Η Αίγυπτος απαγορεύει να πωλούνται κίτρινα γιλέκα υπό τον φόβο διαμαρτυριών

20367310

Οι αρχές της Αιγύπτου βάζουν μπλόκο στην πώληση κίτρινων γιλέκων – Η απαγόρευση τίθεται λίγο πριν την επέτειο της εξέγερσης του 2011 που ανέτρεψε τον Χόσνι Μουμπάρακ 

«Μπλόκο» στην πώληση κίτρινων γιλέκων έβαλαν οι αρχές της Αιγύπτου, που απαγορεύουν πλέον στα καταστήματα να θέτουν προς πώληση το συγκεκριμένο προϊόν.

Οι αιγυπτιακές αρχές φοβούνται για διαμαρτυρίες τον επόμενο μήνα, στο πλαίσιο της επετείου για την εξέγερση του 2011 που ανέτρεψε στον Χόσνι Μουμπάρακ και εκτιμούν ότι οι διαδηλωτές θα προσπαθήσουν να αντιγράψουν το γαλλικό κίνημα των κίτρινων γιλέκων.

Αξιωματούχοι ασφαλείας και έμποροι λιανικής πώλησης αναφέρουν ότι οι χονδρέμποροι έχουν λάβει την εντολή να μην πωλούν κίτρινα γιλέκα σε καταστήματα λιανικής και να περιορίζουν τις δραστηριότητές τους στο χονδρεμπόριο και μόνο σε ελεγχόμενες εταιρείες, κι αυτό κατόπιν εξασφάλισης αστυνομικής άδειας. Μάλιστα, ενημερώθηκαν ότι εφόσον παρακούσουν την εντολή, θα τιμωρηθούν.

Ήδη, καταστήματα που πωλούν είδη βιομηχανικής ασφάλειας στο Κάιρο δήλωσαν ότι δεν διαθέτουν πλέον κίτρινα γιλέκα.

«Η αστυνομία ήρθε εδώ πριν μέρες και μας ζητούσε να σταματήσουμε να τα πουλάμε. Όταν ρωτήσαμε γιατί, μας είπαν ότι ενεργούν με βάση οδηγίες», είπε ένας ιδιοκτήτης καταστήματος στον Guardian.

Η απαγόρευση, σύμφωνα με αξιωματούχους, θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Παράλληλα, αυτήν την εβδομάδα έχει προγραμματιστεί συνάντηση εμπόρων με αστυνομικούς στο Κάιρο, για να υπάρξει ενημέρωση για τους νέους κανόνες.

Οι Αιγυπτιακές αρχές επιδιώκουν να περιορίσουν τις διαμαρτυρίες στην επέτειο της 25ης Ιανουαρίου, ενώ τα προηγούμενα χρόνια, αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σε ταραχές, κατά τη διάρκεια της επετείου.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Κίτρινος πανικός

Έχουν πάθει την πλάκα τους οι απανταχού "ιθύνοντες", γιατί το κίνημα έχει ρίζες στον απλό κόσμο και κυρίως αυτόν που δεινοπαθεί καθημερινά και για χρόνια. Για αυτό και ο Μακρόν έσπευσε έστω και αργά να καταλαγιάσει τη φωτιά, αντί να ρίξει κι άλλο λάδι...

ΜΑΤΖΑΦΛΑΡΑΣ

Έχω ανοίξει 3 πάγκους με κίτρινα γιλέκα κάτω στο κέντρο, και ήδη οι δουλειές πανε καλά. Δε πιστεύω να γίνει και εδώ καμία απαγόρευση από Τσιπρόκιο και Σία...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

190821163308_ladaniva

Πολλές είναι οι περιπτώσεις αυτοκινήτων που κατέγραψαν υψηλά ποσοστά πωλήσεων και έμειναν για πάντα στην ιστορία. Ορισμένα εξ αυτών παρέμειναν για πολλά χρόνια στη γραμμή παραγωγής, προσπαθώντας να καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση. Ας δούμε 10 αυτοκίνητα που έμειναν ίδια και απαράλλαχτα  για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Yogo

Δεν πρόκειται για ετεροχρονισμένη αγγελία αλλά για ένα εύρημα, ένα Yugo GV το οποίο έμεινε κρυμμένο σε ένα γκαράζ εδώ και 31 χρόνια.

darya_turkia

Οριστική μοιάζει η αλλαγή προορισμού για το ιρανικό δεξαμενόπλοιο, καθώς εξειδικευμένος ναυτικός ιστότοπος προσδιορίζει σαν νέο προορισμό του τη Μερσίνα - Παραμένουν οι αμφιβολίες πάντως, καθώς στο Αυτόματο Σύστημα Ταυτοποίησης μπορεί να εισαχθεί οποιοσδήποτε προορισμός

9