Γαλλία: Στο 32% ολίσθησε η δημοτικότητα του Μακρόν

Γαλλία: Στο 32% ολίσθησε η δημοτικότητα του Μακρόν

Η υπόθεση Μπεναλά αμαυρώνει την εικόνα του Γάλλου προέδρου - Ο Ταχά Μπουχάφς στέλεχος της Αριστεράς κατέγραψε το βίντεο που «καίει» τον Μακρόν

makron_09
Η υπόθεση Μπεναλά κατάφερε σοβαρό πλήγμα στη δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος εξακολουθεί να κρατάει το στόμα του κλειστό για το σκάνδαλο που έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στο Ελιζέ και τρίζει την... καρέκλα του.

Ο πρώην σύμβουλός του, Αλεξάντρ Μπεναλά, απεικονίζεται σε βίντεο να βιαιοπραγεί σε βάρος διαδηλωτών την Πρωτομαγιά με την αντιπολίτευση να ζητά εξηγήσεις από το Ελιζέ για την αδράνεια που επέδειξε και τον υπουργό Εσωτερικών να δηλώνει ανενημέρωτος όχι μόνο για την ιδιότητα του πρώην συμβούλου του Μακρόν αλλά και για την παρουσία του στις κινητοποιήσεις.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε με δύο μήνες καθυστέρηση, όταν δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο που απεικονίζει τον Μπεναλά να βγάζει όλο το μίσος τους στους διαδηλωτές.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Ipsos» που διεξήχθη για λογαριασμό του περιοδικού «Le Point», η λαοφιλία του Γάλλου προέδρου απώλεσε τέσσερις μονάδες τον Ιούλιο ολισθαίνοντας στο 32%.

Το 60% των Γάλλων εκφράζουν την δυσπιστία τους για τον Μακρόν. Αυτό είναι το χαμηλότερο ποσοστό λαοφιλίας του από τότε που ανέλαβε την εξουσία, όπως γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Kι ενώ ο Μακρόν συσκέπτεται με τους συμβούλους του για την υπόθεση,τα γαλλικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν το όνομα του στελέχους της γαλλικής Αριστεράς που κατέγραψε με το κινητό του το βίντεο με τον ξυλοδαρμό των διαδηλωτών.

Κλείσιμο
Το επίμαχο βίντεο της 1ης Μαϊου κατέγραψε με το κινητό του ο 21χρονος Ταχά Μπουχάφς,στέλεχος του κόμματος της «Ανυπότακτης Γαλλίας» του Ζαν Λυκ Μελανσόν. Περίπου μία εβδομάδα μετά την δημοσιοποίηση του βιντεοσκοπημένου υλικού από την εφημερίδα «Le Monde», o Ταχά Μπουχάφς θέτει ερωτήματα:

«Εκείνη τη στιγμή, δεν σκεπτόμουν ότι επρόκειτο για συνεργάτη του Εμανουέλ Μακρόν.Για μένα, ήταν αστυνομικοί. Έτσι έβγαλα το κινητό μου και τράβηξα μια σκηνή αστυνομικής βίας.Πρέπει να μιλήσει ο Μακρόν.Ως διαδηλωτής, ως αυτόπτης μάρτυρας έχω ανάγκη να μάθω την αλήθεια. Μέχρι σήμερα, είναι τώρα κάποιες μέρες που μιλάμε για το θέμα, ένα περιστατικό που έχει συμβεί εδώ και δυόμιση μήνες και ακόμη δεν γνωρίζουμε την αλήθεια, δεν γνωρίζουμε τι συνέβη: ποιος έδωσε στον Μπεναλά εξοπλισμό, ποιος του επέτρεψε να παρίσταται; ποιος τον κάλυψε; και για ποιους λόγους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης