Συνωμοσία της Ιντερπόλ με το Πεκίνο πίσω από τη σύλληψη του πρώην προέδρου της «βλέπει» η οικογένειά του

meng

Οι δικηγόροι της οικογένειας σε επιστολή τους προς τον αρχηγό της Ιντερπόλ  κάνουν λόγο για ερωτηματικά γύρω από την αμφιλεγόμενη σύλληψη του Μενγκ - Κραυγή της συζύγου του για απαντήσεις 

Συνωμοσία με τις κινεζικές αρχές για τη σύλληψη του πρώην επικεφαλής της, Μενγκ Χονγκουέι, καταλογίζει στην Ιντερπόλ η οικογένειά του, μέσω των δικηγόρων της, κατηγορώντας ότι «διακυβεύει την ανεξαρτησία και την πολιτική της ουδετερότητα σχετικά με την υπόθεση«»

Ειδικότερα, οι δικηγόροι ισχυρίζονται ότι η Ιντερπόλ συνεργάζεται στενά με το Πεκίνο στη βάση μίας στρατηγικής για τα μέσα ενημέρωσης μετά την σύλληψη του Μενγκ, ενώ την κατηγορούν για παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων του Μενγκ και της οικογένειάς του βάσει του διεθνούς δικαίου.

Οι εν λογω κατηγορίες, που διατυπώθηκαν σε επιστολή προς τον αρχηγό της Ιντερπόλ, εγείρει ερωτηματικά γύρω από την αμφιλεγόμενη σύλληψη του Μενγκ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Κίνα από το στρατηγείο της στη Γαλλία πέρυσι τον Σεπτέμβριο.

Ο Μενγκ αγνοούνταν για αρκετές ημέρες, προτού οι κινεζικές αρχές επιβεβαιώσουν ότι συνελήφθη, κατηγορούμενος για δωροδοκία. Λίγες ημέρες αργότερα, εστάλη στην Ιντερπόλ επιστολή που ανακοίνωνε την παραίτησή του από πρόεδρος.

Η γυναίκα του, Γκρέις, η οποία κρύβεται στη Γαλλία, αποκάλυψε, ότι της είχε στείλει γραπτό μήνυμα, συνοδευόμενο από ένα emoji που απεικόνιζε ένα μαχαίρι, την ημέρα που εξαφανίστηκε και η ίδια παραμένει εξαιρετικά ανήσυχη για την τύχη του. Ο σύζυγός της ήταν ένας από τους τελευταίους υψηλόβαθμους στόχους στην εκστρατεία των κινεζικών αρχών κατά της διαφθοράς.

Ένας αριθμός κορυφαίων αξιωματούχων της κινεζικής κυβέρνησης, δισεκατομμυριούχοι, αλλά και πρωτοκλασάτοι σελέμπριτι έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γης τους τελευταίους μήνες.

Σε μία ξεχωριστή επιστολή αυτήν την εβδομάδα προς τον πρεσβευτή της Κίνας στην Γαλλία, οι δικηγόροι ζήτησαν λεπτομέρειες για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, τις αποδείξεις για τις κατηγορίες αυτές και την τοποθεσία όπου κρατείται.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της προς την Daily Mail, η σύζυγος του Μενγκ αναφέρει: Τα δίδυμα αγόρια μου αύριο θα κλείσουν τα 8 τους χρόνια χωρίς τον πατέρα τους. Αύριο είναθι επίσης η δεύτερη επέτειος από την εκλογή του συζύγου μου ως πρόεδρος της Ιντερπόλ. Ελπίζω ότι η Ιντερπόλ, ο πρόεδρος Σι και ο πρωθυπουργός Λι θα σεβαστούν τα δικαιώματα της οικογένειάς μου και θα απαντήσουν στις επιστολές μας. Προσδοκώ για την οικογένειά μου να επανενωθεί με ασφάλεια το συντομότερο δυνατό»

Μέχρι στιγμής η Ιντερπόλ δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

siamaia

Η πρώτη από τις τρεις μεγάλες επεμβάσεις πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο 2018, όταν τα κορίτσια ήταν 19 μηνών, και η τελευταία, κατά την οποία τελικά διαχωρίστηκαν, πραγματοποιήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου

ursula_01-thumb-large

Παρουσιάζοντας το όραμά της για την Ευρώπη, η μητέρα του γερμανικού στρατεύματος ελπίζει πως θα καταφέρει να αλιεύσει την ψήφο 374 βουλευτών που απαιτούνται για να επικυρωθεί ο διορισμός της στην προεδρία της Κομισιόν -Με τη φράση «Ζήτω η Ευρώπη» ολοκλήρωσε την ομιλία της  

2
tesseris

Οι τέσσερις γυναίκες που ανήκουν σε εθνικές μειονότητες δέχθηκαν σφοδρή επίθεση το Σαββατοκύριακο από τον αμερικανό πρόεδρο, σε μια σειρά ξενοφοβικών αναρτήσεών του 

4