Θύελλα αντιδράσεων για το «mea culpa» της Μέρκελ στην υπόθεση Μάασεν

Θύελλα αντιδράσεων για το «mea culpa» της Μέρκελ στην υπόθεση Μάασεν

Η Μέρκελ στο μάτι του κυκλώνα εντός κι εκτός - Ο διεθνής Τύπος γράφει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος μετράει μέρες στην εξουσία

merk_09
Σάλο έχει προκαλέσει στη Γερμανία αλλά και την Ευρώπη το «mea culpa» της Άνγκελα Μέρκελ για την πολύκροτη υπόθεση Μάασεν με τον διεθνή Τύπο να ξεσπαθώνει κατά της καγκελαρίου.

«Πόσες ημέρες έχει ακόμη στη διάθεσή της η Μέρκελ;», γράφει ένα δημοσίευμα.«Θα ήταν καλύτερα να ζητούσε συγγνώμη για την πολιτική στο προσφυγικό;σχολιάζει ένα άλλο.

Χθες η Μέρκελ ζήτησε συγγνώμη από το γερμανικό λαό εκφράζοντας τη λύπη της για την αναστάτωση που προκάλεσε η πολύκροτη υπόθεση Μάασεν.

Απευθυνόμενη σε στελέχη του κόμματός της , των Χριστιανοδημοκρατών, η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε τη λύπη της για τους εσφαλμένους χειρισμούς σχετικά με την υπόθεση του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, τον οποίο «ξήλωσε» για να τον αναβαθμίσει σε υφυπουργό.

«Frankfurter Allgemeine Zeitung»: Θα ήταν προτιμότερο να ζητήσει συγγνώμη για το προσφυγικό

Για τη γερμανική εφημερίδα, η Μέρκελ θα ήταν καλύτερα να ζητήσει συγγνώμη για το προσφυγικό.

«Süddeutsche Zeitung»: Απλά ένα σύντομο διάλειμμα

«Η συγγνώμη της Μέρκελ ήταν μία ομολογία που έρχεται από ανάγκη», σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα.

«Ωστόσο, θα πρέπει να κάνει αλλαγές στο ύφος της διακυβέρνησης εάν θέλει να συνεχιστεί ο «μαύρο-κόκκινος» συνασπισμός. Είναι καλό ότι έχει ζητήσει συγγνώμη για τη συμπεριφορά της στην υπόθεση Mάασεν».

«Mannheimer Morgen»: Η Μέρκελ δεν έχει άλλους συμπαίκτες

«Η Μέρκελ εξακολουθεί να ακολουθεί τη λογική της ομάδας. Αλλά αυτό απαιτεί να έχουν προσανατολισμό οι παίκτες της ομάδας .Αυτό όμως δεν ισχύει στον κυβερνητικό συνασπισμό. Ειδικά ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ ενεργεί εντελώς ανεξάρτητα και απρόβλεπτα», γράφει η γερμανική εφημερίδα.

«Freie Presse»: O Ζεεχόφερ εργάζεται για την εξόντωσή της

Για την γερμανική εφημερίδα,ο Χριστιανοκοινωνιστής υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ σκάβει το... λάκκο στη Γερμανίδα καγκελάριο.

«Darmstadt Εcho»: Η συγγνώμη έρχεται πολύ αργά

Κλείσιμο
«Μετά από όλα, η Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε συγγνώμη», γράφει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει:

«Μια αξιόλογη χειρονομία, αλλά έρχεται πολύ αργά. Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται πλέον τον συνασπισμό της».

«Reutlinger General-Anzeiger»: Η μετάνοια από μόνη της δεν είναι αρκετή

«Φυσικά, η Μέρκελ παίρνει το θάρρος να παραδεχτεί τα λάθη της. Αλλά η μετάνοια δεν είναι αρκετή... Κι αυτό γιατί τα βασικά προβλήματα αυτής της κυβέρνησης δεν έχουν ακόμα επιλυθεί: Η αριστερή πτέρυγα του SPD δεν θέλει να συγκυβερνά με το κόμμα της Μέρκελ,τους Χριστιανοδημοκράτες και ο ηγέτης των Χριστιανοκοινωνιστών, Χορστ Ζεεχόφερ θέλει μια διαφορετική πολιτική για τους πρόσφυγες...

«Westfalen-Βlatt»: Η υπόθεση Μάασεν είναι κακός οιωνός για την καγκελάριο

«Η κυβέρνηση Μέρκελ έχει ντροπιαστεί εδώ και καιρό μέχρι το κόκκαλο, σχολιάζει η εφημερίδα της Βεστφαλίας και προσθέτει:«Η υπόθεση Μάασεν είναι ένα ορατό σημάδι της παρακμής της».

Ο διεθνής Τύπος σχολιάζει εκτενώς το «sorry» της Μέρκελ

Εφημερίδα «Irish Times» (Δουβλίνο): Ίσως η Μέρκελ να είναι μέχρι του χρόνου

«Το ερώτημα που τολμά να θέσει κανείς είναι το εξής:Αυτή τη στιγμή ο χρόνος για την Άνγκελα Μέρκελ και την πολιτική της λήγει σταδιακά»,αναφέρει η εφημερίδα του Δουβλίνου.

«Der Standard» (Βιέννη): Ο μεγάλος συνασπισμός έχει χάσει την επαφή με τη βάση

Όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει η αυστριακή εφημερίδα:«Οι πολιτικοί είναι άνθρωποι και τυχαίνει να παίρνουν κακές αποφάσεις. Και το καλύτερο είναι όταν τις παραδέχονται για το καλό του λαού. Ωστόσο, στην υπόθεση Μάασεν δεν υπήρχαν ευγενή κίνητρα για επαναδιαπραγμάτευση... Ο μεγάλος συνασπισμός έχει χάσει την επαφή του με τη βάση».

«De Telegraaf»: Εξάντληση της εξουσίας του καγκελαρίου

Η εφημερίδα του Άμστερνταμ κάνει λόγο για αποδυνάμωση της Γερμανίδας καγκελαρίου.

«Σε μια σπάνια στιγμή αυτοκριτικής,η Μέρκελ παραδέχθηκε ότι έκανε λάθη στη διαμάχη για τον απερχόμενο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας,Χανς Γκέοργκ Μάασεν...Το "mea culpa" της Merkel δεν έρχεται τυχαία. Η ηγέτης του CDU έχει δυσκολίες σε όλα τα μέτωπα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης