Κουνάει και το δάχτυλο ο Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις για τη μειονότητα»

Κουνάει και το δάχτυλο ο Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις για τη μειονότητα»

O   υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και απαγορεύει στη μειονότητα να χρησιμοποιεί τη λέξη «Τούρκος» για να τονίσει ότι για τον λόγο αυτό η Τουρκία δεν θα εφαρμόσει την απόφαση του ΕΔΑΔ για τον κουρδικής καταγωγής φυλακισμένο Σελαχατίν Ντεμιρτάς

utgw
Νέες βολές από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Στην προσπάθειά του να αποτάξει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την φυλάκιση του επικεφαλής του φιλο- κουρδικού Κόμματος, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, χρησιμοποίησε ως επιχείρημα τη στάση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έναντι της χώρας μας, για την «Δυτική Θράκη».

Σε συνέντευξή του σήμερα στο CNN Türk, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ανέφερε ότι η απόφαση του ΕΔΑΔ δεν συνάδει ούτε με άλλες αποφάσεις που έχει λάβει, ότι δεν είναι έννομη και ότι πρόκειται να αντιταχθούν σε αυτή ως Τουρκία.

tsavou_thraki


Έφερε λοιπόν, ως παράδειγμα την Ελλάδα, η οποία επίσης δεν συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ για τη Δυτική Θράκη, όπως είπε, και ακόμη απαγορεύουν στη μειονότητα να χρησιμοποιεί τη λέξη «Τούρκος».

Κλείσιμο
«Πόσα χρόνια είναι τώρα που Ελλάδα δεν εφαρμόζει σχετικές αποφάσεις για τους μειονοτικούς; Είχε μεταφερθεί στο ΕΔΑΔ η απαγόρευση της χρήσης του όρου Τούρκος. Αυτό που προσπαθώ να τονίσω είναι ότι κι άλλες χώρες δεν εφαρμόζουν αυτές τις αποφάσεις. Είναι δικαίωμά μας να κρίνουμε τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ» δήλωσε και αναρωτήθηκε γιατί δεν λέει κανείς τίποτα στις άλλες χώρες που δεν συμμορφώνονται επίσης με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε και μαθήματα διπλωματίας προς την ύπατη εκπρόσωπο της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική, Φεντερίκα Μογκερίνι, στο θέμα αυτό, λέγοντας ότι «ξεπέρασε τα όρια», ζητώντας την απελευθέρωση του Κούρδου πολιτικού, Σελαχατίν Ντεμιρτάς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης