Γερμανία: Σε ακροδεξιές οργανώσεις οι υποψίες για τη δολοφονία του στελέχους του κόμματος της Μέρκελ

Γερμανία: Σε ακροδεξιές οργανώσεις οι υποψίες για τη δολοφονία του στελέχους του κόμματος της Μέρκελ

Ο Βάλτερ Λίμπκε ήταν επικεφαλής για 10 χρόνια του τμήματος του Kassel για τους μετανάστες και είχε έρθει σε ρήξη με ακροδεξιά στοιχεία

germany_lubkhe
Υπερασπιστής των δικαιωμάτων για τους μετανάστες και μεγάλος πολέμιος των ακροδεξιών και εθνικιστικών οργανώσεων ήταν το στέλεχος του CDU, του κόμματος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, το οποίο δολοφονήθηκε στο σπίτι του την Κυριακή το βράδυ, προκαλώντας σοκ στην πολιτική -και όχι μόνο- σκηνή της Γερμανίας.

Ο Βάλτερ Λίμπκε ήταν από τους βασικούς συντελεστές του προγράμματος «ανοιχτά σύνορα» που υποστήριξε η Μέρκελ, γεγονός που τον έβαλε στο στόχαστρο των ακροδεξιών οργανώσεων και των συμφερόντων που κρύβονται από πίσω τους.

Ο πολιτικός από το Κάσσε, βρέθηκε στο σπιίτι του, στο Βολφάγκεν της Έσσης, με σφαίρα στο κεφάλι, γεγονός που παραπέμπει σε εκτέλεση από κοντινή απόσταση. Ο ή οι δράστες, λειτούργησαν άψογα, ψύχραιμα και αφού διετέλεσαν την αποστολή τους, απομακρύνθηκαν.

Η έρευνα της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι ο Γερμανός πολιτικός δέχθηκε σφαίρα από πιστόλι μικρού διαμετρήματος, από εξαιρετικά κοντινή απόσταση. Η γερμανική αστυνομία απέκλεισε το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας και, σύμφωνα με εκτιμήσεις ανώνυμης πηγής, ενισχύεται το ενδεχόμενο να εκτελέστηκε για πολιτικούς λόγους. Οι Γερμανοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των ή του δράστη, τον ή τους οποίους αναζητούν στα στέκια -γνωστά και άγνωστα- των ακροδεξιών και των ναζιστικών οργανώσεων.

Ο Λίμπκε ήταν επικεφαλής για 10 χρόνια του περιφερειακού τμήματος του Kassel για τους μετανάστες και δουλειά του ήταν να διαχειριστεί τον εκτοπισμό των μεταναστών. Μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας, ο Λίμπκε συγκρούστηκε με το παρακρατικό κίνημα Pegida, το οποίο υπερασπίζεται τις χριστιανικές αξίες, όπως τουλάχιστον δηλώνουν τα στελέχη του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης