Σκάνδαλο στη ισπανική βασιλική αυλή: Η πρώην ερωμένη του Χουάν Κάρλος τον κατηγορεί για ξέπλυμα χρήματος

Σκάνδαλο στη ισπανική βασιλική αυλή: Η πρώην ερωμένη του Χουάν Κάρλος τον κατηγορεί για ξέπλυμα χρήματος

Η Γερμανίδα αριστοκράτισσα υποστηρίζει πως ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας αγόρασε στο όνομά της ακίνητα σε Μονακό και Μαρόκο για να αποφύγει ο ίδιος να πληρώσει υψηλούς φόρους - Να ερευνηθούν οι δραστηριότητες του Χουάν Κάρλος ζήτησαν οι Ποδέμος

juancarloscorina
Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας που ο σύζυγος της αδελφής του βασιλιά της Ισπανίας, της Ινφάντα Κριστίνα, μπήκε στη φυλακή για την εμπλοκή του σε σκάνδαλο διαφθοράς και ένα νέο σκάνδαλο έρχεται να ταράξει την βασιλική αυλή της Ισπανίας. Η γοητευτική ξανθιά Γερμανίδα αριστοκράτισσα Κορίνα τσου Σεν-Βιτγκενστάιν, πρώην ερωμένη του τέως βασιλιά Χουάν Κάρλος, τον κατηγορεί για ξέπλυμα χρήματος.



Η 53χρονη γυναίκα υποστηρίζει πως ο Χουάν Κάρλος, που είχε παραιτηθεί από τον θρόνο το 2014, μετά το σκάνδαλο διαφθοράς με πρωταγωνιστή τον γαμπρό του, Ινιάκι Ουρντανγκαρίν αλλά και την αποκάλυψη της εξωσυζυγικής του σχέσης με την Βιτγκενστάιν, αγόρασε στο όνομα της ίδιας ακίνητα στο Μονακό και στο Μαρόκο και έβαλε στην τσέπη του χρήματα από εμπορική συμφωνία με την Σαουδική Αραβία. Η πρώην ερωμένη του Χουάν Κάρλος αναφέρει πως εκείνη ως μόνιμη κάτοικος του Μονακό θα πλήρωνε λιγότερους φόρους από τον Ισπανό γαλαζοαίματο. Μάλιστα, η Βιτγκενστάιν ισχυρίζεται πως ο 80χρονος Χουάν Κάρλος ήθελε τα χρήματα για να χωρίσει την τέως βασίλισσα Σοφία και να παντρευτεί την ίδια.

Το σκάνδαλο είδε το φως της δημοσιότητας όταν δύο ισπανικές ιστοσελίδες δημοσίευσαν το περιεχόμενο καταγεγραμμένης συνομιλίας της Γερμανίδας αριστοκράτισσας με Ισπανό πρώην αστυνομικό στο Λονδίνο το 2015. Στις συνομιλίες ακούγεται η Βιτγκενστάιν να αποκαλύπτει πως ο Χουάν Κάρλος της είχε εμπιστευτεί πως έχει μεταφέρει κρυφά χρήματα σε λογαριασμό εξαδέλφου του στην Ελβετία.

Κλείσιμο


Η βασιλική συντάκτρια Πιλάρ Ουρμπάνο δήλωσε πως το περιεχόμενο των συνομιλιών είναι «τόσο ασαφές», που χρειάζεται να χυθεί περισσότερο φως στην υπόθεση, ώστε οι ισχυρισμοί της Γερμανίδας αριστοκράτισσας να χαρακτηριστούν αξιόπιστοι. Από την πλευρά του, το αριστερό κόμμα των Ποδέμος ζήτησε την διενέργεια έρευνας για τις δραστηριότητες του Χουάν Κάρλος.

Στην επίμαχη συνομιλία της Βιτγκενστάιν με τον Ισπανό πρώην αστυνομικό, ο οποίος, επίσης, διερευνάται για την συμμετοχή του σε σκάνδαλο διαφθοράς, ο διάλογος γίνεται κυρίως στην ισπανική γλώσσα και λιγότερο στην αγγλική με την βασιλική συντάκτρια Άνα Ρομέρο, που έχει γνωρίσει την πρώην ερωμένη του Χουάν Κάρλος, να απορεί καθώς τα ισπανικά της Γερμανίδας αριστοκράτισσας δεν είναι υψηλού επιπέδου.

Ο πατέρας του βασιλιά Φελίπε και η πρώην ερωμένη του χώρισαν το 2014 μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε, όταν έγινε γνωστό πως οι δυο τους πήγαν για σαφάρι στη Μποτσουάνα ενώ η Ισπανία ταλανιζόταν από την οικονομική κρίση. Τη ίδια χρονιά ο Χουάν Κάρλος παραιτήθηκε από τον θρόνο υπέρ του γιου του Φελίπε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης