Με μοτοσικλέτα έκανε την επίθεσή του ο βομβιστής αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν

kabul-bomb2

Τα εκρηκτικά εξερράγησαν στην είσοδο μιας γιγαντιαίας σκηνής κοντά σε κατοικίες στο δυτικό τμήμα της Καμπούλ και αφού οι περισσότεροι ιερωμένοι είχαν αποχωρήσει, σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα

Ένας μοτοσυκλετιστής βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε τα εκρηκτικά του κοντά σε συνάθροιση μουσουλμάνων ιερωμένων στην αφγανική πρωτεύουσα Καμπούλ, οι οποίοι προηγουμένως είχαν εκδώσει φάτουα κατά των επιθέσεων αυτοκτονίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ άνθρωποι, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Τα εκρηκτικά εξερράγησαν στην είσοδο μιας γιγαντιαίας σκηνής κοντά σε κατοικίες στο δυτικό τμήμα της Καμπούλ και αφού οι περισσότεροι ιερωμένοι είχαν αποχωρήσει, σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα.

Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε άμεσα την ευθύνη για την επίθεση, η οποία υπογραμμίζει την επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας στη χώρα ενόψει των βουλευτικών και τοπικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τις 20 Οκτωβρίου.

Οι Ταλιμπάν, οι οποίοι μάχονται για την αποκατάσταση του αυστηρού ισλαμικού νόμου μετά την απομάκρυνσή τους από την εξουσία το 2011 από τα αμερικανικά στρατεύματα, αρνήθηκαν κάθε ανάμειξη.

Περισσότεροι από 2.000 ιερωμένοι από ολόκληρη τη χώρα ξεκίνησαν την Κυριακή τη διήμερη συνάντησή τους σε μια γιγαντιαία σκηνή της Λόγια Ζίργκα--της μεγάλης παραδοσιακής συνέλευσης στο Αφγανιστάν--όπου καταδίκασαν τις πολυετείς συγκρούσεις. Εξέδωσαν φάτουα ή αλλιώς θρησκευτικό διάταγμα με το οποίο έκριναν παράνομες τις επιθέσεις αυτοκτονίας και ζήτησαν την αποκατάσταση της ειρήνης από τους Ταλιμπάν ώστε να μπορέσουν να αποχωρήσουν τα ξένα στρατεύματα.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει πραγματοποιήσει πολλές επιθέσεις στην Καμπούλ, αλλά αξιωματούχοι ασφαλείας υποστηρίζουν ότι αρκετές από αυτές είναι πιθανότερο να ήταν έργο του Δικτύου Χακάνι, μιας οργάνωσης με διασυνδέσεις με τους Ταλιμπάν.

Μια σειρά από βομβιστικές επιθέσεις στην Καμπούλ έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους τους τελευταίους μήνες και δεν υπάρχουν ενδείξεις αποκλιμάκωσης της βίας κατά το Ραμαζάνι, τον ιερό μήνα των μουσουλμάνων.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Uslu

Το άγριο έγκλημα στην επαρχία Αδριανούπολης αποκαλύφθηκε, όταν ένας περαστικός που μάζευε κουκουνάρια σε δάσος της περιοχής, εντόπισε τυλιγμένο σε εφημερίδα ένα βραχίονα του θύματος

no-dong1

«Πρέπει να διαπραγματευτούμε για τις υφιστάμενες πυρηνικές δυνατότητες της Βόρειας Κορέας», είπε ο αναλυτής Βίκτορ Τσα, εκ των συντακτών της έκθεσης του CSIS. «Όχι μόνον για εκείνες που έχουν αποκαλυφθεί στο παρελθόν»

usa_efivoi_arthro

Ο μικρότερος, ηλικίας 16 ετών, πιθανότατα ελληνικής καταγωγής, φοιτούσε στο ελληνικό σχολείο «Οδυσσέας» - Στα σπίτια τους βρέθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί και 23 όπλα διαφόρων διαμετρημάτων