ΗΠΑ: Ο εκλεκτός του Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο διαψεύδει ότι έχει επιτεθεί σεξουαλικά σε κοπέλα

ΗΠΑ: Ο εκλεκτός του Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο διαψεύδει ότι έχει επιτεθεί σεξουαλικά σε κοπέλα

Ο Μπρετ Κάβανο αμφισβήτησε σθεναρά σήμερα τις πληροφορίες που διαβίβασε στο FBI η γερουσιαστής  Νταϊάν Φαϊνστάιν

tlaEMiek
Ο Μπρετ Κάβανο, ο υποψήφιος που έχει προτείνει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο, αμφισβήτησε σθεναρά σήμερα τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες αποπειράθηκε να επιτεθεί σεξουαλικά σε μια νεαρή γυναίκα όταν ακόμη ήταν μαθητής λυκείου, πριν από περισσότερα από 30 χρόνια.

Μία εβδομάδα πριν από την ψηφοφορία που πρόκειται να διεξαχθεί στη Γερουσία για την επικύρωση του διορισμού του, η γερουσιαστής Νταϊάν Φαϊνστάιν, του Δημοκρατικού Κόμματος, ανακοίνωσε ότι διαβίβασε στο FBI τις "πληροφορίες" που έλαβε για τον δικαστή.

Σύμφωνα με το New Yorker, μια γυναίκα η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί επικοινώνησε με στελέχη των Δημοκρατικών τον περασμένο Ιούλιο. Υποστήριξε ότι στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν ο Μπρετ Κάβανο φοιτούσε στο λύκειο στη Μπιθέσντα, κοντα στην Ουάσινγκτον, επιχείρησε να της επιτεθεί, κατά τη διάρκεια μιας χοροεσπερίδας, κρατώντας την δια της βίας στο πάτωμα.

Η γυναίκα, που είπε ότι τελικά κατάφερε να απελευθερωθεί, υποστηρίζει επίσης ότι η ανάμνηση αυτού του γεγονότος υπήρξε πηγή άγχους για την ίδια και ζήτησε τη βοήθεια ψυχολόγου για να το ξεπεράσει.

"Αμφισβητώ με κατηγορηματικό τρόπο και προς αποφυγή κάθε αμφιβολίας αυτόν τον ισχυρισμό" ανέφερε ο 53χρονος Κάβανο. "Δεν έχω κάνει κάτι τέτοιο, ούτε στο λύκειο ούτε σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή", πρόσθεσε, σύμφωνα πάντα με το περιοδικό.

Ο Λευκός Οίκος από την πλευρά του έκανε λόγο για απόπειρα της τελευταίας στιγμής με σκοπό να καθυστερήσει η επικύρωση του διορισμού του δικαστή.

Κλείσιμο
Ο Κάβανο επιλέχθηκε από τον Τραμπ από τον κατάλογο με τους υποψηφίους που συνέταξαν συντηρητικές οργανώσεις, όμως επαφίεται στη Γερουσία να τον εγκρίνει. Αν, όπως προβλέπεται, αυτό γίνει σύντομα, ο δικαστής μπορεί να αναλάβει τα καθήκοντά του πριν ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες του Ανωτάτου Δικαστηρίου, την 1η Οκτωβρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης