Γερμανία: Φεύγει ο Ζεεχόφερ, έρχεται ο Ζέντερ στο CSU

Γερμανία: Φεύγει ο Ζεεχόφερ, έρχεται ο Ζέντερ στο CSU

Αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών

Seehofer-germany-ena
Ιστορική ημέρα η σημερινή για τους Βαυαρούς καθώς το κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών, εταίρος στον μεγάλο συνασπισμό της Γερμανίας, αποκτά νέο ηγέτη.

Ύστερα από δέκα χρόνια στην ηγεσία του CSU, ο Χορστ Ζέεχοφερ αποχαιρετά την ηγεσία του κόμματος λέγοντας χαρακτηριστικά :Το έργο μου τελείωσε. Σε ομιλία του στο κομματικό συνέδριο που διεξάγεται στο Μόναχο, ο Βαυαρός υπουργός Εσωτερικών αποχαιρέτησε τους ομοιδεάτες του με τον Μάρκους Ζέντερ να τον διαδέχεται στην ηγεσία του CSU, με ποσοστό 87,4%.

Σφοδρός επικριτής της μεταναστευτικής πολιτικής της καγκελαρίου Μέρκελ, ο Βαυαρός Ζεεχόφερ ήταν το «κόκκινο πανί» για τους περισσότερους ομοιδεάτες τους που του χρέωναν ολοκληρωτικά την αποτυχία του κόμματος στις δύο πρόσφατες περιφερειακές εκλογές στην Βαυαρία και την Έσση. Υπό την ηγεσία του, το κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών, εταίρος της Μέρκελ στον κυβερνητικό συνασπισμό, είχε κάκιστες εκλογικές επιδόσεις στη Βαυαρία και την Έσση. Για το λόγο αυτό, τα στελέχη του κόμματος του έδειξαν την...έξοδο για να γίνει λίφτινγκ στους Χριστιανοκοινωνιστές.

Το ερώτημα είναι αν μετά την αποχώρησή του από την ηγεσία του κόμματος θα παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών. Τα γερμανικά ΜΜΕ επισημαίνουν ότι η αποχώρησή του θα γίνει πριν από τη λήξη της κοινοβουλευτικής περιόδου το 2021.

Ο Ζεεχόφερ φεύγει, ο Μάρκους Ζέντερ έρχεται... Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, ο οποίος ανανέωσε την θητεία του στις τοπικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, καλείται να δώσει το φιλί της ζωής στον κυβερνητικό εταίρο των Χριστιανοδημοκρατών. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης