Η Ρωσία καταγγέλλει έξωθεν πιέσεις στην ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου της Ιντερπόλ

Η Ρωσία καταγγέλλει έξωθεν πιέσεις στην ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου της Ιντερπόλ

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ασκήθηκαν έξωθεν πιέσεις για την εκλογή του Νοτιοκορεάτη Κιμ Τζονγξκ-γιανγκ – Η υποψηφιότητα του Ρώσου στρατηγού Αλεξάντερ Προκόπτσουκ είχε δημιουργήσει ανησυχίες στη Δύση 

kim_jong_jang
Ισχυρές πιέσεις που ασκήθηκαν στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Ιντερπόλ καταγγέλλει η Ρωσία, δια του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Μετά την παραίτηση του πρώην προέδρου, στην ηγεσία της Ιντερπόλ εξελέγη ο Νοτιοκορεάτης Κιμ Τζονγκ-γιανγκ, με διετή θητεία. Αντίπαλός του ήταν ο Ρώσος στρατηγός Αλεξάντερ Προκόπτσουκ, η υποψηφιότητα του οποίου είχε δημιουργήσει ανησυχίες στη Δύση για τον κίνδυνο να υπάρξει ανάμιξη του Κρεμλίνου στην εκλογή.

Το Κρεμλίνο εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι δεν εξελέγη ο υποψήφιος της Ρωσίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν βλέπει παράγοντες που θα καθιστούσαν αθέμιτη την εκλογή.

«Είναι ασφαλώς κρίμα που δεν κέρδισε ο υποψήφιός μας. Όμως από μια άλλη πλευρά, αν δει κανείς με αμερόληπτο τρόπο τις δηλώσεις σειράς χωρών την παραμονή της ψηφοφορίας, είναι προφανές πως υπήρξαν ισχυρές πιέσεις», δήλωσε ο Πεσκόφ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης