Ερντογάν στον ΟΗΕ: Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί στη χρήση των κυρώσεων ως «όπλων»

Ερντογάν στον ΟΗΕ: Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί στη χρήση των κυρώσεων ως «όπλων»

«Είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων μας μέσω της διεξαγωγής εποικοδομητικού διαλόγου επί ίσοις όροις», δήλωσε  ο Τούρκος  πρόεδρος

20092493
Η Τουρκία δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλή απέναντι στη χρήση των κυρώσεων ως όπλων»,  δήλωσε στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. ενώ η Άγκυρα βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την Ουάσινγκτον για την τύχη του χριστιανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, που κρατείται από τις τουρκικές αρχές.

«Κανείς από εμάς δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλός στην αυθαίρετη ακύρωση των εμπορικών συμφωνιών και στη χρήση των οικονομικών κυρώσεων ως όπλων», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων μας μέσω της διεξαγωγής εποικοδομητικού διαλόγου επί ίσοις όροις» τόνισε ο Ερντογάν.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Τούρκος Πρόεδρος επέκρινε τα Ηνωμένα Έθνη λέγοντας ότι έχει απομακρυνθεί από τις προσδοκίες της ανθρωπότητας, λέγοντας ότι ακόμη και όλος ο κόσμος γυρίσει την πλάτη του στους Παλαιστινίους η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι δίπλα τους. Ανέφερε ότι χρειάζεται μια περιεκτική μεταρρύθμιση στη δομή του ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι ο κόσμος αποτελείται περισσότερο από πέντε χώρες.

Σημείωσε  ακόμη ότι για την ευτυχία του κόσμου αυτό που πρέπει να διασφαλιστεί είναι η δικαιοσύνη, προσθέτοντας ότι ο λόγος για την αστάθεια στην πολιτική, κοινωνία και οικονομία στον κόσμο είναι η αδικία.

Για τη Συρία είπε ότι η Τουρκία φιλοξενεί 4 εκατομμύρια πρόσφυγες και πως μόνο για τους Σύριους ξόδεψε 32 εκατομμύρια δολάριο, ενώ ανέφερε ότι η Τουρκία αναμένει πιο αποτελεσματική βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα. Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η χώρα του έχει ενεργή στάση απέναντι στις εξελίξεις στη Συρία λέγοντας ότι με τη διαδικασία στη Γενεύη και στην Αστάνα αλλά και με την παρουσία τους στη Συρία προσπαθούν να δημιουργήσουν κατάσταση ευημερίας.

Κλείσιμο
Ο Τούρκος Πρόεδρος κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να κινηθεί εναντίον της οργάνωσης FETO (κίνημα Γκιουλέν) λέγοντας ότι είναι έτοιμη η Τουρκία να δώσει πληροφορίες σε αυτό το θέμα σε κάθε χώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης