Κορωνοϊός: Να καθαρίζετε το κινητό σας όσο συχνά πλένετε τα χέρια σας

Κορωνοϊός: Να καθαρίζετε το κινητό σας όσο συχνά πλένετε τα χέρια σας

Οι Αμερικανοί γιατροί τονίζουν για τον κορωνοϊό να μην χρησιμοποιείτε βότκα για να απολυμανθείτε

koronoios_kinita_tilefona
Oι γιατροί είναι σαφείς: Να καθαρίζετε την οθόνη του κινητού σας όσο συχνά πλένετε χέρια σας. Πριν από λίγες ημέρες, οι επιστήμονες είχαν ανακοινώσει ότι ο κορωνοϊός μπορεί να επιβιώσει στις οθόνες των κινητών για μία εβδομάδα. Για το λόγο αυτό, οι ειδικοί συνιστούν το καθάρισμα της οθόνης του κινητού με αντιβακτηριακά μαντηλάκια αρκετές φορές την ημέρα.

Στην δημοφιλή αμερικανική τηλεοπτική εκπομπή «Good Morning America», Αμερικανοί ειδικοί τόνισαν ότι τα smartphones μπορούν να μεταφέρουν χιλιάδες μικρόβια όπως και ότι άλλο ακουμπάμε καθημερινά: για παράδειγμα, το πληκτρολόγιο και το «ποντίκι» του υπολογιστή.

Επειδή όμως το κινητό για πολλούς έχει γίνει η προέκταση του χεριού τους, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Οι γιατροί συμβουλεύουν επίσης να είμαστε σχολαστικοί και στην απολύμανση μολυβιών και στυλό με μαντηλάκια που εμπεριέχουν οινόπνευμα.

Σε όλο τον κόσμο, περισσότεροι από 96.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον COVID-19 με τους νεκρούς να ανέρχονται σε 3.300.

Την ώρα που είναι διάχυτος ο φόβος για περαιτέρω εξάπλωση του ιού, υπάρχουν ορισμένοι που καταφεύγουν στη... βότκα για να απολυμάνουν τα χέρια τους. Εάν δεν έχουν στο σπίτι τους κάνουν το εξής: συνδυάζουν οινόπνευμα και αλόη για να φτιάξουν το οινοπνευματώδες ποτό με το οποίο πιστεύουν ότι θα καθαρίσουν αποτελεσματικά τα χέρια τους.

Οι επιστήμονες πάντως προειδοποιούν ότι δεν θα πρέπει με τη βότκα να απολυμαίνουμε τα χέρια μας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το BBC.


Διαβάστες επίσης: 

Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στο Βατικανό

Κορωνοϊός στο Ισραήλ: Διαγνώστηκε με τον ιό και ο οδηγός του πούλμαν των Ελλήνων τουριστών

Κορωνοϊός - Νότια Κορέα: Επτά νέοι θάνατοι και 309 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης