Γερμανοί πανηγυρίζουν στα social media τη δολοφονία πολιτικού που είχε υποστηρίξει τους πρόσφυγες

Γερμανοί πανηγυρίζουν στα social media τη δολοφονία πολιτικού που είχε υποστηρίξει τους πρόσφυγες

Ο Βάλτερ Λούμπκε, πολιτικός μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), βρέθηκε νεκρός στις 2 Ιουνίου στον κήπο του - Σάλος με σχόλια χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που δήλωναν χαρούμενοι για τον θάνατο «αυτού του προδότη»

germany_l12
Η κυβέρνηση της Γερμανίας καταδίκασε σήμερα τα σχόλια με τα οποία χρήστες ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τον φόνο ενός Γερμανού πολιτικού που είχε ταχθεί υπέρ της υποδοχής μεταναστών.

«Το να βλέπω ότι κάποιος υποκινεί σε αυτό τον βαθμό το μίσος απλώς και μόνο επειδή υπερασπίστηκε ανθρωπιστικές απόψεις δείχνει κατά τη γνώμη μου την παρακμή των ηθικών αξιών των ανθρώπων», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Tagesspiegel ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζέεχοφερ που ανήκει στους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), το αδελφό κόμμα της καγκελαρίου Μέρκελ στη Βαυαρία, ο οποίος έχει τηρήσει σκληρή στάση απέναντι στη μετανάστευση.

Και ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ- Βάλτερ Στάινμαϊερ κατήγγειλε το γεγονός ότι «κάποιοι στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εκφράζουν την ικανοποίησή τους, σχεδόν χειροκροτούν, κάτι που είναι απολύτως κυνικό, επαίσχυντο και απωθητικό από όλες τις απόψεις».

Παράλληλα ο Στάινμαϊερ επέρριψε «ευθύνη» στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες «διαδίδεται αυτό το μίσος».

Ο Βάλτερ Λούμπκε, πολιτικός μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), βρέθηκε νεκρός στις 2 Ιουνίου στον κήπο του. Είχε δεχθεί μία σφαίρα στο κεφάλι από κοντινή απόσταση.

Κλείσιμο
Η αστυνομία προς το παρόν δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο για τα κίνητρα του φόνου --προσωπικό, επαγγελματικό, πολιτικό-- και συνεχίζουν τις έρευνές τους.

Όμως ο φόνος αυτού του πολιτικού από την Έσση, ο οποίος υπερασπίστηκε με θέρμη τον Οκτώβριο του 2015 την πολιτική υποδοχής μεταναστών στο όνομα των χριστιανικών αξιών και είχε ζητήσει από τους Γερμανούς που δεν συμμερίζονται αυτές τις «αξίες» «να φύγουν από τη χώρα», έχει πάρει καθαρά πολιτικό τόνο.

Οι νεκρολογίες και τα άρθρα που γράφτηκαν μετά τον θάνατό του έχουν προκαλέσει χιονοστιβάδα σχολίων, σε πολλά από τα οποία εκφράζεται ικανοποίηση για τον φόνο του.

Ένας χρήστης του διαδικτύου δήλωσε χαρούμενος για τον θάνατο «αυτού του προδότη», ενώ ένας άλλος προειδοποίησε: «να τι θα συμβεί στη Μέρκελ και τους άλλους».«Θα ήθελα να έχω συμμετάσχει σε αυτόν τον φόνο», έγραψε ένα τρίτος.

Τα σχόλια αυτά προκάλεσαν ακόμη περισσότερο αγανάκτηση καθώς ο πολιτικός είχε γίνει επανειλημμένα στόχος απειλών για τη ζωή του τα τελευταία χρόνια.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης