ΗΠΑ: «Μπλόκο» της Βουλής των Αντιπροσώπων στην εκταμίευση 1 δισ. δολαρίων για το τείχος

ΗΠΑ: «Μπλόκο» της Βουλής των Αντιπροσώπων στην εκταμίευση 1 δισ. δολαρίων για το τείχος

Η Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων απορρίπτει το σχέδιο του Πενταγώνου για την εκταμίευση 1 δισ. δολαρίων για το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό 

1411
Η Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων απέρριψε σήμερα το σχέδιο του Πενταγώνου να αποδεσμεύσει ποσό ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων προκειμένου να κατασκευαστεί ένα τμήμα του τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι το υπουργείο του (DoD) μετέφερε το ποσό αυτό από άλλα κατασκευαστικά σχέδια του στρατού προκειμένου να βοηθήσει στην οικοδόμηση του τείχους που θέλει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Δημοκρατικός βουλευτής και πρόεδρος της Επιτροπής, Άνταμ Σμιθ, είπε ότι η Επιτροπή δεν εγκρίνει την προτεινόμενη χρήση των πόρων του Πενταγώνου.

"Το DoD προσπαθεί να παρακάμψει το Κογκρέσο και την αντίθεση του αμερικανικού λαού στη χρήση των χρημάτων των φορολογουμένων για το χτίσιμο ενός άχρηστου τείχους και ο στρατός πληρώνει το τίμημα" ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Σμιθ.

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας (DHS) είχε ζητήσει από το Πεντάγωνο να κατασκευάσει αυτό το τμήμα του τείχους, μήκους 91 χιλιομέτρων, στην περιοχή του Ελ Πάσο, στο Τέξας.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης