Ιταλία: Οι Αρχές ανακάλυψαν παράνομη χωματερή μπάζων κοντά στη Φοντάνα ντι Τρέβι

Ιταλία: Οι Αρχές ανακάλυψαν παράνομη χωματερή μπάζων κοντά στη Φοντάνα ντι Τρέβι

Η χωματερή βρισκόταν στα έγκατα του ιστορικού κέντρου, σε υδραγωγό που τροφοδοτεί τη Φοντάνα ντι Τρέβι

fontana-1165583_1920
Οι υπηρεσίες του δήμου της Ρώμης και η αστυνομία ανακάλυψαν έναν παράνομο χώρο ρίψης μπάζων, στα έγκατα του ιστορικού κέντρου, σε υδραγωγό που τροφοδοτεί τη διάσημη πηγή της Φοντάνα ντι Τρέβι, μην μπορώντας να πιστέψουν αυτό που αντίκριζαν, σύμφωνα με την εφημερίδα Il Messaggero.

Οι αστυνομικοί κατέβηκαν με μία αυτοσχέδια σκάλα, προκειμένου να διαπιστώσουν τι βρισκόταν στον υδραγωγό της Άκουα Βέρτζινε και βρέθηκαν μπροστά σε ένα βουνό από μπάζα δίπλα ακριβώς στα αρχαιολογικά ευρήματα και υποδομές που σώζονται στο σημείο.

Οι Αρχές που πραγματοποίησαν αυτοψία εντόπισαν μεγάλες ποσότητες από σιδεριές, υπολείμματα τοιχοποιίας, επιχρισμάτων, γυψοδομών και άλλα οικοδομικά υλικά. Αμέσως διατάχθηκε έρευνα για να βρεθούν οι υπαίτιοι της «βεβήλωσης» των αρχαίων υποδομών.

Η υδραγωγός Άκουα Βίργκο, που αργότερα επονομάσθηκε επί το πιο σύγχρονο ως Άκουα Βέρτζινε, είναι ακόμη σε λειτουργία. Όμως, εξαιτίας της μόλυνσης των υδάτων του χρησιμοποιείται μόνον για την τροφοδοσία των πηγών και συντριβανιών της Ρώμης, όπως η Πηγή (Φοντάνα) ντελα Μπαρκάτσα, η Φοντάνα ντι Τρέβι, η Φοντάνα ντέι Κουάτρο Φιούμι και η Φοντάνα ντελ Νικιόνε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης