Η Μέρκελ τρέμει και οι ειδικοί «ψάχνουν» γιατί - Ήταν «ψυχολογικό» το δεύτερο επεισόδιο;

Η Μέρκελ τρέμει και οι ειδικοί «ψάχνουν» γιατί - Ήταν «ψυχολογικό» το δεύτερο επεισόδιο;

Υπό παρατήρηση μετά το δεύτερο τρέμουλο η Γερμανίδα Καγκελάριος - Έγινε το «πρόσωπο» της G20, καθώς φουντώνουν τα σενάρια για την υγεία της - Το τρέμουλο ήταν... ψυχολογικό, λέει το Βερολίνο

aggela_ar
Εμφανώς καταβεβλημένη και με μάτια που προδίδουν την κόπωση από το υπερατλαντικό ταξίδι, η Άνγκελα Μέρκελ πάτησε το πόδι της χαμογελαστή στην Οσάκα της Ιαπωνίας για το πρώτο... stress - test συμμετέχοντας στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής των G20.

Japan: Merkel arrives in Osaka for G20 summit


Φορώντας γαλάζιο σακάκι και μαύρο παντελόνι, η 64χρονη Μέρκελ είχε συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, με τα μάτια της να... κλείνουν, πιθανότατα από την κούραση.

President Trump Participates in a Bilateral Meeting with the Chancellor of Germany


Σε μία μικρή αίθουσα στο τεράστιο συνεδριακό κέντρο της Οσάκα, Μέρκελ και Τραμπ είχαν συνομιλίες για την δέσμευσή των χωρών τους σε ότι αφορά την καταπολέμηση της φτώχειας, το συριακό, την Ουκρανία και το Ιράν.

«Είναι ένα φανταστικό άτομο, μία μεγάλη φίλη», δήλωσε ο Tραμπ και πρόσθεσε ότι η φιλία με τη Γερμανία είναι «καταπληκτική».

Το σημερινό πρόγραμμα της Μέρκελ είναι ιδιαίτερα εξαντλητικό, όπως σχολιάζει η εφημερίδα «Bild», αφού έχει προγραμματίσει συνολικά δέκα συναντήσεις με αρχηγούς κρατών, όπως τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κλείσιμο
«Θα προσπαθήσουν άραγε να εκμεταλλευτούν οι ηγέτες την εύθραυστη Μέρκελ;», διερωτάται η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Μετά το δεύτερο τρέμουλο της Γερμανίδας Καγκελαρίου με το σχετικό βίντεο να κάνει το γύρο του κόσμου, η διεθνής κοινότητα έχει καρφωμένο το βλέμμα επάνω της.

Η Μέρκελ εμφανίστηκε πάλι να τρέμει!


Η Μέρκελ γνωρίζει ότι θα βρίσκεται στο επίκεντρο και όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι ειδικοί, στην προσπάθειά της να ελέγξει το τρέμουλο, μπορεί να το επιτείνει, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Υπάρχουν όμως και κάποιοι επιστήμονες που επισημαίνουν ότι, προτού ταξιδέψει από το Βερολίνο για την Ιαπωνία, θα έπρεπε να έχει διευκρινιστεί τι είναι αυτό που της προκαλεί αυτά τα συμπτώματα.


Tι ξέρουμε μέχρι στιγμής για την υγεία της Μέρκελ

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα «Tagesspiegel», η Μέρκελ τρέμει, είτε έχει ζέστη είτε όχι, και το τρέμουλο είναι μικρής διάρκειας.

Η ίδια γνωρίζει ότι πρέπει να το ελέγχει όταν είναι σε δημόσιο χώρο κι αυτό πράττει. Όμως στην προσπάθεια να το ελέγξει, μπορεί να το επιτείνει, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Το τρέμουλο της Μέρκελ είναι «γρίφος». Όταν κινείται, αισθάνεται καλύτερα όμως το σφίξιμο των χειλιών της και η κόπωση που αποτυπώνεται στο πρόσωπό της δεν περνούν απαρατήρητα.

Την πρώτη φορά που το τρέμουλο έγινε αντιληπτό σε δημόσιο χώρο, η Μέρκελ το απέδωσε σε αφυδάτωση και όπως η ίδια δήλωσε, αφού ήπιε τρία ποτήρια νερό, αισθάνθηκε καλύτερα.

Меркель затряслась на встрече с Зеленским


Χθες όμως στο Βερολίνο δεν είχε την ίδια δικαιολογία. Ήταν στο Προεδρικό Μέγαρο, σε χώρο με κλιματισμό με την ίδια να αρνείται να πιει το νερό που της προσφέρθηκε μετά το τρέμουλο που εμφάνισε μπροστά στις κάμερες.

Η ίδια ήξερε τι πρέπει να κάνει για να κρατήσει την ισορροπία της. Σταύρωσε τα χέρια της και μετακινήθηκε.

Angela Merkel seen shaking again at event in Berlin | ITV News


Σύμφωνα με τις γερμανικές εφημερίδες «Stuttgarter Zeitung» και «Stuttgarter Nachrichten» που επικαλούνται κυβερνητικούς κύκλους, το χθεσινό τρέμουλο της Μέρκελ ήταν... ψυχολογικό. «Δεν ήταν πρόβλημα υγείας, αλλά ψυχολογικό. Η μνήμη του πρώτου τρέμουλου πριν από εννέα ημέρες οδήγησε στο δεύτερο τρέμουλο. Έτσι ήταν "μια διαδικασία ψυχολογικής επεξεργασίας"», ανέφεραν στις δύο εφημερίδες κυβερνητικοί κύκλοι.

Οι ειδικοί πάντως έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να πρόκειται για αφυδάτωση ή για κάποια νευρολογική νόσο, όπως το Πάρκινσον.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Bild» ο Χάιντς Βίλχελμ Έσερ, ειδικός παθολόγος , το τρέμουλο της Μέρκελ θα μπορούσε να οφείλεται σε χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, διαβήτη ή εξάντληση.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι το περιβάλλον της Μέρκελ προσανατολίζεται στο λεγόμενο υπογλυκαιμικό σοκ λόγω διαβήτη. Κατά συνέπεια, το τρέμουλο θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα υπογλυκαιμίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης