη χώρα του στην ώρα της ανάγκης» λέει καθηγητής ιατρικής

Οι δηλώσεις του πρίγκιπα Χάρι από το Λος Άντζελες, όπου ζει μόνιμα, για την κρίση του κορωνοϊού στη Μεγάλη Βρετανία, «πυροδότησαν» αντιδράσεις από τους ειδικούς επιστήμονες

harry-markle-arthro
Οργή στους ειδικούς επιστήμονες στη Μεγάλη Βρετανία προκάλεσαν τα σχόλια του 35χρονου πρίγκιπα Χάρι για την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα. Από το Λος Άντζελες, όπου εγκαταστάθηκε στα μέσα Μαρτίου μαζί με την σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ και τον 11 μηνών γιο τους, Άρτσι, ο Βρετανός γαλαζοαίματος παραχώρησε συνέντευξη το Σάββατο σε διαδικτυακό ραδιόφωνο και μίλησε μεταξύ άλλων και για την κρίση του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Τα πράγματα είναι καλύτερα από ό,τι μας καθοδηγούν να πιστέψουμε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης», ανέφερε ο δούκας του Σάσεξ και εξόργισε τον καθηγητή ογκολογίας Κάρολ Σικόρα, ο οποίος δήλωσε για τον Χάρι: «Ποια είναι τα προσόντα του για να κάνει αυτά τα σχόλια - εκτός από το ό,τι εγκατέλειψε τη χώρα του στην ώρα της ανάγκης;».

Ο καθηγητής Σικόρα, πρώην σύμβουλος στην Ντάουνινγκ Στριτ, ανέφερε στον βρετανικό Τύπο: «Θεωρώ πως αυτά τα σχόλια είναι εξοργιστικά. Όσο για τα μέσα ενημέρωσης, πραγματικά δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το παράπονο του Χάρι. Οι δημοσιογράφοι παρουσιάζουν τα γεγονότα και έχουν κάνει θαυμάσια δουλειά στην άσκηση κριτικής στην κυβέρνηση».

Η Νάντρα Αχμέντ από την Οργάνωση Εθνικής Περίθαλψης (NCA), τόνισε για την συνέντευξη του πρίγκιπα Χάρι πως «αυτός δεν έχει δει όλα τα γεγονότα». Η ίδια, αποκάλυψε στον βρετανικό Τύπο ότι το νοσηλευτικό προσωπικό υποφέρει ψυχολογικά και πρόσθεσε: «Μερικά από τα πράγματα που έχω ακούσει είναι τρομακτικά».

Ο πρίγκιπας Χάρι στην συνέντευξή του επαίνεσε τον 99χρονο λοχαγό του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, Τομ Μουρ, που κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 23 εκατ. λίρες για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS). Ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ ανέφερε, επίσης, πως είναι «απίστευτα υπερήφανος» για την ανταπόκριση των Βρετανών να βοηθήσουν κατά της πανδημίας.

Ο ίδιος και η Αμερικανίδα σύζυγός του, «συνελήφθησαν» από κάμερες στο δυτικό Χόλιγουντ την περασμένη Τετάρτη να μοιράζουν δωρεάν γεύματα σε ασθενείς και ευάλωτα άτομα για λογαριασμό φιλανθρωπικής οργάνωσης φορώντας, μάσκα η Μέγκαν και μια γαλάζια μπαντάνα στο πρόσωπο για προστασία ο Χάρι.

Η βασίλισσα ζήτησε να μην ακουστούν κανονιοβολισμοί στα 94α γενέθλιά της

Κλείσιμο
Ο 71χρονος πρίγκιπας Κάρολος, πατέρας του Χάρι, νόσησε τον Μάρτιο με ήπια συμπτώματα κορωνοϊού και βρίσκεται στην βασιλική κατοικία Μπίρκχολ Χάουζ στο κάστρο Μπαλμόραλ της Σκωτίας μαζί με την 72χρονη σύζυγό του, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς. Η 93χρονη βασίλισσα Ελισάβετ μαζί με τον 98χρονο βασιλικό σύζυγο, πρίγκιπα Φίλιππο, έχουν απομονωθεί στο κάστρο του Ουίνδσορ εν μέσω της πανδημίας. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον και τα τρία παιδιά τους μετακόμισαν εξαιτίας του κορωνοϊού στο εξοχικό τους Άμνερ Χολ στο Νόρφολκ.

Μάλιστα, χθες έγινε γνωστό από πηγή των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ πως η «αειθαλής» βασίλισσα Ελισάβετ εξέφρασε την επιθυμία να μην ακουστούν κανονιοβολισμοί την Τρίτη που είναι τα γενέθλιά της λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Θα είναι η πρώτη φορά στα 68 χρόνια της βασιλικής της θητείας που δεν «πέσουν» κανονιοβολισμοί προς τιμήν των γενεθλίων της στο κάστρο του Ουίνδσορ και στο Λονδίνο.

Αν και τα δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου στη Βρετανία υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση μελετά ένα σχέδιο τριών φάσεων για έξοδο από τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί εξαιτίας του κορωνοϊού, ο υπουργός Παιδείας, Γκάβιν Γουίλιαμσον, δήλωσε σήμερα από την Ντάουνινγκ Στριτ πως δεν είναι σε θέση να δώσει ακόμα ακριβή ημερομηνία έναρξης των σχολικών μαθημάτων.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 120.067 και οι νεκροί σε 16.060. Ο αριθμός των θανάτων σήμερα ανήλθε στους 596, χαμηλότερος από χθες που οι νεκροί από τον Covid - 19 ήταν 888 και προχθές 847. Πάντως, παρά τις πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον από την αντιπολίτευση για να δώσει στην δημοσιότητα ένα σχέδιο εξόδου από το lockdown, την Πέμπτη η κυβέρνηση αποφάσισε παράταση των αυστηρών μέτρων για τρεις ακόμα εβδομάδες.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Πάνω από 160.000 ζωές έχει «θερίσει» ο κορωνοϊός - Ο ενημερωμένος «χάρτης» του ιού

Πάσχα 2020 - Κορωνοϊός: Πώς γιόρτασαν οι ορθόδοξοι ανά τον κόσμο εν μέσω της πανδημίας

Ποια καραντίνα; Έστησαν κανονικό ποντιακό γλέντι στο Κορδελιό (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης