Σκούρα τα πράγματα για τον Μακρόν - Τρεις υπουργοί του παραιτήθηκαν μέσα σε έξι εβδομάδες 

Σκούρα τα πράγματα για τον Μακρόν - Τρεις υπουργοί του παραιτήθηκαν μέσα σε έξι εβδομάδες 

Διάδοχος του Ζεράρ Κολόμπ στο υπουργείο Εσωτερικών, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ

emanouel-makron1
Κυβερνητική κρίση έχει ξεσπάσει στη Γαλλία καθώς τις τελευταίες έξι εβδομάδες τρεις υπουργοί του Εμανουέλ Μακρόν έκαναν φτερά.

Ο Ζεράρ Κολόμπ, υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης είναι ο τελευταίος που παραιτείται με τον Γάλλο πρόεδρο να βρίσκεται πλέον σε δεινή θέση. Αν και αρχικά ο Μακρόν δεν δέχτηκε την πρώτη παραίτησή του,στη δεύτερη είπε τελικά το «ναι».

Το υπουργείο Εσωτερικών ήταν να περάσει στα χέρια του πρωθυπουργού της Γαλλίας, Εντουάρ Φιλίπ, όπως γράφει η εφημερίδα Le Monde. Ωστόσο,όπως μεταδίδει η εφημερίδα Le Parisien, ο διοπτροφόρος πρωθυπουργός καθυστερεί την τελετή παραλαβής του υπουργείου Εσωτερικών. Για την γαλλική εφημερίδα, είναι περίεργο ένας πρωθυπουργός να επιφορτιστεί και με το υπουργείο Εσωτερικών.

«Πρόκειται για το τρίτο και ανώτερο μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου που παραιτείται από την κυβέρνηση Μακρόν τις τελευταίες έξι εβδομάδες μετά από την Υπουργό Αθλητισμού,Λορά Φλεσέλ και τον υπουργό Περιβάλλοντος, Νικολά Ιλό, ο οποίος ανακοίνωσε την παραίτησή του κατά τη διάρκεια ζωντανής ραδιοφωνικής συνέντευξης, επικαλούμενος την αποδοκιμασία του για κυβερνητικές πολιτικές και προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής«, σχολιάζει το αμερικανικό δίκτυο CNN.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης