Απειλή για βόμβα σε αεροσκάφος της Air India - Έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Λονδίνο

Απειλή για βόμβα σε αεροσκάφος της Air India - Έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Λονδίνο

Δύο αεροσκάφη της RAF συνόδευαν το Boeing μέχρι την προσγείωση - Η πτήση AI191 είχε ξεκινήσει από την Μουμπάι της Ινδίας με προορισμό το αεροδρόμιο Newark στις ΗΠΑ - Τελικά η απειλή αποδείχθηκε φάρσα και το αεροπλάνο συνέχισε το ταξίδι

air-india-raf
Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου έκανε νωρίτερα σήμερα ένα αεροσκάφος της Air India, μετά από απειλή για βόμβα.

Η πτήση AI191 είχε ξεκινήσει από την Μουμπάι της Ινδίας με προορισμό το αεροδρόμιο Newark στις ΗΠΑ.

Ο υπουργός Αμυνας της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι δύο πολεμικά αεροσκάφη τύπου Typhoon της RAF συνόδευσαν το Boeing 777-300ER μέχρι που προσγειώθηκε με ασφάλεια.

air-india-raf


Κλείσιμο


Η Air India αρχικά ανέφερε στο Twitter ότι ο λόγος της αναγκαστικής προσγείωσης ήταν απειλή για βόμβα, όμως λίγο αργότερα το συγκεκριμένο tweet διεγράφη και αντικαταστάθηκε από άλλο που κάνει αναφορά σε «λόγους ασφαλείας».

Επίσημη δήλωση του αεροδρομίου του Stansted ανέφερε ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε στις 10:15 το πρωί ώρα Βρετανίας (12:15 ώρα Ελλάδος) σε απομονωμένο σημείο του αεροδρομίου και πως η κύρια πύλη δεν επηρεάστηκε στη λειτουργία της καθόλου.

Τελικά περίπου μία ώρα αργότερα, αξιωματούχος της κρατικής αεροπορικής εταιρείας της Ινδίας δήλωσε ότι επρόκειτο για φάρσα. Η φάρσα για την τοποθέτηση βόμβας έγινε με τηλεφωνική κλήση στο αεροδρόμιο του Μουμπάι (Βομβάη), διευκρίνισε ο αξιωματούχος της Air India, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξε απειλή για την ασφάλεια των επιβαινόντων και ότι το αεροπλάνο αποχώρησε και συνεχίζει τώρα την πορεία του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης