Κίνα: Στο ναδίρ ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας το 2018

chinas

Έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν τριών δεκαετιών στο σύνολο της χρονιάς

Ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της Κίνας επιβραδύνθηκε το 2018 για να φθάσει το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν τριών δεκαετιών στο σύνολο της χρονιάς, ανακοίνωσε σήμερα η κινεζική εθνική στατιστική υπηρεσία.

Η αύξηση του ΑΕΠ  ήταν 6,6%, πάνω από τον στόχο που είχε ορίσει η κυβέρνηση (+6,5%). Ο ρυθμός αυτός συμμορφώνεται με την μέση πρόβλεψη 13 αναλυτών που είχαν ερωτηθεί σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο.

Αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης, αν και σχεδόν ίσος με εκείνον του 2016 (+6,7%), είναι ο πιο ασθενικός που έχει καταγραφεί από τη χειρότερη χρονιά, το 1990 (+3,9%), που είχε ακολουθήσει μια σειρά ετών που η επέκταση της κινεζικής οικονομίας έφθανε διψήφιο ποσοστό, ή σχεδόν.

Η επιβράδυνση ήταν συνεχής στο σύνολο της χρονιάς: η ανάπτυξη έφθασε το +6,4% το τέταρτο τρίμηνο, από το +6,8% το πρώτο, το +6,7% το δεύτερο και το +6,5% το τρίτο.

china_eco


Η βιομηχανική παραγωγή παράλληλα κατέγραψε «βραδεία αλλά σταθερή» άνοδο, υπογράμμισε η κινεζική στατιστική υπηρεσία: συνολικά, έφθασε το 6,2% το 2018. Όμως έχασε την ορμή της τους τελευταίους μήνες της χρονιάς, υποχωρώντας κάτω από το 6%. Τον Δεκέμβριο υπολογίστηκε στο 5,7%, από 5,4% τον Νοέμβριο.

Οι λιανικές πωλήσεις επίσης επιβραδύνθηκαν, αυξανόμενες κατά 9% στο σύνολο του έτους, από 10,2% το 2017. Οι πωλήσεις λιανικής «διατήρησαν ταχύ ρυθμό ανάπτυξης», επισήμανε μολαταύτα η κινεζική στατιστική υπηρεσία.

china_ecoc

Εξάλλου, οι επενδύσεις σε πάγια κεφάλαια αυξήθηκαν κατά 5,9% κατά στο σύνολο της χρονιάς.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tourkia_stratos

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Τουρκία διέταξε την αποστολή γιατρών από 19 επαρχίες της χώρας στα σύνορα με τη Συρία, όπου θα υπηρετήσουν για έναν μήνα, από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Οκτωβρίου

iran

Οι οργανώσεις που στηρίζονται από την Τεχεράνη σε διάφορες περιοχές της Μέσης Ανατολής "αποτελούν όλες τμήμα του Ιράν", δήλωσε ο αγιατολάχ Αχμάντ Αλαμολχοντά, κατά την προσευχή της Παρασκευής 

earth_diastima

Ο αστεροειδής πέρασε από το «δίχτυ προστασίας» της NASA, χωρίς να γίνει αντιληπτός από αυτή - Αν έπεπφτε στη Γη, μπορούσε να καταστρέψει περιοχή σε έκταση 50 μιλίων

4