Αντιπρόεδρος της Κομισιόν ο Μαργαρίτης Σχοινάς

margaritis_main

Αντικείμενό του η Προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής - Σύμφωνα με ανάρτησή του στο Twitter θα καλύπτει τα θέματα μετανάστευσης, ασφάλειας, απασχόλησης και εκπαίδευσης - Οχτώ συνολικά οι αντιπρόεδροι - Ενισχυμένες Γαλλία, Ιταλία με τον Ιταλό επίτροπο να αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Oικονομίας - Μητσοτάκης: Δικαιώνεται απόλυτα η επιλογή της κυβέρνησής μας

Αντιπρόεδρος στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναλαμβάνει ο Μαργαρίτης Σχοινάς όπως ανακοίνωσε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Τρίτης η Γερμανίδα επικεφαλής της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Σύμφωνα με το γράφημα που δόθηκε στη δημοσιότητα ο Μαργαρίτης Σχοινάς αναλαμβάνει καθήκοντα αντιπρόεδρου με αντικείμενο την προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής.

LIVE | European Commission President- Elect Ursula Von der Leyen unveils new Commissioners.


Όπως εξήγησε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Μαργαρίτης Σχοινάς δευτερόλεπτα μετά την ανακοίνωση το χαρτοφυλάκιό του θα καλύπτει τα θέματα μετανάστευσης, ασφάλειας, απασχόλησης και εκπαίδευσης.

«Είμαι έτοιμος για σκληρή εργασία και περιμένω τη συζήτηση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το πώς μπορούμε να "μεταφράσουμε" τις πολιτικές μας προτεραιότητες σε αληθινά αποτελέσματα για τους Ευρωπαίους» γράφει ο κ. Σχοινάς.euro-1
Η Επιτροπή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει οκτώ θέσεις αντιπροέδρων ενώ  η Επιτροπή του απερχόμενου προέδρου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είχε έξι.

Από τις θέσεις των Επιτρόπων και των Αντιπροέδρων, εκτός της αναβάθμισης της Ελλάδας, ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση της Γαλλίας, καθώς η κυρία Σιλβί Γκουλάρ μετατρέπεται σε «υπέρ – Επίτροπο» αναλαμβάνοντας τα δύο χαρτοφυλάκια που επιθυμούσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Ήτοι και αυτό της Βιομηχανίας αλλά και το νεοσύστατο χαρτοφυλάκιο Άμυνας και Διαστημική πολιτικής.

Αναβαθμισμένο ρόλο έχει και η Ιταλία καθώς μετά το εσωτερικό πολιτικό χάος στη γείτονα χώρα, ο Πάολο Τζεντιλόνι αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Οικονομίας.

Η ανάθεση του χαρτοφυλακίου για το Εμπόριο στον Ιρλανδό Φιλ Χόγκαν ήταν σχεδόν αναμενόμενη εξέλιξη λόγω των περίπλοκων ζητημάτων που θα επιφέρει στο εμπόριο η αναμενόμενη έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ.

Ωστόσο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατάφερε να επιτύχει την ίση εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών καθώς η νέα Κομισιόν έχει δεκατρείς γυναίκες και δεκατέσσερις άνδρες, σε αντίθεση με αυτήν του κ. Γιούνκερ που είχε δεκαεννέα άνδρες και μόλις εννέα γυναίκες.

Οι περισσότεροι Επίτροποι στην Κομισιόν φον ντερ Λάιεν προέρχονται από την πολιτική ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (δέκα) και ακολουθούν οι προερχόμενοι από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (εννέα). Στην Επιτροπή Γιούνκερ οι Επίτροποι του ΕΛΚ ήταν δεκατέσσερις και οκτώ προέρχονταν από τους Σοσιαλδημοκράτες.

Όπως τόνισε η κυρία Φον ντερ Λάιεν η επιλογή των χαρτοφυλακίων έγινε καθώς επιθυμεί μια Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα λειτουργεί αποφασιστικά και θα παρέχει απαντήσεις. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προχώρησε μάλιστα στη δημιουργία χαρτοφυλάκίου για την Άμυνα και της Διαστημική πολιτκή για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να δώσει την έγκρισή του σε ολόκληρο το Κολέγιο των Επιτρόπων, συμπεριλαμβανομένης της Προέδρου και του Ύπατου Εκπροσώπου της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας/Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πριν από αυτήν τη διαδικασία θα προηγηθούν ακροάσεις όλων των Επιτρόπων στις σχετικές κοινοβουλευτικές επιτροπές του ΕΚ και μόλις το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δώσει την έγκρισή του, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο διορίζει επίσημα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με το άρθρο 17 παράγραφος 7 της ΣΕΕ.

Η επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Γερμανία (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) – Πρόεδρος

Φρανς Τίμερμανς: Ολλανδία (Σοσιαλδημοκράτες) - Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος για την ευρωπαϊκή κλιματική πολιτική ( ευρωπαϊκό, πράσινο deal)

Μαργκρέτε Βεστάιερ: Δανία (Φιλελεύθεροι) - Εκτελεστική Αντιπρόεδρος για την Ψηφιακή πολιτική

Βάλντις Ντομπρόβσκις: Λετονία (ΕΛΚ) - Αντιπρόεδρος για την Οικονομία

Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους: Λιθουανία (Ανεξάρτητος/υποστηριζόμενος από τους Πράσινους) – Περιβάλλον και ωκεανοί

Γιούτα Ουρπιλάινεν: Φινλανδία (Σοσιαλιστές και Δημοκράτες) – Διεθνής συνεργασία

Σιλβί Γκουλάρ: Γαλλία (Φιλελεύθεροι) – Βιομηχανία και υπεύθυνη Άμυνας και Διαστημικής πολιτικής

Ντιντιέ Ρέιντερς: Βέλγιο (Φιλελεύθεροι) – Δικαιοσύνης και κράτος Δικαίου

Βέρα Γιούροβα: Τσεχία (Φιλελεύθεροι) – Διαφάνεια

Ντουμπράβκα Σουίτσα: Κροατία (ΕΛΚ) – Δημοκρατία και δημογραφική πολιτική

Μαργαρίτης Σχοινάς: Αντιπρόεδρος/ Υπεύθυνος για τη διατήρηση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής

Πάολο Τζεντιλόνι: Ιταλία (Σοσιαλδημοκράτες) – Οικονομία

Ζοζέπ Μπορέλ: Ισπανία (Σοσιαλδημοκράτες) - Αντιπρόεδρος/ Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής

Μάρος Σέφτσοβιτς: Σλοβακία (Σοσιαλδημοκράτες) – Αντιπρόεδρος/ Συνεργασία των εσωτερικών οργάνων

Μαρίγια Γκάμπριελ: Βουλγαρία (ΕΛΚ) – Καινοτομία και Νεότητας

Στέλλα Κυριακίδη: Κύπρος (ΕΛΚ) - Υγεία

Κάντρι Σίμσον: Εσθονία (Φιλελεύθεροι) -Ενέργεια

Λάζλο Τροτσάνι: Ουγγαρία (ΕΛΚ) – Περιφερειακή πολιτικής και διερεύνησης

Φιλ Χόγκαν: Ιρλανδία (ΕΛΚ) - Εμπόριο

Νικολά Σμιτ: Λουξεμβούργο (Σοσιαλδημοκράτες) – Απασχόλησης

Ελένα Νταλί: Μάλτα (Σοσιαλδημοκράτες) – Ισότητας

Γιάνους Βοιτσεχόφσκι: Πολωνία (Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές) - Γεωργία

Ελίζα Φερέιρα: Πορτογαλία (Σοσιαλδημοκράτες) - Συνοχής και μεταρρυθμίσεις

Ροβάνα Πλάμπ: Ρουμανία (Σοσιαλδημοκράτες) - Μεταφορών

Γιάνες Λενάρτσιτς: Σλοβενία (Ανεξάρτητος) – Διαχείρισης κρίσεων

Ίλβα Γιόχανσον: Σουηδία (Σοσιαλδημοκράτες) – Εσωτερικών υποθέσεων

ΣΧΟΛΙΑ (18)

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ;

Γιώργος

Έχω ξαναμιλήσει για τα μάτια του Κυριάκου που βγάζουν φωτιές. Ο άνθρωπος δεν παίζεται. Παρουσίασε εκπρόσωπο στο Ευρωκοινοβούλιο που είχε πιθανότητες να εκλεγεί αντιπρόεδρος. Αυτός είδε την θέση και τον χρόνο για να τον προτείνει. ( θυμόμαστε τις άλλες πολύ δυνατές προτάσεις). Λοιπόν ο Μητσοτάκης είναι πολύ έξυπνος -μεθοδικός με τεράστιες ικανότητες.

Γκοου μπακ Μέρκελ

Αααα μάλιστα, τώρα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αν υπολογίζουμε σε αυτούς τους υπαλλήλους της Γερμανίας, το τέλος μας είναι πιο σύντομα απ ότι υπολογίζουμε!

Προστασία του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής...

Η Ελλάδα δεν ανήκει σε αυτόν τον τρόπο ζωής, είναι απλά η ζώνη ασφαλείας για την Ευρώπη για αυτό μας κράτησαν, έχουν μαζευτεί όλα τα πιθήκια εδώ. Η Ευρώπη είναι θωρακισμένη

e

θωρακισμένη Mecrendes.

Ωραία...

Θέση κλειδί, θα αλλάξει η ζωή μας... Πετάνε οι Ευρωπαίοι μια θέση παπαντζα για στάχτη στα μάτια μας και εμείς χαιρόμαστε. Θα βγαίνει κατά καιρούς να κάνει καμιά δήλωση και θα χαίρεται αυτός, η μάνα του και η γυναίκα τού

Συριζαιος

Τι σχεση εχει ενας ελληνας με τον ευρωπαικο τροπο ζωης? Μογγολικο ναι αλλα οχι και ευρωπαικο. Λαθος στελεχωση της θεσης.

Χαχαχαχαχα

Μύλος μέσα στη Νέα Δημοκρατία θα φαγωθούν μεταξύ τους. Το καλύτερο σήριαλ του χειμώνα θα είναι χε χε χε.

δ

ίδιο πόστο έχει και ο Κασσιδιάρης, αλλά στον δήμο της Αθήνας.

Είδες μπαλίτσα ο Κούλης;;;;

Tι π@#$σα έφαγε ο Αντωνάκης από τον Κούλη ρε παιδιά;;;;

Βασικά αργόμισθοι

Στην ΕΟΚ κουμάντο κάνουν τα διάφορα λόμπι και οι ισχυρές χώρες. Όλοι αυτοί οι γραφειοκράτες είναι εκεί για να καλύπτουν την αναποτελεσματικότητα του μηχανισμού. Τους είδαμε πόσο αποτελεσματικοί ήταν με την υπερχρέωση της χώρας μας. Μιας χώρας που ενώ βρισκόταν σε αυστηρή εποπτεία κατάφερε να υπερχρεωθεί !!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

bj-0

Με 368 έδρες, έναντι 191 των Εργατικών, οι Τόρις διασφαλίζουν μία μεγάλη νίκη, που ανοίγει τον δρόμο για το Brexit στις 31 Ιανουαρίου 2020 - Ποσοστά μεγαλύτερα από την εποχή Θάτσερ για τους Συντηρητικούς

29
brexit-0

Τα επόμενα βήματα μετά την σαρωτική επικράτηση του απερχόμενου Βρετανού πρωθυπουργού - Η διαδικασία στη Βουλή των Κοινοτήτων και κατόπιν στη Βουλή των Λόρδων, που αναμένεται να οδηγήσει στο ιστορικό «διαζύγιο» του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση

boris_eu

Γάλλοι διπλωμάτες σημείωσαν πως εάν επαληθευτεί αυτή η συμφωνία ο πρωθυπουργός των Τόρις, ο Μπόρις Τζόνσον, θα έχει τη δυνατότητα να επιτύχει την άμεση έγκριση της συμφωνίας για το Brexit

1