ΗΠΑ: Με εξέταση DNA θα ταυτοποιούν τους γονείς παιδιών μεταναστών;

19675594

Οι αμερικανικές αρχές σχεδιάζουν να υποβάλουν σε εξετάσεις γενετικού υλικού γονείς παιδιών μεταναστών για να ταυτοποιείται η συγγένεια

Με μία εξέταση DNA οι αμερικανικές αρχές θα μπορούν να ταυτοποιούν τους γονείς παιδιών μεταναστών και να εντοπίζουν τους διακινητές.

H σκληρή αντιμεταναστευτική πολιτική που ήδη εφαρμόζει η κυβέρνηση Τραμπ, με τους αυστηρότερους αστυνομικούς ελέγχους στα σύνορα με το Μεξικό είχε ως αποτέλεσμα να χωριστούν περίπου 1.800 οικογένειες.

Η πολιτική «μηδενικής ανοχής» που εξήγγειλε και εφαρμόζει από τον Μάιο ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης,Τζεφ Σέσιονς,στο πλαίσιο της οποίας όσοι εισέρχονται παράνομα σε αμερικανικό έδαφος θα ασκείται εναντίον τους ποινική δίωξη,έχει προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή.

Παρά την καταδίκη της αντιμεταναστευτικής πολιτικής από τις οργανώσεις προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών και των μεταναστών, αλλά και τον ΟΗΕ, η αμερικανική κυβέρνηση υποστήριξε ότι, παρά τον χωρισμό των οικογενειών,τα παιδιά προστατεύονται, και ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν οι νομικές διώξεις όσων εισέρχονται παράνομα στη χώρα.

Για να ηρεμήσουν κάπως τα πνεύματα, οι αμερικανικές αρχές σχεδιάζουν να υποβάλουν σε εξετάσεις γενετικού υλικού γονείς παιδιών μεταναστών για να ταυτοποιείται η συγγένεια.

Οι αρχές υποστηρίζουν μέχρι τώρα ότι δεν έχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι μητέρα και παιδί είναι συγγενείς.Βασικό επιχείρημα των αρχών για την αυστηρότητα που επιδεικνύεται είναι ότι οι διακινητές συχνά χρησιμοποιούν παιδιά για να μπορέσουν να φέρουν στις ΗΠΑ ενηλίκους χωρίς να είναι συγγενείς τους. Ωστόσο οι οργανώσεις για την προστασία των παιδιών επισημαίνουν ότι δεν μπορεί κανείς να εφαρμόζει «δρακόντεια μέτρα» τα οποία βλάπτουν τα συμφέροντα των παιδιών.

Όπως αναφέρει ο αμερικανικός ιστότοπος «The Daily Caller» επικαλούμενος δηλώσεις του προέδρου του Συμβουλίου Έρευνας για την Οικογένεια,Τόνι Πέρκινς,o υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς διερευνά τη δυνατότητα εφαρμογής της εξέτασης DNA για να εξακριβωθεί η συγγένεια των μεταναστών- παιδιών που προσπαθούν να διασχίσουν τα νότια σύνορα των ΗΠΑ.

Περίπου 12.000 παιδιά βρίσκονται υπό την επίβλεψη της Υπηρεσίας Υγείας και Ανθρωπίνων Πόρων μετά την είσοδό τους στις ΗΠΑ.Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ, μεταξύ 6 και 19 Μαΐου 658 παιδιά χωρίστηκαν από 638 γονείς εξαιτίας των νομικών διώξεων.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

@

Προέδραρα, δώσε πόνο στους βολεμένους θολοκουλτουριάρηδες της παρακμής (μμε, μκο, λάιφ στάιλ και διεθνούς οργανισμούς).

zz

Zero tolerance FROM Trupm too YOU . Και καλά κάνει .

Σκληρη αλήθεια

Οι έμποροι των ανθρώπων είναι οι πραγματικοί υπαίτιοι για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι παράνομοι μετανάστες. Δεν δισταζουν να βουλιάξουν βάρκες (πνίγοντας ανθρώπους) να κάνουν λαθρεμπόριο παιδιών κλπ. Η λύση δεν είναι βέβαια να τους αφήσουμε να κερδίζουν εκμεταλλευόμενοι τον ανθρωπισμό μας.

Το DNA...

Είναι κάτι το απόλυτα σωστό. Αν γίνει ταυτοποίηση μεσω DNA στην Ελλάδα τότε θα εκπλαγούν πολλοί. Κάποιοι που άφηναν να μπουκάρουν τζιχάντια που κρατούσαν παιδάκια στα χέρια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

unicef_nigeria

Το προσωπικό της Unicef «εκπαιδεύει και αναπτύσσει κατασκόπους που στηρίζουν τους αντάρτες και τους υποστηρικτές αυτών», ανέφερε ο συνταγματάρχης Ονιγιαμα Νουακουάκουα σε ανακοίνωσή του

prorust_main1

Ρεκόρ πώλησης για το τεράστιας συλλεκτικής αξίας πρώτο αντίτυπο, του πρώτου μέρους της σειράς βιβλίων «Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο» - Το αντίτυπο νούμερο 1, είχε δωρίσει ο Προυστ στον στενό του φίλο Λουσιάν Ντοντέ, το 1913

aircarrier0

Ο σερ Νικ Κάρτερ προειδοποιεί ότι η «ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι» - Παρουσίασε συγκριτικά στοιχεία του σήμερα με το τότε και καυτηρίασε την έλλειψη γνώσης της ιστορίας που χαρακτηρίζει τη σημερινή κοινωνία - Ρωσία, Κίνα και Ιράν οι «εχθρικές» δυνάμεις

10