Θα απευθυνθούμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, λέει ο δικηγόρος του πάστορα Μπράνσον

Brunson1

«Αν δεν τον απαλλάξει το Συνταγματικό Δικαστήριο, θα πρέπει να παραπέμψουμε την υπόθεση στο ΕΔΑΔ, καθώς τα εσωτερικά ένδικα μέσα που μπορούμε να επιδιώξουμε θα εξαντληθούν», είπε

Ο Αμερικανός ευαγγελιστής πάστορας, Άντριου Μπράνσον, που τελεί υπό κατ 'οίκον περιορισμό στην Τουρκία είναι έτοιμος να παραπέμψει την υπόθεσή του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), εκτός αν το τουρκικό δικαστικό σώμα τον απαλλάξει, δήλωσε ο δικηγόρος του στο Al Jazeera.

Ο Ισμαήλ Τζεμ Χαλουβούρτ, δικηγόρος του Μπράνσον, δήλωσε ότι θα πάει στο Συνταγματικό Δικαστήριο, το ανώτατο δικαστήριο της Τουρκίας, εντός εβδομάδων ως ύστατη προσπάθεια να βρεθεί μια εσωτερική λύση για την κατάσταση του Μπράνσον.

«Θα λάβουμε σύντομα επίσημη ειδοποίηση από την ποινική δικαιοσύνη στη Σμύρνη και στη συνέχεια θα έχουμε ένα μήνα για να προσφύγουμε ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου", δήλωσε ο Χαλαβούρτ, προσθέτοντας ότι το "δικαίωμα στην ελευθερία και την ασφάλεια" του Μπράνσον, και το δικαίωμα να ταξιδεύει", έχουν παραβιαστεί.

«Αν δεν τον απαλλάξει το Συνταγματικό Δικαστήριο, θα πρέπει να παραπέμψουμε την υπόθεση στο ΕΔΑΔ, καθώς τα εσωτερικά ένδικα μέσα που μπορούμε να επιδιώξουμε θα εξαντληθούν», πρόσθεσε.

Ένα τουρκικό δικαστήριο στη δυτική επαρχία της Σμύρνης, στις 17 Αυγούστου, απέρριψε έκκληση για απελευθέρωση του Μπράνσον, υποστηρίζοντας μια απόφαση που ελήφθη από ένα κατώτερο δικαστήριο νωρίτερα την εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

syria-refugee-thumb-large

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι ανήκουν σε οικογένειες ξένων ανδρών τζιχαντιστών και οι χώρες προέλευσης τους έχουν μπλοκάρει την επιστροφή τους επικαλούμενες φόβους εθνικής ασφάλειας

roma

Η Βιρτζίνια Ράτζι δήλωσε πως θέλει «να διαγράψει τα ονόματα δρόμων που ντροπιάζουν τη χώρα» - Πολιτικοί του Κινήματος Πέντε Αστέρων, από το οποίο προέρχεται η δήμαρχος, δεν έχουν καταδικάσει το φασιστικό παρελθόν της Ιταλίας

2