Αυστρία: Ενίσχυση των ελέγχων στα εθνικά σύνορα ζητά ο καγκελάριος Κουρτς

Αυστρία: Ενίσχυση των ελέγχων στα εθνικά σύνορα ζητά ο καγκελάριος Κουρτς

Ο Κουρτς ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με την Μέρκελ και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, μεταξύ αυτών και της Ελλάδας – Αντικείμενο των συναντήσεων το μεταναστευτικό 

kurz
Ενδεχόμενες συναντήσεις με αντικείμενο το μεταναστευτικό ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς. Σύμφωνα με τον Κουρτς, οι συναντήσεις ενδέχεται να γίνουν με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας.

«Πιθανόν θα υπάρξει μια συνάντηση αυτή την εβδομάδα μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ, εμού και άλλων ηγετών για το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής», εξήγησε ο Κουρτς λίγο πριν από την κοινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Αυστρίας με την περιφερειακή κυβέρνηση της Βαυαρίας.

Σε κάθε περίπτωση, ο Αυστριακός καγκελάριος τόνισε ότι «πρέπει να προετοιμαστούμε για το γεγονός ότι οι έλεγχοι στα εθνικά σύνορα θα ενισχυθούν σε όλη την Ευρώπη, ξεκινώντας από τη Γερμανία».

Διπλωματικές πηγές φαίνεται να επιβεβαιώνουν, σύμφωνα με το DPA, ότι η καγκελάριος Μέρκελ θα συναντηθεί με τους ομολόγους της της Αυστρίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Ισπανίας. Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις Βρυξέλλες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης