Brexit: Ισχυρό προβάδισμα Τζόνσον έναντι Κόρμπιν, δείχνει νέα δημοσκόπηση 

Brexit: Ισχυρό προβάδισμα Τζόνσον έναντι Κόρμπιν, δείχνει νέα δημοσκόπηση 

«Γερό σκαρί» ο Τζόνσον - Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», τo κόμμα των Τόρις έρχεται πρώτο στην πρόθεση ψήφου με διαφορά 12 μονάδων έναντι των Εργατικών 

000_1KU6FH
Kαλπάζει το κόμμα των Συντηρητικών ενώ η Βρετανία στροβιλίζεται στη δίνη του Βrexit και οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι για το αν ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, θα πρέπει να παραιτηθεί.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», τo κόμμα των Τόρις έρχεται πρώτο στην πρόθεση ψήφου με διαφορά 12 μονάδων έναντι των Εργατικών υπό την ηγεσία του Τζέρεμι Κόρμπιν.

Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης «Opinion», το Συντηρητικό Κόμμα αποσπά ποσοστό 36% με το Εργατικό Κόμμα να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 24% και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες να κατρακυλούν στην τρίτη θέση (από την δεύτερη που ήταν σε άλλες δημοσκοπήσεις) με ποσοστό 20%. Το κόμμα «Brexit» υπό την ηγεσία του Νάιτζελ Φάρατζ καταλαμβάνει την τέταρτη θέση με ποσοστό 11%.

Η ίδια δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι, το 47% των Βρετανών θεωρεί ότι ο Μπόρις Τζόνσον θα πρέπει να παραιτηθεί μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ότι ήταν παράνομη η απόφασή του να κλείσει το κοινοβούλιο επί πέντε εβδομάδες. Το 42% πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να παραμείνει στη Ντάουνινγκ Στρητ.

Την ίδια ώρα, το 44% των ψηφοφόρων δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών εάν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου δεν αποχωρήσει η Βρετανία από την Ε.Ε.

Η δημοσκόπηση της Opinium διεξήχθη σε δείγμα 2.007 ερωτηθέντων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης