Τσαβούσογλου: Η Τουρκία εμμένει στους S-400 ανεξάρτητα από τις κυρώσεις των ΗΠΑ

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία εμμένει στους S-400 ανεξάρτητα από τις κυρώσεις των ΗΠΑ

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιμένει στην αγορά των S-400 παρά τις απειλές των Αμερικανών για επιβολή κυρώσεων - «Έχουμε αγοράσει τους S-400 και αυτή τη στιγμή μιλάμε για το πότε θα γίνει η παράδοσή τους»

cavusoglou_1
Αποφασισμένη να προχωρήσει στην αγορά των S-400 είναι η Τουρκία, παρά τις απειλές των ΗΠΑ ότι θα προχωρήσει σε κυρώσεις που συνδέονται με τα μαχητικά αεροσκάφη F-35.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε ότι η Άγβκυρα έχει αγοράσει τα ρωσικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα και συζητά την ημερομηνία της παράδοσής τους παρά το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων. Μάλιστα, ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον είναι απομονωμένη σχετικά με την πίεση που ασκούν στην Τουρκία και στο ζήτημα των αεροσκαφών F-35.

«Ανεξάρτητα από το ποιες κυρώσεις θα αποφασισθούν, ανεξάρτητα από το τι θα ανακοινώσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουμε αγοράσει τους S-400 και αυτή τη στιγμή μιλάμε για το πότε θα γίνει η παράδοσή τους» δήλωσε ο Τασβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας σήμερα σε συνέντευξη που έδωσε στην Άγκυρα, δήλωσε ακόμη ότι οι χώρες που συνεργάζονται στο πρόγραμμα των F-35 δεν υποστηρίζουν την απόφαση που έλαβαν οι Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν την εκπαίδευση Τούρκων πιλότων στα F-35.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης