Με πολλαπλά κατάγματα στο πρόσωπό της «πλήρωσε» μια γυναίκα ταυρομάχος στο Μεξικότην επιλογή της να «παίξει» με ταύρο ενώ ήταν γονατιστή.
Στο σοκαριστικό βίντεο φαίνεται η στιγμή που η 32χρονη Χίλντα Τενόριο να έχει γονατίσει και να κουνάει το «κόκκινο πανί» στον ταύροπου εφορμά καταπάνω της.
Οι κινήσεις της, όμως, δεν είχαν αποτέλεσμα και έτσι η 32χρονη τραυματίστηκε στο πρόσωπο με κατάγμα στο σαγόνι και τα ζυγωματικά.
Η Τενόριο έχει ήδη υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση των τραυμάτων της.
Σε μήνυμά της στα social media η Τενόριο ευχαρίστησε τους φίλους της για τη στήριξή τους. «Τα τραύματά μου είναι σοβαρά και δεν κοιμήθηκα όλο το βράδυ. Τουλάχιστον τώρα έχω ένα νέο πλατινένιο πρόσωπο».
Αυτό είναι το δεύτερο σοβαρό ατύχημα στην καριέρα της ταυρομάχου καθώς το 2010, σε ηλικία 23 ετών χρειάστηκε 80 ράμματα μετά από χτύπημα που δέχτηκε από ταύρο, στο Μεξικό.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.