Τσαβούσογλου για τους «οκτώ»: Η Ελλάδα μπορούσε να μας τους δώσει από την αρχή αλλά πιέστηκε από την Ευρώπη

Τσαβούσογλου για τους «οκτώ»: Η Ελλάδα μπορούσε να μας τους δώσει από την αρχή αλλά πιέστηκε από την Ευρώπη

«Εμείς ζητήσαμε να μας τους δώσουν αμέσως, μπορούσαν να τους δώσουν. Στην πραγματικότητα εγώ πιστεύω στην ειλικρίνεια του Τσίπρα σε αυτό το θέμα. Αλλά έπειτα κάποιοι παρενέβησαν και, όπως βλέπουμε, τίποτα δεν μένει κρυφό», είπε στο TRT

5b2b735d31ef4
Πιέσεις από την δυτική Ευρώπη δέχτηκε η Ελλάδα για να μην δώσει τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς στην Τουρκία, δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χωρίς ωστόσο να κατονομάζει χώρες ή πρόσωπα. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε μεν ότι πιστεύει στην ειλικρίνεια του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αλλά δεν περίμεναν τέτοια απόφαση από την Ελλάδα.

Σε συνέντευξη του στο κρατικό κανάλι, TRT Haber, o Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι όταν έφτασαν οι «8» στην Ελλάδα, αμέσως ήρθαν σε επικοινωνία με την ελληνική κυβέρνηση.

«Εμείς ζητήσαμε να μας τους δώσουν αμέσως, μπορούσαν να τους δώσουν. Στην πραγματικότητα εγώ πιστεύω στην ειλικρίνεια του Τσίπρα σε αυτό το θέμα. Αλλά έπειτα κάποιοι παρενέβησαν και, όπως βλέπουμε, τίποτα δεν μένει κρυφό. Από τη δυτική Ευρώπη ειδικά ασκήθηκαν πιέσεις εναντίον της ελληνικής δικαιοσύνης για να μην τους δώσουν. Δυστυχώς δεν τους έδωσαν. Η κυβέρνηση από την άλλη πηγαίνει αυτή την απόφαση σε ανώτερο δικαστήριο. Εδώ περιμέναμε κάποιου είδους αλληλεγγύη από την Ελλάδα, έστω και αν υπάρχουν ζητήματα μεταξύ μας που δεν τα έχουμε λύσει. Δεν περιμέναμε μια τέτοια απόφαση από την Ελλάδα. Δεν περιμέναμε να στηρίξουν τους πραξικοπηματίες εχθρούς της δημοκρατίας. Γνωρίζουμε ότι ασκήθηκαν πιέσεις έξωθεν», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης