Η Μέρκελ ζητά συγγνώμη από τους Γερμανούς για την υπόθεση Μάασεν

Η Μέρκελ ζητά συγγνώμη από τους Γερμανούς για την υπόθεση Μάασεν

Η Γερμανίδα καγκελάριος κάνει την αυτοκριτική της

merkel_09
Συγγνώμη από το γερμανικό λαό ζήτησε σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ εκφράζοντας τη λύπη της για την αναστάτωση που προκάλεσε η πολύκροτη υπόθεση Μάασεν.

Απευθυνόμενη σε στελέχη του κόμματός της, των Χριστιανοδημοκρατών, η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε τη λύπη της για τους εσφαλμένους χερισμούς σχετικά με την υπόθεση του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, τον οποίο «ξήλωσε» για να τον αναβαθμίσει σε υφυπουργό.

Η Μέρκελ παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη στην υπόθεση Μάασεν και δεσμεύτηκε ότι εφεξής ο συνασπισμός θα ασχοληθεί με καίρια θέματα, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild.

«Ο νέος συμβιβασμός ήταν κατάλληλος, είναι διαπραγματεύσιμος επειδή δεν είναι προαγωγή», τόνισε η Μέρκελ εξηγώντας πως η μετακίνηση του Μάασεν είναι αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης των ηγετών του Groko «μεγάλου συνασπισμού» κι όχι αναβάθμιση.

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό «Focus», η Μέρκελ δήλωσε ότι έχει συνειδητοποιήσει πως η προαγωγή του Μάασεν ως υφυπουργού, «δεν μπορούσε να πείσει τα στελέχη του συνασπισμού».

Κάνοντας την αυτοκριτική της, παραδέχεται επίσης ότι ο μεγάλος συνασπισμός έχει ασχοληθεί τελευταία πάρα πολύ με τον εαυτό του. «Αυτό πρέπει να αλλάξει», υποστήριξε.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Χανς Γκέοργκ Μάασεν αποχωρεί από το αξίωμα του αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών για να διοριστεί υφυπουργός Ασφαλείας στο υπουργείο Εσωτερικών του Χορστ Ζεεχόφερ.

«Αυτός ο διορισμός είναι προαγωγή»,είχαν σχολιάσει πολλά στελέχη του συνασπισμού όπως και ο γερμανικός Τύπος.

Η κομματική νεολαία του SPD «Juso» είχε απειλήσει με αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό μετά την αναβάθμιση του Μάασεν θεωρώντας την απόφαση του «Groko» ως «ανοησία».

Υπενθυμίζεται ότι, ο Χανς Γκέοργκ Mάασεν είχε επικρίνει δριμύτατα τη Γερμανίδα καγκελάριο με αφορμή τα επεισόδια στο Κέμνιτς μεταξύ ακροδεξιών και αριστερών ομάδων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης