Κατέρρευσε γέφυρα στη βόρεια Ιταλία - Τραυματίστηκαν δυο οδηγοί

Κατέρρευσε γέφυρα στη βόρεια Ιταλία - Τραυματίστηκαν δυο οδηγοί

Το lockdown λόγω κορωνοϊού και η επακόλουθη απουσία κίνησης, απέτρεψε τα χειρότερα έπειτα από την κατάρρευση γέφυρας σε επαρχιακό δρόμο μεταξύ Γένοβας και Φλωρεντίας - Είχε παρουσιαστεί πρόβλημα στο οδόστρωμα τον Νοέμβριο

gefyra_italia
Μια γέφυρα σε έναν, συνήθως γεμάτο από κίνηση, επαρχιακό δρόμο στη βόρεια Ιταλία κατέρρευσε την Τετάρτη, ωστόσο η πυροσβεστική ανέφερε μόλις δυο ελαφρά τραυματισμένους οδηγούς φορτηγών, καθώς το lockdown στη χώρα λόγω κορωνοϊού, έχει... μηδενίσει την κυκλοφορία άλλων οχημάτων.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής δήλωσε ότι η γέφυρα μήκους 260 μέτρων σε δρόμο της πόλης Άουλα, μεταξύ Γένοβας και της Φλωρεντίας, κατέρρευσε γύρω στις 10:30 το πρωί (τοπική ώρα) και κομμάτια της έπεσαν στον ποταμό Μάγκρα που τη διασχίζει.



Η απουσία κίνησης δεν προκάλεσε περισσότερα θύματα, ωστόσο το συγκεκριμένο περιστατικό υπογραμμίζει την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου της Ιταλίας, η οποία είχε φανεί με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο το 2018, όταν κατάρρευση μιας γέφυρας αυτοκινητοδρόμου στην πόλη της Γένοβας είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 43 ατόμων.

Η συγκεκριμένη γέφυρα τελούσε υπό τη διαχείριση των επαρχιακών αρχών, ωστόσο στη συνέχεια μεταβιβάστηκε στην ANAS, μια εταιρεία που ελέγχεται από το κρατικό σιδηροδρομικό οργανισμό Ferrovie dello Stato.

Πληροφορίες αναφέρουν πως είχε παρουσιάσει ένα πρόβλημα στο οδόστρωμα τον περασμένο Νοέμβριο, που είχε επιδιορθωθεί.

Κλείσιμο
Η υπουργός Μεταφορών Πάολο ντε Μικέλι ανέφερε ότι η ANAS διαχειριζόταν τη γέφυρα από το 2018 και ζήτησε λεπτομερή έκθεση για το περιστατικό και την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η γέφυρα.

Ειδήσεις σήμερα

White Deal» για την Υγεία προτείνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Οι χρυσές δουλειές της Μαφίας εν μέσω κορωνοϊού

Έρευνα για πιθανή απόκρυψη θανάτων από Covid-19 στον μεγαλύτερο οίκο ευγηρίας της Ιταλίας  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης