Ο Τραμπ εκθειάζει εαυτόν για την... αποφασιστικότητά του απέναντι στο Μεξικό

Ο Τραμπ εκθειάζει εαυτόν για την... αποφασιστικότητά του απέναντι στο Μεξικό

Ο Ντόναλντ Τραμπ εμμένει στο ζήτημα της μετανάστευσης και το χτίσιμο τείχους στα νότια σύνορα  – Προειδοποιεί με 25%  δασμούς εάν το Μεξικό δεν σταματά τους μετανάστες πριν εισέλθουν στις ΗΠΑ

20946435
Στην ατζέντα της μετανάστευσης εμμένει ο Ντόναλντ Τραμπ, που διαφημίζει το έργο του όσον αφορά στη διαχείριση των συνόρων με το Μεξικό.

«Το Μεξικό, για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, κάνει σημαντικές συλλήψεις στα νότια σύνορά ΤΟΥ, προτού οι μετανάστες να ξεκινήσουν το μακρύ ταξίδι προς τις ΗΠΑ» έγραψε σε ένα πρωινό tweet.

«Το Μεξικό συμπεριφέρεται με τρόπο απόλυτα φανταστικό εδώ και τέσσερις ημέρες. Συλλαμβάνουν τους πάντες» δήλωσε αργότερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, προτού αναχωρήσει για την Καλιφόρνια.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα επισκεφθεί τη μικρή πόλη Καλέξικο, στα σύνορα. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μια στρογγυλή τράπεζα με θέμα «τη μετανάστευση και την ασφάλεια στα σύνορα» και μια επίσκεψη σε ένα «νέο τείχος στα σύνορα». Φυσικά, κατά τη διάρκεια της απόφασης αναμένεται ότι θα εκθειάσει ακόμη περισσότερο την αποφασιστικότητά του απέναντι στο Μεξικό.

Απειλές για δασμούς 25% στα αυτοκίνητα

Σε κάθε περίπτωση, ο Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε στο Μεξικό ότι θα επιβάλλει τελωνειακούς δασμούς 25% στα οχήματα που θα εισαγάγονται από το Μεξικό, στη περίπτωση που αντιστραφεί αυτή η τάση.

«Εάν συνεχίσουν (να συλλαμβάνουν τους μετανάστες), όλα θα πάνε καλά. Εάν όχι, θα φορολογήσουμε τα αυτοκίνητά τους με 25%» υπογράμμισε ο δισεκατομμυριούχος.


Κλείσιμο

Εξετάζει οικονομικές κυρώσεις για τα ναρκωτικά

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι εξετάζει την επιβολή οικονομικών κυρώσεων, εκτός των δασμών, για να αντιμετωπίσει τη διακίνηση ναρκωτικών από το Μεξικό κατά μήκος των νότιων συνόρων της χώρας του.

Ο μεγιστάνας απείλησε χθες να επιβάλει δασμούς ύψους 25% στα οχήματα που εισάγονται από το Μεξικό στις ΗΠΑ, εάν η μεξικανική κυβέρνηση δεν συνεχίσει να βοηθάει την Ουάσιγκτον προκειμένου να αντιμετωπίσει τα θέματα της μετανάστευσης και των ναρκωτικών κατά μήκος των συνόρων.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος επανέλαβε αυτήν την προειδοποίηση σήμερα το πρωί, προσθέτοντας σε ένα tweet «…Εξετάζω μια οικονομική κύρωση για τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, που αποστέλλονται και εισάγονται λαθραία μέσω του Μεξικού και κατά μήκος των Νοτίων Συνόρων».



«Εάν για τον οποιοδήποτε λόγο το Μεξικό σταματήσει να συλλαμβάνει και να στέλνει τους παράνομους πίσω απ’ όπου ήρθαν, οι ΗΠΑ θα αναγκαστούν να επιβάλουν δασμούς ύψους 25% σε όλα τα οχήματα στο Μεξικό και να τα αποστέλλουν πέραν των συνόρων, σε εμάς» αναφέρει το tweet του Τραμπ. «Αυτό θα διαδεχθεί την USMCA» (σ.σ Συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ-Μεξικού-Καναδά).

Στη δικαιοσύνη 20 πολιτείες για να μπλοκάρουν το τείχος

Ωστόσο, η κήρυξη κατάστασης εθνικής ανάγκης από τον Τραμπ, με στόχο τη χρηματοδότηση του τείχους σε ομοσπονδιακά κονδύλια «σκοντάφτει» στις αντιρρήσεις 20 πολιτειών, που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για να το μπλοκάρουν.

«Αυτό το τείχος είναι περιττό και κατάχρηση εξουσίας, που θα αφαιρέσει πόρους, οι οποίοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουμε τους Αμερικανούς πολίτες στη χώρα μας» έγραψε η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς στο Twitter.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης