Αγριεύει η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ: Διαδηλωτές έκλεισαν κεντρικές οδικές αρτηρίες

hong_kong

Λαϊκός ξεσηκωμός για το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης της πόλης που εγκρίνει τις εκδόσεις καταζητούμενων στην Κίνα

Διαδηλωτές απέκλεισαν σήμερα τις δύο κυριότερες οδικές αρτηρίες στο κέντρο του Χονγκ Κονγκ, κατά τη διάρκεια της νέας κινητοποίησης εναντίον του σχεδίου νόμου της κυβέρνησης της πόλης που εγκρίνει τις εκδόσεις καταζητούμενων στην Κίνα.

Χιλιάδες άνθρωποι κατέλαβαν τους δύο δρόμους, παραλύοντας την κυκλοφορία, τακτική η οποία είχε χρησιμοποιηθεί και το 2014 από το κίνημα Occupy, το οποίο απέκλειε επί μήνες κεντρικά σταυροδρόμια του Χονγκ Κονγκ.

Οι αρχές ανέμεναν νέες διαδηλώσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις, τρεις ημέρες έπειτα από μια εκδήλωση διαμαρτυρίας στην οποία κατά τους οργανωτές της κατέβηκαν στον δρόμο πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι για να καταδικάσουν το σχέδιο νόμου.

Οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι ο νόμος δεν πρέπει να εγκριθεί, επικαλούμενες τις επανειλημμένες καταγγελίες περί βασανισμών, αυθαίρετων φυλακίσεων, απόσπασης ομολογιών με εξαναγκασμούς και στέρησης πρόσβασης σε δικηγόρους στην Κίνα, όπου το δικαστήρια ελέγχονται από το μονοκομματικό κράτος.

Anti-government protesters block main arteries in Hong Kong | AFP

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

erdogan__4_

Ο γερμανόφωνος τύπος αναλύει τις πρόσφατες εξελίξεις με την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, τις επιπτώσεις τους στις σχέσεις Άγκυρας-ΕΕ και την απουσία διαδηλώσεων στην Κωνσταντινούπολη