Προκλητικός Ερντογάν: Ο,τι και να λέει ο Ελληνας πρωθυπουργός, θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις

erdogan_ar

Στο όνομα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, τα πλοία ερευνών και γεωτρήσεών μας θα συνεχίσουν τις έρευνες, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος - Για τους S-400 δεν θα κάνουμε βήμα πίσω, είπε ακόμα

Ό,τι και να λέει ο Έλληνας πρωθυπουργός, θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, που εμφανίστηκε για άλλη μια φορά προκλητικός.

«Διαθέτουμε τέσσερα πλοία στην περιοχή και έχουμε λάβει τα μέτρα μας. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας λέει μόνος του κάποια πράγματα. Οτιδήποτε και να πει ο ίδιος εμείς έχουμε δικαιώματα εκεί. Στο όνομα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, τα πλοία ερευνών και γεωτρήσεών μας θα συνεχίσουν τις έρευνες. Έχουμε πάρει και θα πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα», ανέφερε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του και συνέχισε:

«Μέχρι να πετύχουμε τη δίκαιη διανομή του φυσικού πλούτου στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχίσουμε τα αποφασιστικά μας βήματα στην περιοχή. Δεν θα επιτρέψουμε καμία προσπάθεια έρευνας και γεώτρησης που αγνοεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου"».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε προειδοποιήσει την Άγκυρα να μην σκεφτεί να κάνει γεώτρηση στο Καστελόριζο


Ούτε βήμα πίσω για τους S-400

Η Τουρκία «δεν θα κάνει βήμα πίσω» στο θέμα της αγοράς του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγες ημέρες πριν από την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Το θέμα των S-400 συνδέεται άμεσα με την κυριαρχία μας και δεν θα κάνουμε βήμα πίσω», τόνισε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον βουλευτών του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην Άγκυρα, προσθέτοντας ότι η παράδοση του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος θα ξεκινήσει «τον επόμενο μήνα».

Τσίπρας στον Ερντογάν: Όποιος παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας-Κύπρου θα έχει συνέπειες

Όποιος παραβιάζει τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έχει συνέπειες, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, όπου έφθασε νωρίτερα, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε πως είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλευτεί τους πόρους της.

Μόνο στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου μπορούμε να προχωρήσουμε και όποιος παραβιάζει τα δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου θα έχει συνέπειες, ενώ σε κάθε περίπτωση το τίμημα θα είναι σοβαρό, καθώς είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. «Θα στηρίξουμε την Κύπρο» διαβεβαίωσε ο κ. Τσίπρας και έκανε λόγο για κλιμάκωση της τουρκικής πλευράς με «άγονες γεωτρήσεις  στην ΑΟΖ μιας χώρας που δεν έχει αποτρεπτική δύναμη στη θάλασσα» εξηγώντας ότι οι κινήσεις αυτές της Τουρκίας είναι ένδειξη αδυναμίας. Μάλιστα, ο πρωθυουργός προειδοποίησε ότι αν η Άγκυρα επιμείνει στην ίδια συμπεριφορά θα υπάρξει σοβαρό τίμημα και στις ευρωτουρκικές σχέσεις αλλά και σε ό,τι αφορά την ειρήνη και στη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή. Το μήνυμα της παρουσίας μου εδώ είναι ότι στηρίζουμε την Κύπρο στην άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, καθώς είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Κύπρου να εκμεταλλευτεί τους πόρους της.

Απαντώντας στον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Ο Τούρκος πρόεδρος σήμερα δήλωσε πως μπορεί ο Έλληνας πρωθυπουργός να μιλά μόνος, αλλά εγώ θα συνεχίσω το χαβά μου, και θέλω απαντώντας να του πω πως ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν μιλάει μόνος, μιλάει την γλώσσα του διεθνούς δικαίου, της αλήθειας και της αποφασιστικότητας. Επίσης "δεν μιλά μόνος του" -όπως είχε υποστηρίξει ο κ. Ερντογάν- αλλά μιλά έχοντας στο πλευρό του όλα τα κράτη της Ε.Ε. και τη μεγάλη πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας. Δεν έχει κανένα νόημα η αδιέξοδη, ατελέσφορη κλιμάκωση. Είναι ένδειξη αδυναμίας. Αυτές οι παραβιάσεις να σταματήσουν εδώ». 

Τσίπρας σε στελέχη ΕΛΔΥΚ: Να προασπίσουμε την ασφάλεια και την ειρήνη

Απευθυνόμενος στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων στην Κύπρο, ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Πρέπει να γνωρίζουν καλά οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας είναι δυνατές, είναι αξιόπιστες και είναι έτοιμες να εκτελέσουν την αποστολή τους στο ακέραιο, πάντοτε λειτουργώντας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Όλοι εσείς, τα στελέχη της ΕΛΔΥΚ, τα στελέχη των ΕΔ, δίνετε -το γνωρίζω καλά αυτό- τον καλύτερο εαυτό σας κρατώντας ψηλά την σημαία της αποτροπής, κρατώντας ψηλά την σημαία της ισχύος και της υπερηφάνειας ώστε να προασπίσουμε την ασφάλεια αλλά και την ειρήνη. Γνωρίζετε ότι υπηρετείτε σε μία ιστορική φρουρά, σε μία ιστορική δύναμη. Και είμαι βέβαιος ότι ο καθένας και η καθεμία από σας γνωρίζετε καλά τι σημαίνει αυτό. Είστε οι πρεσβευτές της Ελλάδας στην αδελφή χώρα της Κύπρου και η παρουσία σας εδώ είναι πολύ ουσιαστική. Πάνω απ' όλα όμως θέλω να σας πω ότι πέρα από το να εκπροσωπείτε την πατρίδα μας και να την υπερασπίζεστε, εκπροσωπείτε και υπηρετείτε πολύ σημαντικές αξίες, αυτές τις αξίες που πρεσβεύει η Ελλάδα. Αξίες όπως αυτή του αγώνα για την ελευθερία, την ανεξαρτησία, τη δικαιοσύνη».

Τσίπρας: Αδιαπραγμάτευτη η υποστήριξη της κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας

Και συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας: «Η Ελληνική Δύναμη Κύπρου είναι ταγμένη να υπερασπίζεται εδώ στην Κύπρο τις αξίες αυτές επί τη βάση του διεθνούς δικαίου. Και ασφαλώς κύριο έργο των ενόπλων δυνάμεων είναι η εμπέδωση της ασφάλειας στους πολίτες, της ασφάλειας από εξωτερικές απειλές. Το μήνυμα λοιπόν είναι ότι η εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία είναι και θα είναι αδιαπραγμάτευτες όπως αδιαπραγμάτευτη είναι και η υποστήριξη της κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αναμφίβολα εσείς όλοι εσείς, άδρες και γυνάκες των ενόπλων δυνάμεων αποτελείτε την κινητήριο δύναμη και έναν ανεκτίμητο πολλαπλασιαστή ισχύος που βαδίζει στον δρόμο της ευθύνης με το ίδιο σθένος και με το κεφάλι πάντα ψηλά».

«Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για τον επαγγελματισμό σας, για την αποτελεσματικότητά σας, για την αυταπάρνηση και για τη διάθεσή σας για προσφορά» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Για όλα αυτά θα ήθελα να σας συγχαρώ για το έργο σας, να σας συγχαρώ για την εν γένει παρουσία σας γιατί κάθε φορά διαπιστώνω το υψηλό φρόνημα και την αποφασιστικότητα και θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία θα είναι δίπλα σας, να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες για σας».

«Να θυμάστε λοιπόν πάντα ποια είναι η σημαία την οποία υπερασπίζεστε εδώ, να θυμάστε πάντα ποιες είναι οι μεγάλες αξίες τις οποίες εκπροσωπείτε και υπερασπίζεστε» ήταν η αναφορά με την οποία ο Αλέξης Τσίπρας έκλεισε την ομιλία του προς τα στελέχη του ΕΛΔΥΚ.

Ο πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων και αγνοουμένων από την τουρκική εισβολή το 1974.

Στο στρατόπεδο τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκε ο διοικητής της ΕΛΔΥΚ ταγματάρχης Εμμανουήλ Χατζής και αμέσως μετά την καταθεση στεφάνου, ξεναγήθηκε στο στρατιωτικό μουσείο της Δύναμης.

Τσίπρας στον Ερντογάν: Όποιος παραβιάζει τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έχει συνέπειες


ΣΧΟΛΙΑ (53)

Σα να του λέει....

Δεν σε υπολογίζω. Στον 44χρονο τα λέει. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ.

Ταγίπ, πρόσεχε...

Αμα θυμώσει ο Αλεκσης, μπορεί και να σου γρατζουνίσει τα...., νιαουουου...

Ρεαλιστής

Η Ελλάδα σύντομα θα περιοριστεί στον χώρο που μπορεί να ελέγχει, δηλαδή μακριά από την Ανατολική Μεσόγειο και μέχρι τη μέση του Αιγαίου. Δεν το λέω με καμιά ευχαρίστηση, απλά αυτός ο λαός δεν έχει τη θέληση να μεγαλουργήσει. Πες τους για υποχρεωτική στράτευση 2 ετών στα 18, ανδρών-γυναικών, και θα γίνει επανάσταση. Πες τους μαθαίνουν οικονομικά στα σχολεία και θα γίνει του Στάλιν. Πες τους να μην θρέψουμε 10 ημιμαθείς ηλίθιους για δουλειά 1 σοβαρού ατόμου και θα σε κρεμάσουν. Δεν θέλουν να σωθούν, λέμε. Οι Τούρκοι επιδεικνύουν πολύ μεγαλύτερο πατριωτισμό και αυταπάρνηση.

Ναι Καλά

...δεν πρόκειται να βρουν εκεί αξιοποιήσιμες εμπορικά ποσότητες . Αυτά που πήγαν εκεί δεν είναι πλατφόρμα άντλησης , αλλά τρυπάνι που θα "δει" τι έχει από κάτω και εάν βρεθεί στην τρύπα καλή και ποιοτική ποσότητα , τότε θα βάλει σωλήνες σε αναμονή για να καθίσει αργότερα επάνω μια πλατφόρμα άντλησης ... Η Τουρκία επομένως είτε θα πει ότι δεν βρήκε κάτι σοβαρό και θα φύγει (αφού πρώτα κάνει προπαγάνδα στο λαό της - κάνουμε ότι θέλουμε αλλά δεν έχει νόημα να κάτσουμε) ... είτε να πει πως βρήκε κάτι και θα το αξιοποιήσει αργότερα, τσιμεντάροντας τον βυθό τοπικά και έχοντας το σημείο ως εθνικό σημείο στην δήθεν ΑΟΖ της ! Τα γεωτρύπανα όμως δεν φαίνονται να έχουν τις προδιαγραφές (άσχετα τι λένε οι Τούρκοι , οι άλλοι χρησιμοποίησαν πολύ καλύτερα και σύγχρονα) και λένε ότι θα τελειώσουν πολύ γρήγορα (πράγμα που φαντάζει απίθανο από πλευράς τεχνολογίας και τεχνογνωσίας την οποία δεν έχουν και τα Ευρωπαϊκά στελέχη που είχαν προσλάβει (για να μάθουν από αυτά και μετά να τα ξαποστείλουν - συνήθης τακτική των τούρκων) αρχίζουν να φεύγουν φοβούμενα τα διεθνή εντάλματα συλλήψεως σε βάρος τους.... Οι Τούρκοι είναι πραγματικοί πειρατές !

SIAP4

Έλα με την όπισθεν, Τουρκόγυφτε!...

Αλί

Τουρκία νούμερο ένα. Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει

@Αλι

Να πας στην Τουρκια που ειναι νουμερο ενα και να παραδωσεις την ελληνικη υπηκοοτητα πριν φυγεις. Η Ελλαδα δεν κραταει κανεναν με το ζορι

Ρε τι σχολια ειναι αυτα??

Με λιγα λογια να παραδωσουμε το Αιγαιο στους Τουρκους και να συνεχισουμε ησυχα ησυχα την φραπεδια και τα τσιπουρα μας.Εχουμε γινει εντελως για τον π...ο, αλλα 400 σκλαβια χρειαζομαστε για να στρωσουμε ξανα.Οσοι θελουν να κατσουμε στα αυγα μας και να κανουν οτι θελουν οι Τουρκοι ας ξεκουμπιστουν στο εξωτερικο και να μην σωσουν να ξαναπατησουν εδω.

Οτι πουν

Οι αμερικανοι. Αν μας πουν βαρατε τους θα τους παρει ο διολος

Αριστοτέλης

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΨΑΡΟΒΑΡΚΑ ΣΟΥ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΡΤΟΓΑΝΑΚΟ. ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ. ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΑΠΈΝΑΝΤΙ. ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΩΡΑ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΧΡΏΜΑΤΑ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΕΜΕΤΙ;;;; ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΆ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.... ΣΤΑ 9 ΒΗΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ.... ΣΤΡΣΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ, ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΧΑΓΕΣ ΟΙ ΜΚΟ ΣΑΣ...

Πωπω

Πέρνα στην επόμενη πόρτα να χρεωθείς το G3 σου και περιμένουμε πώς και πώς τα νέα σου απ' τον Πέπλο. Με τη νίκη πτέραρχε. Βάλτους όλους στη θέση τους!

Xaxaxa

Τα χάπια σου επειγόντως, με ψαροτουφεκο θα πολεμήσεις μάγκα μου, όσο για εντός Ελλάδος περίπου παραπάνω από 1 εκατομμύριο είναι οι μετανάστες και όλοι τους μουσουλμάνοι,και ταλιμπαν, αντε πάνε τώρα για κανένα φρεντο!

@

Ποια ΑΟΖ; Μήπως κηρύξαμε ΑΟΖ και δεν το ξέρω; Οϋτε καν υφαλοκρηπίδα δεν έχουμε οριοθετήσει. Ας κηρύξουμε πρώτα και μετά οι μαγκιές!

φυσαλίδα

Ο Ελληνας πρωθυπουργος Καλεί τον τούρκο στο χορό Μα ο τούρκος τον απέριψε Γιατί κάνει τρύπες στο νερό.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

trumppompeo0

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωνε ότι δεν υποσχέθηκε στους Κούρδους ότι θα τους προστατεύει 400 χρόνια! - Είπε ότι, αν η Άγκυρα συμπεριφερθεί άσχημα, οι ΗΠΑ θα θέσουν δασμούς στα τουρκικά προϊόντα

45
zuk0

Όπως αποκάλυψε το Facebook, το δίκτυο που αποδίδεται στο Internet Research Agency (IRA) της Ρωσίας χρησιμοποιούσε 50 λογαριασμούς στο Instagram - Είχε συγκεντρώσει 246.000 ακόλουθους, ασχολούμενο με «διχαστικά ζητήματα αμερικανικής πολιτικής»