Κλιματική αλλαγή: Για πρώτη φορά η θερμοκρασία στην Ανταρκτική πάνω από 20 βαθμούς Κελσίου

antarctica

Πλησίασε τους 21 βαθμούς στη βορειότερη χερσόνησο που ανήκει στην Αργεντινή - Ο Ιανουάριος του 2020 καταγράφηκε ως ο θερμότερος όλων των εποχών στον πλανήτη

Άκρως ανησυχητικά μηνύματα λαμβάνουν οι επιστήμονες από τα επίπεδα κλιματικής αλλαγής που καταγράφουν τους τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα σε ότι φορά την Αρκτική και την Ανταρκτική, δύο περιοχές που καθορίζουν το κλίμα του πλανήτη. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση από τη διακύμανση της θερμοκρασίας, καταγράφηκε για πρώτη φορά στην ιστορία θερμοκρασία άνω των 20 βαθμών Κελσίου στην περιοχή της Ανταρκτικής.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι μέτρησαν τη θερμοκρασία σε περιοχή της Ανταρκτικής στους 20,75 βαθμούς Κελσίου, ή 69,35 βαθμούς Fahrenheit. «Ποτέ στην ιστορία δεν έχουμε δει τόσο υψηλή θερμοκρασία στην Ανταρκτική», δήλωσε ο Βραζιλιάνος επιστήμονας Κάρλος Σέφερ, περιγράφοντας με απογοήτευση τις εξελίξης στο κλίμα της Γης.

Το δείγμα της θερμοκρασίας ελήφθη στις 9 Φεβρουαρίου και αμέσως ξεκίνησε μία πιο αναλυτική παρακολούθηση, ώστε να βγει ένας μέσος όρος, που θα είναι ενδεικτικός της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί. «Η συγκεκριμένη μέτρηση, από μόνη της, δεν αποτελεί δείγμα ραγδαίας μεταβολής του κλίματος, καθώς θα πρέπει να περιμένουμε τους μέσους όρους, ώστε να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα. Αποτελεί, όμως, ένα πολύ δυσοίωνο μήνυμα», τόνισε ο επιστήμονας από τη Βραζιλία.

Το δείγμα ελήφθη από τη βορειότερη χερσόνησο της Ανταρκτικής, η οποία ανήκεισ την Αργεντινή. Από το ίδιο σημείο, πριν λίγες ημέρες, είχε ανακοινωθεί θερμοκρασία ρεκόρ 18,5 βαθμών Κελσίου.

Τα μηνύματα για την άνοδο της μέσης θερμοκρασίας της Γης πάντως κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι, καθώς το 2019 ήταν το δεύτερο πιο θερμό έτος στην ιστορία, μετά το πρόσφατο 2016, ενώ ο Ιανουάριος του 2020, ήταν ο θερμότερος Ιανουάριος όλων των εποχών στον πλανήτη.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Στοριογραφος

ΨΕΜΑΤΑ.Κλιματικη αλλαγή δεν υπάρχει.Στον γεωλογικό χρόνο υπήρξαν και θα υπάρξουν κλιματικές εναλλαγές .Λαμόγια περιβαλοντολογουντων οργανώσεων,κάτι σαν ΜΚΟ, τα γράφουν αυτά,για να φάνε κρατικά λεφτά,τάχα μου για έρευνες,τσξιδακια,συνέδρια,ξενοδοχεία,συσκέψεις,διασκέψεις,επιδοτούμενα σεμινάρια,οικολογουντα δημοσιογραφακια,υποτροφίες,γραφειοκρατικές θέσεις αργοσχολων,έδρες επιστημονικές του .όλου, με το αζημιωτο,πολιτικάντηδες οικολόγοι,κόμματα ..οικολογικά,πράσινοι,πράσινες αναπτύξεις και γενικά ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ.Οταν διαβάζετε τέτοιες μπούρδες,ξύνετε τα....αυτιά σας.

Αυτοκαταστροφικός ο άνθρωπος

«Homo homini lupus» Latin proverb

ET

That's not true..... It was like this when Moby dick was around.... It was full of whales back then but yeah you got the picture...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης