ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί εκ νέου με shutdown την κυβέρνηση

20067426

Ο Αμερικανός πρόεδρος πιέζει το Κογκρέσο να συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό τα κονδύλια για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε εκ νέου σήμερα να ανατρέψει τη συμφωνία για τον προϋπολογισμό μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών, που θα συνέβαλε στο να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να παραλύσει η λειτουργία της ομοσπονδιακής διοίκησης, καθώς δεν προβλέπει τη χρηματοδότηση της ανέγερσης του τείχους του στα σύνορα με το Μεξικό.

Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε την Τρίτη με συντριπτική πλειοψηφία (93-7) το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό που καλύπτει πολλά υπουργεία όπως εκείνο της Άμυνας. Ο νόμος περιλαμβάνει και το μέτρο της παράτασης, έως την 7η Δεκεμβρίου, της χρηματοδότησης και άλλων υπουργείων όπου θα είναι δυσκολότερο να επιτευχθεί συναίνεση. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθεί το ενδεχόμενο ενός κυβερνητικού shutdown όταν η χρηματοδότηση λήξει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι Ρεπουμπλικάνοι ελπίζουν να αναβάλουν το ακανθώδες ζήτημα της παράτυπης μετανάστευσης και της κατασκευής του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό για μετά τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, όπου κινδυνεύουν να χάσουν την πλειοψηφία τους στο Κογκρέσο.

Καρπός μιας σπάνιας συμφωνίας μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών, το νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι διατηρούν επίσης την πλειοψηφία.

Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να υπογράψει τους νόμους προκειμένου να τεθούν σε ισχύ. Και σε ένα tweet σήμερα, δεν φάνηκε ιδιαίτερα πρόθυμος να το κάνει.

«Θέλω να μάθω, πού βρίσκονται τα χρήματα για την ασφάλεια στα σύνορα και το ΤΕΙΧΟΣ σε αυτόν τον γελοίο νόμο για τις δαπάνες και από πού θα προέλθουν μετά τις ενδιάμεσες εκλογές» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Οι Δημοκρατικοί εμποδίζουν τις δυνάμεις επιβολής της τάξης και την Ασφάλεια στα σύνορα. Εντέλει οι Ρεπουμπλικάνοι πρέπει να σκληρύνουν τη στάση τους!»

Οι κοινοβουλευτικοί του Κογκρέσουν έχουν διορία έως τις 30 Σεπτεμβρίου τα μεσάνυχτα για να εγκρίνουν τον προϋπολογισμό για το 2019 και να αποφύγουν ένα "shutdown".

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

marshall_main

Έρευνα σοκ από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια - Το νησιωτικό σύμπλεγμα Μάρσαλ και ειδικότερα οι ατόλες του Μπικίνι και του Enewetak, αποτέλεσαν πεδία δοκιμής για το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ από το 1946 έως το 1958

ursula_main

Χρειαζόταν 374 ψήφους για να εκλεγεί και συγκέντρωσε 383 - Συγκινημένη άκουσε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας -  Οι Φιλελεύθεροι και το Ευρωπαϊκό Λαικό Κόμμα είχαν δηλώσει ότι θα την ψήφιζαν ενώ έλαβε στήριξη ακόμα και από τους 14 ευρωβουλευτές του κινήματος των 5 Αστέρων της Ιταλίας

21