Σουδάν: Επτά νεκροί και περίπου 2.500 συλλήψεις το τελευταίο 48ωρο

Σουδάν: Επτά νεκροί και περίπου 2.500 συλλήψεις το τελευταίο 48ωρο

Κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων έξω από το κτιριακό συγκρότημα του υπουργείου Άμυνας του Σουδάν, στο κέντρο της πρωτεύουσας Χαρτούμ

D3pxdrxW0AEUNq1
Έξι άνθρωποι-ανάμεσά τους και ένας στρατιώτης- σκοτώθηκαν και περίπου 2.500 συνελήφθησαν το Σάββατο και την Κυριακή κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων έξω από το κτιριακό συγκρότημα του υπουργείου Άμυνας του Σουδάν, στο κέντρο της πρωτεύουσας Χαρτούμ, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών. Επίσης, 15 άμαχοι πολίτες και 42 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν , ενώ ένας ακόμη άνθρωπος σκοτώθηκε στην δυτική επαρχία Νταρφούρ, ανεβάζοντας τον απολογισμό των θυμάτων στα επτά.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε από όλους «τους παράγοντες να επιδείξουν μέγιστη αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν τη βία» και ζήτησε την απευλευθέρωση των κρατουμένων διαδηλωτών.

Δυνάμεις επιβολής της τάξης διεξήγαγαν επιχείρηση χθες για να διαλύσουν την καθιστική διαμαρτυρία χιλιάδων ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί από το Σάββατο, με αίτημα την παραίτηση του προέδρου Όμαρ Ελ Μπασίρ.

Ο Μπασίρ – που κυβερνά το Σουδάν με σιδερένια πυγμή εδώ και τρεις δεκαετίες- είναι αντιμέτωπος από τις 19 Δεκεμβρίου με σχεδόν καθημερινές διαδηλώσεις, οι οποίες ξέσπασαν με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να τριπλασιάσει την τιμή του ψωμιού σε μια χώρα που βρίσκεται σε οικονομικό μαρασμό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης