Γκρέτα Τούνμπεργκ: Στις Βρυξέλλες με εκατοντάδες διαδηλωτές για το κλίμα

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Στις Βρυξέλλες με εκατοντάδες διαδηλωτές για το κλίμα

Η Σουηδή ακτιβίστρια στάθηκε στην κορυφή της πορείας κρατώντας πανό με το σύνθημα «Σχολική απεργία για το κλίμα» - Εκατοντάδες διαδηλωτές αψήφισαν τη βροχή 

thunberg_brux
Στις Βρυξέλλες έδωσε το «παρών» η Γκρέτα Τούνμπεργκ, που στέφθηκε επικεφαλής της πορείας για το κλίμα, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε η οργάνωση «Youth for Climate».

Η νεαρή ακτιβίστρια από τη Σουηδία βρέθηκε μαζί με εκατοντάδες διαδηλωτές. Χωρίς να κάνει δηλώσεις, στάθηκε στην κορυφή της πορείας κρατώντας το διάσημο πανό της με το σύνθημα: «Skolstrejk för klimatet» (σχολική απεργία για το κλίμα).

Τόσο η Τούνμπεργκ όσο και οι διαδηλωτές αψήφισαν τη βροχή. Η ίδια φορούσε μοβ ανοράκ και λευκό σκουφάκι και τράβηξε την προσοχή φωτογράφων και περίεργων.

«Είμαστε θερμότεροι, θερμότεροι, θερμότεροι από το κλίμα!» φώναζαν ρυθμικά οι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν πολλοί νεαροί Βέλγοι και μέλη οργανώσεων όπως η Greenpeace ή η WWF, αλλά και συνταξιούχοι.

Greta Thunberg Joins Youth Climate Activists in Rally Outside the EU
Κλείσιμο


Αντιδρούν στους κλιματικούς στόχους της ΕΕ

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας της ΕΕ, κρατώντας σημαίες των κρατών μελών της Ένωσης και πλακάτ με μηνύματα όπως: «Αυτή είναι τώρα η τελευταία ελπίδα», «Όχι φύση, όχι μέλλον».

Η κινητοποίηση οργανώθηκε δύο ημέρες μετά την παρουσίαση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενός σχεδίου «νόμου για το κλίμα», με το οποίο η ΕΕ δεσμεύεται για ουδετερότητα άνθρακα μέχρι το 2050, ένα στόχο που επέκρινε η Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Για τους διοργανωτές της διαδήλωσης, οι κλιματικοί στόχοι της ΕΕ «δεν επαρκούν για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «πρέπει να δείξει ότι είναι έτοιμη να δώσει μάχη για το μέλλον μας», επισημαίνουν.

Καθώς επισκέφθηκε αυτήν την εβδομάδα τις Βρυξέλλες, η Γκρέτα Τούνμπεργκ συναντήθηκε με Ευρωπαίους αξιωματούχους, όπως την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

Διαβάστε επίσης: 

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ ίδρυσε ΜΚΟ με τα χρήματα που έλαβε από το «Εναλλακτικό Βραβείο Νόμπελ»

Κλιματική αλλαγή: Ρεκόρ ζέστης για τα επόμενα πέντε χρόνια  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης