Γερμανία: Η Μέρκελ δεν μπορεί να λύσει το προσφυγικό πιστεύει η πλειοψηφία των Γερμανών

Γερμανία: Η Μέρκελ δεν μπορεί να λύσει το προσφυγικό πιστεύει η πλειοψηφία των Γερμανών

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την κυβερνητική κρίση στη χώρα  -  Μέρκελ και Ζεεχόφερ ερίζουν για το θέμα της αντιμετώπισης των προσφύγων που αιτούνται άσυλο στα γερμανικά σύνορα

merkel_2
Σχεδόν το 75% δεν πιστεύει ότι η Μέρκελ θα καταφέρει να επιτύχει μία ευρωπαική λύση για το προσφυγικό μέχρι το τέλος Ιουνίου, σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση που διεξήχθη μετά την κυβερνητική κρίση στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης για την οποία ευθύνεται ο βαυαρός εταίρος της στον κυβερνητικό συνασπισμό,οι Χριστιανοκοινωνιστές.

Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της, το 74,7% των συμπολιτών της Γερμανίδας καγκελαρίου θεωρούν ότι δεν θα καταφέρει να ανταποκριθεί στη διορία που της έθεσε ο Βαυαρός ηγέτης των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Χορστ Ζεεχόφερ, να μπορέσει δηλαδή να βρει μία αποδεκτή λύση για το προσφυγικό με τους Ευρωπαίους εταίρους μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Ο χρόνος τρέχει και ο Βαυαρός εταίρος της Μέρκελ, ηγέτης των Χριστιανοκοινωνιστών και υπουργός Εσωτερικών απειλεί την Γερμανίδα καγκελάριο ότι θα τινάξει στον...αέρα τον «μεγάλο συνασπισμό» (Groko) εάν δεν επιτύχει μια αποδεκτή συμφωνία σε ευρωπαικό επίπεδο για την πολιτική ασύλου.

H απαισιοδοξία των Γερμανών για την καγκελάριο της χώρας τους αποτυπώνεται στα πορίσματα της δημοσκόπησης που διεξήχθη από το ινστιτούτο «Civey World» και δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των Γερμανών (74,7% δεν πιστεύουν ότι η Μέρκελ θα βρει μια ικανοποιητική λύση. Μόνο το 18,1% πιστεύει σε επιτυχείς διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Κλείσιμο
Στο ερώτημα: «Θα επιτύχει η καγκελάριος Μέρκελ κατά τη γνώμη σας, να διαπραγματευθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα του ασύλου;», το 35,1% απάντησε:«Όχι, δεν υπάρχει τρόπος» και το 39,6% είπε:«Μάλλον όχι.» Την απάντηση:«Ναι, σίγουρα» έδωσε το 5,2% των ερωτηθέντων ενώ το 12,9% είπε :«Μάλλον ναι». Το 7,2% δήλωσε αναποφάσιστο.

Για ποιο λόγο διαφωνούν για το προσφυγικό Μέρκελ και Ζέεχοφερ


Μέρκελ και Ζεεχόφερ ερίζουν για το θέμα της αντιμετώπισης των προσφύγων που αιτούνται άσυλο στα γερμανικά σύνορα.

Ο Χριστιανοκοινωνιστής υπουργός Εσωτερικών ζητά την απαγόρευση της εισόδου για εκείνους που στο παρελθόν είχε απορριφθεί η αίτηση τους στη Γερμανία,όπως και για εκείνους που τα στοιχεία τους είναι καταγεγραμμένα σε ευρωπαϊκή τράπεζα προσωπικών δεδομένων.Δηλαδή,ο Ζεεχόφερ ζητά την επαναλειτουργία του Κανονισμού του Δουβλίνου βάσει του οποίου υπεύθυνο κράτος-μέλος για τον αιτούντα ασύλου είναι αυτό μέσω του οποίου εισήλθε για πρώτη φορά στην Ε.Ε. Αυτές οι χώρες είναι η Ελλάδα, η Μάλτα, η Ιταλία, η Ισπανία.

Από την πλευρά της η Μέρκελ τάσσεται υπέρ μιας ευρωπαικής λύσης και ζητά να εξασφαλιστεί η παροχή βοήθειας στα μέλη της Ε.Ε που πλήττονται περισσότερο από την προσφυγική κρίση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης