Μαρόκο: Απέλαση 141 μεταναστών που συνελήφθησαν στον ισπανικό θύλακα Μελίγια

20149190

Το Μαρόκο ανακοίνωσε ότι θα απελάσει 141 μετανάστες που συνελήφθησαν στον ισπανικό θύλακα Μελίγια – Ένας μετανάστης σκοτώθηκε πέφτοντας από τον φράκτη, 22 μετανάστες και 12 μέλη των δυνάμεων

Το Μαρόκο ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απελάσει 141 μετανάστες οι οποίοι συνελήφθησαν χθες στον ισπανικό θύλακα Μελίγια στην προσπάθειά τους να περάσουν τον μεταλλικό φράκτη ασφαλείας που χωρίζει αυτό το τμήμα της ισπανικής επικράτειας από το έδαφος του βασιλείου του Μαρόκου.

Ένας μετανάστης σκοτώθηκε πέφτοντας από τον φράκτη ύψους επτά μέτρων ενώ 22 άλλοι και 12 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών.

Δεν έχουν διευκρινιστεί οι εθνικότητές τους

Περίπου 200 άνθρωποι έφθασαν στη Μελίγια και οδηγήθηκαν σε κέντρο υποδοχής και προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών, ανέφεραν οι ισπανικές αρχές. Οι υπόλοιποι όμως που δεν τα κατάφεραν θα απελαθούν στις χώρες καταγωγής τους, ανακοίνωσε το Μαρόκο, χωρίς να διευκρινίζει τις εθνικότητές τους.

Σημαντική πύλη εξόδου για μετανάστες το Μαρόκο

Το Μαρόκο, το οποίο μπορούν να επισκέπτονται άλλοι Αφρικανοί χωρίς να χρειάζονται θεωρήσεις διαβατηρίου, έχει μετατραπεί σε μια σημαντική πύλη εξόδου για μετανάστες με προορισμό την Ευρώπη μετά τη μείωση του αριθμού των μεταναστών που φθάνουν στην Ευρώπη από τη Λιβύη ως αποτέλεσμα της σκληρότερης γραμμής της Ιταλίας και της βοήθειας που παρέχει η ΕΕ στην ακτοφυλακή της Λιβύης.

Περισσότεροι από 6.000 μετανάστες έχουν καταφέρει να φθάσουν στη Μελίγια και στον άλλο ισπανικό θύλακα, τη Θέουτα, μέχρι τώρα, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Άλλοι πληρώνουν διακινητές για το θαλάσσιο ταξίδι των 14 χλμ. στην Ισπανία.

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες που έχουν φθάσει στην Ισπανία φέτος είναι άνδρες, στην πλειονότητά τους υπήκοοι της Γουινέας, του Μαλί και του Μαρόκο, σύμφωνα με την UNHCR.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (1)

takis

φερτε τους εδω Νοτια μακεδονια

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

theresa_may__2_

Η μαραθώνια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για το Brexit συνεχίζεται για πολύ πέραν του προγραμματισμένου χρόνου - BBC: Η Μέι ίσως αντιμετωπίσει αύριο πρόταση μομφής - Η Βρετανίδα πρωθυπουργός ακύρωσε τη συνέντευξη Τύπου που σχεδίαζε να κάνει μετά το τέλος της συνεδρίασης και θα περιοριστεί σε σύντομη δήλωση - Την Πέμπτη θα απευθυνθεί στο Κοινοβούλιο

foy76

Οι μετεωρολόγοι βλέπουν ότι έχει αναπτυχθεί ένα «σύστημα  από καταιγίδες» πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό και αυτό έχει πολλές πιθανότητες να δημιουργήσει σημαντικές βροχοπτώσεις