Βίντεο: Ο πάστορας Μπράνσον επιστρέφει στο σπίτι του μετά την απελευθέρωσή του

Βίντεο: Ο πάστορας Μπράνσον επιστρέφει στο σπίτι του μετά την απελευθέρωσή του

Τουρκικά μέσα  ενημέρωσης μετέδωσαν εικόνες με τον πάστορα Μπράνσον να φτάνει στο σπίτι του στη Σμύρνη - Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Σμύρνης - Πανευτυχείς  δηλώνουν οι γονείς του

20175996_3
Τις πρώτες εικόνες από την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα, Άντριου Μπράνσον, έδωσαν στη δημοσιότητα τα τουρκικά  μέσα ενημέρωσης.

Το πρακτορείο Demiroren  δημοσίευσε βίντεο από την άφιξη του πάστορα στο σπίτι του στη Σμύρνη, πριν αναχωρήσει με αεροπλάνο για τις ΗΠΑ.

ABD'li rahip Brunson İzmir'deki evine girdi


Πανευτυχείς  οι γονείς του

Κλείσιμο
Ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον έφτασε στο σπίτι του στη Σμύρνη, λίγη ώρα αφότου αποχώρησε από το δικαστήριο, σύμφωνα με έναν εικονολήπτη του πρακτορείου Reuters

Ο πάστορας, ο οποίος ζει στην Τουρκία εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια, προφυλακίστηκε πριν από δύο χρόνια και από τον Ιούλιο είχε τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

Μιλώντας στο Reuters, οι γονείς του δήλωσαν κατενθουσιασμένοι με την είδηση της αποφυλάκισής του. Η Πάμελα Μπράνσον, η μητέρα του, βρισκόταν στο σπίτι της στο Μπλακ Μάουντεν της Βόρειας Καρολίνας, όταν πληροφορήθηκε ότι ο γιος της θα αφεθεί ελεύθερος, από έναν ρεπόρτερ του πρακτορείου που της τηλεφώνησε για να την ρωτήσει πώς αισθάνεται με την απόφαση του δικαστηρίου.

"Τον άφησαν;" ρώτησε με τρεμάμενη φωνή η ηλικιωμένη γυναίκα. "Ήμασταν σε μια ολονύχτια προσευχή κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, γυρίσαμε στο σπίτι και μας πήρε ο ύπνος. Ήμασταν ξύπνιοι όλη τη νύχτα. Δόξα στον Κύριο! Είμαι τόσο ενθουσιασμένη! Είναι υπέροχο! Σας ευχαριστώ πολύ που μας ενημερώσατε. Είμαστε τόσο χαρούμενοι", πρόσθεσε ενώ ο σύζυγός της είχε πλησιάσει στο τηλέφωνο και άκουγε τον δημοσιογράφο να διαβάζει την είδηση που είχε μεταδώσει το πρακτορείο.

"Είμαστε πανευτυχείς που ο Θεός άκουσε τις προσευχές τόσων πολλών ανθρώπων σε όλον τον κόσμο", κατέληξε η Πάμελα Μπράνσον.

20176019_2

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Σμύρνης

Το αεροσκάφος που μεταφέρει τον 50χρονο Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον στις Ηνωμένες Πολιτείες απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Σμύρνης, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Ο Μπράνσον αφέθηκε ελεύθερος σήμερα, αφού καταδικάστηκε από τουρκικό δικαστήριο σε φυλάκιση 3 ετών και 45 ημερών για τρομοκρατία. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης επέστρεψε για λίγο στο σπίτι του στη Σμύρνη και από εκεί αναχώρησε για το αεροδρόμιο Αντνάν Μεντερές.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι NTV ο πάστορας θα επιστρέψει στις ΗΠΑ με ένα ιδιωτικό τζετ.

Στάση για δύο ημέρες στη Γερμανία

Το αεροσκάφος που μεταφέρει τον Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον απογειώθηκε απόψε από το αεροδρόμιο της Σμύρνης, με πρώτο σταθμό τη Γερμανία.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, τον Ισμαήλ Τζεμ Χαλαβουρτ, ο Μπράνσον θα μείνει για δύο ημέρες στη Γερμανία και από εκεί θα συνεχίσει κατόπιν το ταξίδι του για τις ΗΠΑ.

Με κοστούμι και κόκκινη γραβάτα στο δικαστήριο

Ο Άντριου Μπράνσον εμφανίστηκε στο δικαστήριο στη δυτική πόλη Αλιάγα φορώντας μαύρο κοστούμι, λευκό πουκάμισο και κόκκινη γραβάτα, ενώ η σύζυγός του Νόριν παρακολουθούσε την ακροαματική διαδικασία από τις θέσεις των επισκεπτών.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον Μπράνσον, ο οποίος κατηγορείτο για τρομοκρατία, σε φυλάκιση 3 ετών και ενάμιση μήνα, δηλώνοντας όμως δεν θα παραμείνει άλλο υπό κράτηση λόγω του χρόνου που έχει παραμείνει προφυλακισμένος.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο πάστορας συγκινήθηκε κι έκλαψε την ώρα της ανάγνωσης της απόφασης. Πριν από την ανακοίνωση αυτή είπε ενώπιον του δικαστηρίου: «Είμαι αθώος. Αγαπώ τον Χριστό, αγαπώ την Τουρκία».

Η υπόθεση σε βάρος του Άντριου Μπράνσον, ενός ευαγγελικού πάστορα από τη Βόρεια Καρολίνα, που ζούσε στην Τουρκία για περισσότερα από 20 χρόνια και συνελήφθη πριν από δύο χρόνια, είχε οδηγήσει στην επιβολή δασμών εκ μέρους των ΗΠΑ, σε βάρος της Τουρκίας. Ο πάστορας βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό από τον Ιούλιο.
20175995
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης