Χιλιάδες Γάλλοι στους δρόμους ενάντια στην πολιτική του Μακρόν

france_manifestation_syndicats_social_paris_0

Περίπου εκατό συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Γαλλία

Μισθωτοί, δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι διαδήλωσαν σήμερα στη Γαλλία διεκδικώντας από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν μια «λιγότερο φιλελεύθερη» πολιτική, αλλά, απ΄ό,τι φαίνεται, χωρίς να καταφέρουν να κινητοποιήσουν τα πλήθη.
«Χρειάζεται να επανεξισορροπηθεί αυτή η πολιτική που τείνει προς ένα αγγλοσαξονικό σύστημα», δήλωσε ο Λοΐκ Μορέλ, διαμερισματικός γραμματέας του συνδικάτου CGT, στη διάρκεια διαδήλωσης στη Ρεν (δυτικά), με τη συμμετοχή χιλιάδων σιδηροδρομικών, πυροσβεστών, μισθωτών και συνταξιούχων.

«Όταν βλέπω ότι δίνονται όλο και περισσότερα μερίσματα στους μετόχους, και την πληρώνουν τα νοσοκομεία, τα σχολεία, οι άνεργοι, βγαίνω εκτός εαυτού», συνοψίζει η Σεσίλ Μπαρόν, ερευνήτρια στο CNRS που συμμετείχε στην πορεία στη Μασσαλία (νότια), όπου συγκεντρώθηκαν 40.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τη CGT, 5.300 σύμφωνα με την αστυνομία.

«Η επένδυση στον κοινωνικό τομέα δεν είναι πεταμένα λεφτά, είναι επένδυση», δήλωσε ο Ζερόμ Καμπντεβιέλ, αξιωματούχος της FO στο Περπινιάν (νότια), εκφράζοντας τη λύπη του για την ισχνή κινητοποίηση, με 1.500 ανθρώπους να έχουν κατέβει στους δρόμους σύμφωνα με τα συνδικάτα, 1.200 σύμφωνα με την αστυνομία.

Περίπου εκατό συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Γαλλία. Η 9η Οκτωβρίου είχε επιλεγεί από τις οργανώσεις των συνταξιούχων προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την πολύ μικρή, όπως εκτιμούν, αύξηση των συντάξεών τους. Είχαν ισχυρή παρουσία σήμερα σε συγκεντρώσεις στην επαρχία.

Στη Λιόν (κεντροανατολικά), ο 65χρονος συνταξιούχος Φρανσουά Μανουγκάλ, πρώην τεχνικός, ήρθε να διαμαρτυρηθεί για την απώλεια της αγοραστικής δύναμής του. «Έχασα 50 ευρώ τον μήνα. Θα πρέπει να συνδράμουμε στις ανάγκες των παιδιών μας, των εγγονιών μας που έχουν επισφαλείς θέσεις εργασίας και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα», είπε.

Στο Παρίσι, η πορεία επρόκειτο να ξεκινήσει στις 14:00 ώρα Ελλάδας. Ο Φιλίπ Μαρτινέζ, πρώτος στην ιεραρχία της CGR, και ο Πασκάλ Παναγκέ, ο ομόλογός του της FO, ενός συνδικάτου που θεωρείται πιο μετριοπαθές, πρόκειται να διαδηλώσουν στην πρωτεύουσα πλάι-πλάι, όπως και στις 28 Ιουνίου, αν και η συγκέντρωση εκείνη είχε μικρή συμμετοχή, 15.000 διαδηλωτές στο Παρίσι, σύμφωνα με τα συνδικάτα, 2.900 σύμφωνα με την αστυνομία.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

lepen_bardella

Η αρχηγός του «Εθνικού Μετώπου» Μαρίν Λεπέν επέλεξε τον 23χρονο Ζορντάν Μπαρντελά για επικεφαλής της λίστας για τις ευρωεκλογές- Ο Ζορντάν Μπαρντελά έχει ιταλικές ρίζες κι είναι φίλος του Σαλβίνι

trumper

Η βρετανική εφημερίδα παραθέτει τις δηλώσεις Ερντογάν, ο οποίος χαρακτήρισε τρομοκρατικές ομάδες τις δυτικές δυνάμεις που πολεμούν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία - Οι ΗΠΑ προέτρεψαν τον Τούρκο πρόεδρο να αποσυρθεί