Γερμανία: Κρίσιμη ημέρα για το Προσφυγικό

merkel_seehofer

Μέρκελ - Ζεεχόφερ καλούνται να πείσουν τα «σκληρά καρύδια» της Ευρώπης

Σε αγώνα δρόμου επιδίδονται σήμερα Μέρκελ - Ζεεχόφερ προκειμένου να πείσουν τα «σκληρά καρύδια» της Ευρώπης, τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Ορμπάν και τον καγκελάριο της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, να αποδεχθούν τη συμφωνία για τη δημιουργία τράνζιτ κέντρων ασύλου.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός,Βίκτορ Ορμπάν μεταβαίνει στο Βερολίνο όπου θα έχει συνομιλίες με την Γερμανίδα καγκελάριο και τον ηγέτη των Χρστιανοκοινωνιστών.Το αντικείμενο συζήτησης θα είναι βεβαίως το προσφυγικό.Πολλά στελέχη των κομμάτων της γερμανικής αντιπολίτευσης έσπευσαν να επικρίνουν τη σημερινή συνάντηση Μέρκελ-Ορμπάν προσάπτοντας στη Γερμανίδα Καγκελάριο ότι προσεγγίζει τις πολιτικές του Ούγγρου πρωθυπουργού προκειμένου να λύσει το θέμα του προσφυγικού.

Ο Ορμπάν θα συναντηθεί και με τον Χορστ Ζεεχόφερ.Ο Βαυαρός υπουργός έχει σήμερα δουλειές με ...φούντες. Θα ανέβει στο βήμα της ομοσπονδιακής Βουλής (Bundestag) εξηγώντας το όραμά του σε ότι αφορά τα κέντρα ασύλου σε μία προσπάθεια να κάμψει τις αντιστάσεις των εταίρων του στο μεγάλο συνασπισμό, των Σοσιαλδημοκρατών,αλλά και της υπόλοιπων κομμάτων.

Στη συνέχεια μεταβαίνει στη Βιέννη σε μία προσπάθεια να πείσει τον Καγκελάριο της Αυστρίας να αποδεχτεί τη συμβιβαστική συμφωνία για τα τράνζιτ κέντρα ασύλου στα γερμανοαυστριακά σύνορα.

Χθες,σε μία θυελλώδη συνεδρίαση της Bundestag, πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος της Αριστεράς «Die Linke»,των «Ελεύθερων Δημοκρατών» (FDP), των Πρασίνων και του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος «AfD» επιτέθηκαν δριμύτατα στους Μέρκελ και Ζεεχόφερ για τη συμφωνία στην οποία συμφώνησαν τα κόμματά τους.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, όπως σχολιάζουν τα γερμανικά ΜΜΕ,δεν αναμένεται να είναι τόσο δύσκολος συνομιλητής όσο ο Αυστριακός καγκελάριος,Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ο Αυστριακός πρωθυπουργός τάσσεται κατά των κέντρων ασύλου στα γερμανοαυστριακά σύνορα δηλώνοντας πώς, από την συμφωνία των Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών, θα υπάρξουν επιπτώσεις στη χώρα του.

Η Βιέννη ανακοίνωσε ότι θέλει να «προστατεύσει τα σύνορά της»

Λίγες ώρες μετά την επίτευξη συμφωνίας για το προσφυγικό,η Αυστρία ανακοίνωσε ότι θα θωρακίσει κυρίως τα νότια σύνορά της.

«Η κυβέρνηση της Αυστρίας αναγκάζεται να λάβει μέτρα για να αποτρέψει τα μειονεκτήματα για την Αυστρία και τον πληθυσμό της από αυτή τη συμφωνία», αναφέρεται σε κοινή δήλωση του Αυστριακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, του αντικαγκελάριου,Χάιντις Κρίστιαν Στράχε και του υπουργού Εσωτερικών της χώρας,Χέρμπερτ Κικλ. «Πάνω απ 'όλα, θα προστατεύσουμε τα σύνορα με την Ιταλία και τη Σλοβενία...

Η Αυστρία είναι διατεθειμένη να λάβει μέτρα για την προστασία των νότιων συνόρων της, ειδικότερα», προστίθεται στη δήλωση.

«Ο Κουρτς θέτει σε κίνδυνο τη συμβιβαστική συμφωνία για το άσυλο», γράφει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα «Bild».Ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας, Χάιντς Κρίστιαν-Στράχε προειδοποιεί τη γερμανική κυβέρνηση για επαναπατρισμό των προσφύγων.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

bigben0

Αποκωδικοποιώντας τη συμφωνία - 3.000.000 Ευρωπαίοι στη Βρετανία και 1.000.000 Βρετανοί στην ΕΕ θα συνεχίσουν να εργάζονται και να λαμβάνουν τις παροχές στην επιλεγόμενη χώρα διαμονής τους - Η μεταβατική περίοδος, τα σύνορα Ιρλανδίας-Βόρειας Ιρλανδίας και οι ειδικές διατάξεις για την Κύπρο

1