Θα απευθυνθούμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, λέει ο δικηγόρος του πάστορα Μπράνσον

Θα απευθυνθούμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, λέει ο δικηγόρος του πάστορα Μπράνσον

«Αν δεν τον απαλλάξει το Συνταγματικό Δικαστήριο, θα πρέπει να παραπέμψουμε την υπόθεση στο ΕΔΑΔ, καθώς τα εσωτερικά ένδικα μέσα που μπορούμε να επιδιώξουμε θα εξαντληθούν», είπε

Brunson1
Ο Αμερικανός ευαγγελιστής πάστορας, Άντριου Μπράνσον, που τελεί υπό κατ 'οίκον περιορισμό στην Τουρκία είναι έτοιμος να παραπέμψει την υπόθεσή του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), εκτός αν το τουρκικό δικαστικό σώμα τον απαλλάξει, δήλωσε ο δικηγόρος του στο Al Jazeera.

Ο Ισμαήλ Τζεμ Χαλουβούρτ, δικηγόρος του Μπράνσον, δήλωσε ότι θα πάει στο Συνταγματικό Δικαστήριο, το ανώτατο δικαστήριο της Τουρκίας, εντός εβδομάδων ως ύστατη προσπάθεια να βρεθεί μια εσωτερική λύση για την κατάσταση του Μπράνσον.

«Θα λάβουμε σύντομα επίσημη ειδοποίηση από την ποινική δικαιοσύνη στη Σμύρνη και στη συνέχεια θα έχουμε ένα μήνα για να προσφύγουμε ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου", δήλωσε ο Χαλαβούρτ, προσθέτοντας ότι το "δικαίωμα στην ελευθερία και την ασφάλεια" του Μπράνσον, και το δικαίωμα να ταξιδεύει", έχουν παραβιαστεί.

«Αν δεν τον απαλλάξει το Συνταγματικό Δικαστήριο, θα πρέπει να παραπέμψουμε την υπόθεση στο ΕΔΑΔ, καθώς τα εσωτερικά ένδικα μέσα που μπορούμε να επιδιώξουμε θα εξαντληθούν», πρόσθεσε.

Ένα τουρκικό δικαστήριο στη δυτική επαρχία της Σμύρνης, στις 17 Αυγούστου, απέρριψε έκκληση για απελευθέρωση του Μπράνσον, υποστηρίζοντας μια απόφαση που ελήφθη από ένα κατώτερο δικαστήριο νωρίτερα την εβδομάδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης