Η Μέρκελ βλέπει βάση για μακροχρόνια συνεργασία με το CSU και τον Χορστ Ζεεχόφερ

Η Μέρκελ βλέπει βάση για μακροχρόνια συνεργασία με το CSU και τον Χορστ Ζεεχόφερ

Τονίζει ότι αυτό που έχει αποφασιστική σημασία είναι αποκλειστικά και μόνο το εάν μπορούμε από κοινού να εργαστούμε το πλαίσιο της κατευθυντήριας γραμμής που προβλέπεται από το Σύνταγμα

4_merkel
Με την Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) και τον αρχηγό της Χορστ Ζεεχόφερ υπάρχει η βάση για μακροχρόνια συνεργασία, διαβεβαίωσε η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην πρόσφατη διαμάχη για την πολιτική ασύλου.

Ως Καγκελάριος, έχω από το Σύνταγμα το δικαίωμα και την ευθύνη της κατευθυντήριας γραμμής της πολιτικής, δηλώνει η κυρία Μέρκελ στο πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ARD, σε συνέντευξη που θα προβληθεί απόψε και τονίζει ότι αυτό που έχει αποφασιστική σημασία είναι αποκλειστικά και μόνο το εάν μπορούμε από κοινού να εργαστούμε το πλαίσιο αυτής της γραμμής. «Αυτό κάνουμε. Και για αυτό ο Χορστ Ζεεχόφερ είναι υπουργός Εσωτερικών», επισημαίνει η Καγκελάριος, για να προσθέσει: «Αποφασιστικό είναι το εάν η κυβέρνηση μπορεί να λειτουργήσει σε αυτή τη βάση. Εδώ λοιπόν λέω ένα ξεκάθαρο ναι. Και τώρα εργαζόμαστε για την λύση του προβλήματος, η οποία δεν μπορεί να είναι μονομερής, δεν μπορεί να μην είναι συμφωνημένη και δεν επιτρέπεται να είναι σε βάρος τρίτων, κατέληξε.

Μέρκελ: Δεν θα γίνω Καγκελάριος της απομόνωσης

Με «ένα ξεκάθαρο όχι», απαντά η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ στο ερώτημα αν από «Καγκελάριος των προσφύγων» θα εξελιχθεί σε «Καγκελάριο της απομόνωσης».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, η Καγκελάριος εξηγεί ωστόσο ότι οποίος ζητά την προστασία και το άσυλό μας δεν μπορεί να επιλέγει και τη χώρα. "Το πραγματικό πρόβλημα είναι η προστασία των εξωτερικών συνόρων», επανέλαβε, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει διαχωρισμός μεταξύ φύλαξης των συνόρων και απομόνωσης και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συζητήσουμε με τις τρίχες χώρες.

Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία της με τα υπόλοιπα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, η Καγκελάριος παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να υποσχεθεί πως δεν θα υπάρξουν και σε αλλά θέματα στο μέλλον αντιθέσεις, καθώς πρέπει να συντονιστούν τρία κόμματα, αλλά διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει καλά τη δουλειά της, «όχι μόνο τώρα, αλλά και στο μέλλον».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης