«Απόπειρα απαγωγής» καταγγέλλει σύζυγος πρώην διευθυντή της Ιντερπόλ

«Απόπειρα απαγωγής» καταγγέλλει σύζυγος πρώην διευθυντή της Ιντερπόλ

Η σύζυγος του εξαφανισμένου Κινέζου Μενγκ Χονγκουέι ζήτησε άσυλο στη Γαλλία, όπου έγινε η απόπειρα, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται - Υπό αστυνομική προστασία η ίδια και τα 7χρονα δίδυμά της

hongwei_wife
Η σύζυγος του Μενγκ Χονγκουέι, του Κινέζου πρώην προέδρου της Ιντερπόλ που κατηγορείται για διαφθορά στη χώρα του, κατέθεσε μήνυση πρόσφατα για "απόπειρα απαγωγής" όπως έγινε γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές της Λιόν, όπου εδρεύει η διεθνής αστυνομία.

Ο Μενγκ εξαφανίστηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2018, όταν επέστρεψε στην Κίνα. Παραιτήθηκε από την Ιντερπόλ στις 7 Οκτωβρίου, με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αφού το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του για δωροληψία. Τον επόμενο μήνα τον διαδέχτηκε ως επικεφαλής της Ιντερπόλ ο Νοτιοκορεάτης Κιμ Τζονγκ-γιανγκ.

Ο Μενγκ Χονγκουέι

hongwei_1

Τον Ιανουάριο η σύζυγος του Μενγκ ζήτησε πολιτικό άσυλο στη Γαλλία, υποστηρίζοντας ότι δέχεται απειλές. Τότε είχε δηλώσει ότι στις αρχές Οκτωβρίου πήγαν στο σπίτι της δύο Κινέζοι επιχειρηματίες και της ζήτησαν να τους συνοδεύσει στην Τσεχία με ιδιωτικό αεροσκάφος. Εκείνη αρνήθηκε, όμως δύο ημέρες αργότερα την επισκέφθηκαν και πάλι, για να της προτείνουν να κάνει "μια περιήγηση στις πόλεις της Ευρώπης".

"Μετά την απόπειρα απαγωγής, ενημέρωσα την αστυνομία που με έθεσε υπό την προστασία της, μαζί με τα 7χρονα δίδυμά μου", είπε η Μενγκ στο Radio France και την εφημερίδα Liberation.

Κλείσιμο
Η εισαγγελία της Λιόν διευκρίνισε ότι προς το παρόν δεν έχει ξεκινήσει προανάκριση για την υπόθεση αυτή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης