Σοκ στη Γερμανία: Δολοφονήθηκε τοπικό στέλεχος του κόμματος της Μέρκελ!

Σοκ στη Γερμανία: Δολοφονήθηκε τοπικό στέλεχος του κόμματος της Μέρκελ!

Με μια σφαίρα στο κεφάλι στο σπίτι του στο Κάσελ δολοφονήθηκε τοπικό στέλεχος του κόμματος CDU

ger35
Ένα τοπικό στέλεχος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος δολοφονήθηκε στο σπίτι του στο Κάσελ, με μια σφαίρα στο κεφάλι, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική αστυνομία.

«Αναζητούμε τον δράστη» του εγκλήματος, ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας Χορστ Στράιφ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Το όπλο με το οποίο πυροβολήθηκε ο Βάλτερ Λίμπκε δεν βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος.

Ο 65χρονος Λίμπκε ήταν πρόεδρος της περιφέρειας του Κάσελ. Βρέθηκε νεκρός, μέσα σε μια λίμνη αίματος, τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή στη βεράντα του σπιτιού του, στο προάστιο Βολφχάγκεν. Σύμφωνα με την αστυνομία, είχε πυροβοληθεί εξ επαφής.

«Δεν έχουμε ακόμη κανένα στοιχείο για τους δράστες και, κυρίως, δεν γνωρίζουμε τίποτα για το κίνητρο», είπε στους δημοσιογράφους η Ζαμπίνε Τιράου, η διευθύντρια της τοπικής δικαστικής αστυνομίας. «Ερευνούμε προς πάσα κατεύθυνση και δεν αποκλείουμε κανένα κίνητρο», πολιτικό ή άλλο, πρόσθεσε.

Ο Λίμπκε ήταν μέλος του CDU και ήταν επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου του Κάσελ επί μια δεκαετία. Είχε επίσης εκλεγεί βουλευτής στο τοπικό κοινοβούλιο της Έσσης.

Τον Οκτώβριο του 2015, μετά την απόφαση της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ να ανοίξει τα σύνορα της Γερμανίας για τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ, προασπίστηκε τα δικαιώματα των ανθρώπων αυτών, προκαλώντας την οργή της ακροδεξιάς. «Πρέπει να υπερασπιστούμε τις αξίες μας. Και όποιος δεν εκπροσωπεί αυτές τις αξίες μπορεί να φύγει από τη χώρα ανά πάσα στιγμή, εφόσον δεν συμφωνεί. Ο κάθε Γερμανός είναι ελεύθερος να το πράξει», είχε δηλώσει τότε σε μια πολιτική συγκέντρωση.

Κλείσιμο
Σήμερα, πολλοί Γερμανοί πήγαν έξω από το γραφείο του στο Κάσελ για να ανάψουν ένα κερί και να αφήσουν ένα συλλυπητήριο μήνυμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης