Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: Η νέα επικεφαλής της Κομισιόν έχει επτά παιδιά, στηρίζει τους gay και δεν πίνει ούτε καπνίζει

Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: Η νέα επικεφαλής της Κομισιόν έχει επτά παιδιά, στηρίζει τους gay και δεν πίνει ούτε καπνίζει

Η νέα επικεφαλής της Κομισιόν είναι απόγονος του βαρόνου Λούντβιχ Κνοοπ, ενός εμπόρου βαμβακιού από την Βρέμη, έχει επτά παιδιά, τρέφεται υγιεινά και κάνει τζόκινγκ - Σπούδασε οικονομικά και ιατρική και  για τις ανάγκες τηλεοπτικού σόου στη γερμανική τηλεόραση, δεν δίστασε να μπει μέσα σε κάδο ανακύκλωσης κι ας φόραγε ψηλοτάκουνες γόβες και φόρεμα

ursull9
Στα νιάτα της ήταν η πιο «καυτή» ξανθιά του γερμανικού κοινοβουλίου.

Η «μητέρα του γερμανικού στρατεύματος» και των επτά τέκνων της τον Αύγουστο του 2016 ατένιζε το Αιγαίο από την γερμανική ναυαρχίδα «Βόννη» έχοντας στο πλευρό της τον συμπατριώτη της, υποναύαρχο, Γιοργκ Κλάιν, διοικητή του στολίσκου του ΝΑΤΟ.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι μία γυναίκα με πάθος, αυθόρμητη και χωρίς αναστολές. Στη ζωή της έκανε πάντα αυτό που ήθελε χωρίς δεύτερη σκέψη. Το 1990 προσχωρεί στο Κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα της. Ως υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων έγραψε ιστορία όταν το 2007 έκανε μία άσεμνη χειρονομία που αρμόζει περισσότερο στα γήπεδα ποζάροντας σε εξώφυλλο γερμανικής εφημερίδας. Ως εργαζόμενη γυναίκα και μητέρα ανέτρεψε την επικρατέστερη θεωρία ότι οικογένεια και καριέρα δεν συμβαδίζουν. Και ως επαγγελματίας - γυναικολόγος στο επάγγελμα - η δόκτωρ Ούρσουλα, κέρδισε το πρώτο λαχείο, όπως η ίδια υποστηρίζει : τον αριστοκράτη σύζυγό της, καθηγητή Ιατρικής, ο οποίος της χάρισε απλόχερα τον τίτλο της βαρόνης. Για τους συμπολίτες της, μπορεί να μην θεωρείται η καλύτερη υπουργός Άμυνας, είναι όμως η ιδανική... νταντά. Αν οι συμπολίτες της θα έπρεπε να εμπιστευτούν σε κάποιον Γερμανό πολιτικό τα παιδιά τους, θα επέλεγαν την Ούρσουλα. Για τα παιδιά της, πάντως, όπως η ίδια έχει δηλώσει , η...μαμά στο σπίτι είναι ο σύζυγός της . «Ο Χέικο ανέλαβε τον μητρικό ρόλο αφού αναγκάζονται να λείπω ώρες και πολλές φορές μέρες από το σπίτι...».

ursull6


Από γυναικολόγος βαρόνη κι από βαρόνη υπουργός. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι απόγονος του βαρόνου Λούντβιχ Κνοοπ, ένας εμπόρου βαμβακιού από την Βρέμη κι ενός εκ των πιο επιτυχημένων επιχειρηματιών του 19ου αιώνα. Γεννήθηκε στις Βρυξέλλες, σπούδασε σε Γερμανία και Βρετανία κι έχει ζήσει για τέσσερα χρόνια στις ΗΠΑ όταν την είχε παρασύρει ο έρωτας...Λατρεύει την ιππασία Την αγάπη της για τα άλογα την έχει μεταλαμπαδεύσει στα παιδιά της. Μιλά άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά. Εργάστηκε ως γυναικολόγος προτού αποφασίσει να ασχοληθεί με τα κοινά σε ηλικία 42 ετών, μία εμπειρία που την κάνει να ξεχωρίζει από πολλούς πολιτικούς καριέρας της Bundestag. Ο πατέρας της, Ερνστ Άλμπρεχτ ήταν πρωτοκλασάτο στέλεχος του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών, Ευρωπαίος Επίτροπος και επί χρόνια πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας.Η μητέρα της ήταν δημοσιογράφος. Με τους γονείς της έζησε στο Βέλγιο μέχρι τα 13 της χρόνια. Πήρε πτυχίο στα Οικονομικά από τα γερμανικά πανεπιστήμια του Γκέτινγκεν και του Μούνστερ (Ρηνανία- Βεστφαλία) αλλά και από το έγκριτο «London School of Economics». To 1980 αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της αφού συνειδητοποίησε ότι την ενδιαφέρει περισσότερο η Ιατρική. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Ιατρικής Σχολής του Ανόβερο κι όταν γνώρισε τον άνδρα της ζωής της, επίσης γιατρό, τον ακολούθησε στην Καλιφόρνια καθώς του προτάθηκε θέση στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Λίγα χρόνια αργότερα και χωρίς να το καλοσκεφτεί, αποφασίζει να βάλει «στεφάνι» με τον αριστοκράτη Χέικο φον ντερ Λάιεν.

Κλείσιμο
Ο Χέικο, καθηγητής Ιατρικής και διευθύνων σύμβουλος σε εταιρεία βιοτεχνολογίας, είναι γόνος της δυναστείας φον ντερ Λάιεν , μίας αριστοκρατικής οικογένειας μεταξοβιομηχάνων, όπως επισημαίνει ο γερμανικός Τύπος. Ούρσουλα και Χέικο γνωρίστηκαν στη χορωδία του του πανεπιστημίου του Γκέτινγκεν Από τότε είναι αχώριστοι. Μέχρι το 2014, το ζευγάρι ζούσε με την οικογένειά του και τον πατέρα της Ούρσουλα στο σπίτι τους, μία υπέροχη φάρμα κοντά στο Ανόβερο. Ο πατέρας της Ούρσουλα απεβίωσε από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Το παρατσούκλι της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας είναι «Tσενζούρσουρλα» (Zensursula) και προέρχεται από τη λέξη «zensur» - σημαίνει λογοκρισία στα γερμανικά - και το όνομά της. Κι αυτό γιατί είχε υποστηρίξει με θέρμη το μπλοκάρισμα της παιδικής πορνογραφίας μέσω Internet και την τήρηση λίστας με τέτοιες ιστοσελίδες από την ομοσπονδιακή αστυνομία. Έτσι, δημιούργησε την υποδοχή για λογοκρισία ιστοσελίδων που θεωρούνταν παράνομες από την Αστυνομία.

Στα νιάτα της ήταν η καλλονή της Bundestag

Στα νιάτα της είχε κατακτήσει επάξια τον τίτλο της πιο ωραίας ξανθιάς του γερμανικού κοινοβουλίου. Σήμερα ο γερμανικός Τύπος την αποκαλεί «Χίλαρι της Γερμανίας» καθώς εμπνέεται από την επικοινωνιακή της μαεστρία, το ενδυματολογικό της στυλ, την κόμη αλλά και τις πολιτικές της απόψεις. Δηλώνει φιλοευρωπαία και ονειρεύεται τις «ΗΠΑ της Ευρώπης». Όπως η ίδια διατυμπανίζει, έχει πολλές κοινωνικές ευαισθησίες. Τάσσεται υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων και της καθιέρωσης του κατώτατου μισθού. Γι’ αυτές τις θέσεις της έχει αποκτήσει ορκισμένους εχθρούς στις τάξεις των Χριστιανοδημοκρατών και άσπονδους φίλους στο στρατόπεδο των Σοσιαλδημοκρατών .Έγινε η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας αφού η Μέρκελ έδειξε να την εμπιστεύεται για το νευραλγικό πόστο.

Στην αγκαλιά του Χιου Τζάκμαν

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν καπνίζει, δεν βάζει αλκοόλ στο στόμα της, τρέφεται υγιεινά και κάνει τζόκινγκ. Λατρεύει τα φρούτα και τα λαχανικά και καταναλώνει μεγάλες ποσότητες γαλλικού καφέ την ημέρα.Όταν άρχισε να αναρριχάται επαγγελματικά, αναγκάστηκε να αποχωριστεί την ξανθιά χαίτη της. Το κοντό μαλλί της έδωσε έναν πιο αυστηρό τόνο στην εικόνα της. Ο τίτλος της γοητευτικής ξανθιάς υπουργού αντικαταστάθηκε από τον τίτλο της δυναμικής Ούρσουλα, της επικρατέστερης διαδόχου της Μέρκελ. Για τις ανάγκες τηλεοπτικού σόου στη γερμανική τηλεόραση, δεν διστάζει να μπει μέσα σε κάδο ανακύκλωσης κι ας φόραγε ψηλοτάκουνες γόβες και φόρεμα. Η Ούρσουλα δεν δίστασε επίσης να αφεθεί στα στιβαρά χέρια του διάσημου Αμερικανού ηθοποιού, Χιού Τζάκμαν, ποζάροντας χαμογελαστή στο φακό.

ursull8
ursull7


Η πολύτεκνη οικογένεια φον ντερ Λάιεν και η άσεμνη χειρονομία

Στην ορκωμοσία της όταν ανέλαβε το υπουργείο Άμυνας το 2013 ήταν όλοι εκεί. Και τα επτά τέκνα της πρώτης Γερμανίδας που ανέλαβε το εν λόγω χαρτοφυλάκιο, καθισμένα στα κοινοβουλευτικά έδρανα της Bundestag, περίμεναν να θαυμάσουν την μητέρα τους. Ο σύζυγος της Χέικο και τα παιδιά τους: Ντέιβιντ, Έγκμοντ, Σοφί- Σαρλότ, Ντονάτα, Βικτόρια, Γιοχάνα και Γκράτσια πόζαραν χαμογελαστοί στο φακό για μία αναμνηστική φωτογραφία. Προτού αναλάβει το υπουργείο Άμυνας, η Ούρσουλα είχε τα ηνία του υπουργείου Εργασίας (2009- 2013). Toν Σεπτέμβριο του 2013, η άσεμνη φωτογραφία του υποψηφίου των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία, ενέπνευσε το ίδιο το κόμμα να αποκαλύψει ότι, ο Πέερ Στάινμπρουκ δεν είναι ο μόνος που είχε σκανδαλίσει προτάσσοντας το μεσαίο δάκτυλο. Το ίδιο περίπου είχε πράξει και στο παρελθόν η Ούρσουλα. Τα γερμανικά ΜΜΕ αποκάλυψαν ότι, η Ούρσουλα είχε ποζάρει παλαιότερα κάνοντας άσεμνη χειρονομία για το εξώφυλλο ενθέτου της εφημερίδας «Suddetutsche Zeitung». Ήταν το 2007, όταν είχε αναλάβει επικεφαλής του υπουργείου Οικογενειακών Υποθέσεων και Νεολαίας της Γερμανίας ( στο υπουργείο είχε τα ηνία από το 2005 έως το 2009). Η ασπρόμαυρη φωτογραφία που την εξέθετε, συνοδευόταν από την ακόλουθη λεζάντα : «Μην πείτε λέξη τώρα!». Με την φράση αυτή η η Γερμανίδα υπουργός είχε απαντήσει σε ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου σχετικά με την χειροτονία γυναικών επισκόπων.

ursull9
ursull5


Οι κατηγορίες για λογοκλοπή και ο τίτλος της καλύτερης νταντάς

Τον Σεπτέμβριο του 2015, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε αντικρούσει τις κατηγορίες που διατυπώνουν «κυνηγοί λογοκλοπών» ότι το διδακτορικό της είναι προιόν λογοκλοπής. Απορρίπτοντας τις κατηγορίες της ιστοσελίδας VroniPlagWiki , το πρωτοκλασάτο στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών ζήτησε από το Πανεπιστήμιό της - την Ιατρική Σχολή του Βερολίνου- να επανεξετάσει την εργασία της. Για σκάνδαλο που έφθανε μέχρι την αυλή της Μέρκελ, έκαναν τότε λόγο τα διεθνή ΜΜΕ. Τελικά η Ούρσουλα απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες.

ursull4
ursull3
ursull2
ursull1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης