Αποκάλυψη σοκ: Ο θρυλικός παιδίατρος Άσπεργκερ είχε στείλει εκατοντάδες παιδιά στο θάνατο επί Χίτλερ!

asperger

O Αυστριακός επιστήμονας, από τον οποίο ονομάστηκε το σύνδρομο του φάσματος του αυτισμού, ήταν ένα καίριο «γρανάζι» στη μηχανή ευθανασίας παιδιών του ναζιστικού καθεστώτος

Ο Αυστριακός γιατρός από τον οποίο πήρε το όνομά του το σύνδρομο Άσπεργκερ, ήταν ένα ενεργό «γρανάζι» της μηχανής του ναζιστικού καθεστώτος που έστελνε παιδιά τα οποία είχαν κριθεί «ακατάλληλα για να ζήσουν» σε έναν φρικτό και βασανιστικό θάνατο.

Αυτό ισχυρίζεται η νέα μελέτη του ιστορικού Χέργουιγκ Τσεκ, καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιατρικής τη Βιέννης, η οποία δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό Molecular Autism και αποτελεί προϊόν έρευνας οκτώ ετών.

Ο Άσπεργκερ θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους στους κλάδους της παιδικής ιατρικής και ψυχιατρικής, ιδίως για τη μεγάλη συνεισφορά του στην κατανόηση του συνδρόμου Άσπεργκερ και του φάσματος του αυτισμού.

Το έγγραφο που αποδεικνύει την αφοσίωση του Άσπεργκερ στα ναζιστικά ιδεώδηΩστόσο, «ξεθάβοντας» παλιά αδημοσίευτα έγγραφα από κρατικά αρχεία αλλά και τους προσωπικούς φακέλους των ασθενών του Άσπεργκερ, ο Τσεκ ανακάλυψε μια πολύ σκοτεινή πλευρά της ζωής του θρυλικού γιατρού: Ειχε συμμαχήσει σε τέτοιο βαθμό με τη ναζιστική ιδεολογία που συχνά παρέπεμπε μικρούς ασθενείς του με σοβαρές ασθένειες στην κλινική Am Spiegelgrund, το "κέντρο συγκέντρωσης" παιδιών που δεν πληρούσαν τα κριτήρια του καθεστώτος που θα τους επέτρεπαν να ζήσουν.

Σύμφωνα με τον Τσεκ, οι πιθανότητες να μην γνώριζε ο επιστήμονας πού ακριβώς έστελνε τα παιδιά και τι θα τους συνέβαινε εκεί, είναι σχεδόν μηδαμινές.

Σχεδόν 800 παιδιά πέθαναν στην κλινική μεταξύ 1940-1945, πολλά από τα οποία δολοφονήθηκαν στο πλαίσιο του διαβόητου προγράμματος ευθανασίας T4. Με μια κοινή δήλωση, οι συντάκτες του Molecular Autism χαιρέτισαν το γεγονός ότι η «ενδελεχής μελέτη» του Τσεκ έριξε επιτέλους φως σε εικασίες δεκαετιών σχετικά με την προσέγγιση του Άσπεργκερ στα θέματα θεραπείας και φροντίδας των μικρών του ασθενών.

«Ο βαθμός εμπλοκής του Άσπεργκερ στην στόχευση των πιο ευάλωτων παιδιών της Βιέννης αποτελούσε εδώ και πολλά χρόνια ένα ανοιχτό ερώτημα στον κλάδο της μελέτης του αυτισμού», αναφέρουν στην κοινή τους ανακοίνωση.

Την εποχή που ο όρος «σύνδρομο Άσπεργκερ» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο, το 1981, από την Δρ. Λόρνα Γουίνγκ, δεν ήταν γνωστή η συνεργασία του επιστήμονα με τους Ναζί, ούτε η ενεργή υποστήριξη που παρείχε στο πρόγραμμα υποχρεωτικής στείρωσης και ευθανασίας.

Ανάμεσα στα ευρήματα του Τσεκ είναι η φωτογραφία του προσώπου της Χέρτα Σράιμπερ, ενός μικρού κοριτσιού που υπέφερε από εγκεφαλίτιδα και πέθανε από πνευμονία τρεις μήνες αργότερα, μετά την εισαγωγή της στο Spiegelgrund, κατόπιν εντολής του Άσπεργκερ, μια μέρα μετά τα τρίτα της γενέθλια.Ο Άσπεργκερ είχε δώσει εντολή για την εισαγωγή της επειδή «αποτελούσε ένα αφόρητο φορτίο για τη μητέρα της» και επειδή «δεν επιδεχόταν θεραπείας». Ένα δείγμα του εγκεφάλου της Χέρτα, το οποίο βρέθηκε στο υπόγειο της κλινικής στα τέλη του '90, ενταφιάστηκε το 2002, σύμφωνα με τον Τσεκ.

Σε έγγραφα που βρέθηκαν στο προσωπικό του αρχείο, o Άσπεργκερ έγραφε σχετικά με την ανάγκη να «ληφθούν περιοριστικά μέτρα» για ασθενείς που είχαν θεωρηθεί ανίατοι και έπασχαν από κληρονομικές ασθένειες, «από αίσθηση μεγάλης ευθύνης» απέναντι στη γερμανική φυλή.

Επίσης, σε περιπτώσεις μικρών ασθενών που είχαν πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, ο Άσπεργκερ συχνά έριχνε την ευθύνη στα θύματα στις διαγνώσεις του και αναπαρήγαγε ειδεχθή στερεότυπα για τους Εβραίους.

Επίσης, καθ' όλη τη διάρκεια της έρευνάς του, ο Τσεκ δεν βρήκε καμία απόδειξη για τις θεωρίες που ήθελαν τον Άσπεργκερ να ήταν ένα είδος «Όσκαρ Σίντλερ» που έσωζε τα παιδιά από την ευθανασία ή από τα φριχτά πειράματα που τους επιφύλασσαν οι Ναζί επιστήμονες. Επισης δεν βρέθηκε καμία απόδειξη της «φιλάνθρωπης προσέγγισης» που ο ίδιος ισχυριζόταν ότι ακολουθούσε πάντα σε σχέση με τους μικρούς ασθενείς του, ούτε του «παιδαγωγικού οπτιμισμού» (έναν όρο που είχε εφεύρει ο ίδιος) που αναφερόταν στις θεωρίες του.

Ποια ήταν τα σχέδια ευθανασίας του Τρίτου Ράιχ για τα παιδιά;

Το "Aktion T4" ήταν το όνομα που είχε δοθεί στο φρικτό πρόγραμμα ευθανασίας, το οποίο είχε εγκρίνει ο ίδιος ο Χίτλερ και προέβλεπε την εξόντωση των ανίατων και σοβαρά ανάπηρων ατόμων.

Περίπου 300.000 άτομα, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, θανατώθηκαν σε κλινικές στη Γερμανία, την Αυστρία, την Πολωνία και τη Δημοκρατία της Τσεχίας, το διάστημα 1939-1945.

Με εντολή του ίδιου του Φύρερ, η οποία δόθηκε στα τέλη του 1939, ορισμένοι γιατροί είχαν την άδεια να στέλνουν τους «ανίατους» ασθενείς σε συγκεκριμένες τοποθεσίες. Ως επικεφαλής του προγράμματος είχε διοριστεί από τον Χίτλερ ο Καρλ Μπραντ, ο οποίος επέβλεπε τις διαδικασίες με τις οποίες όλοι αυτοί οι άνθρωποι υποβάλλονταν σε «ακούσια ευθανασία», κυρίως μέσω φονικής ένεσης και χρήσης δηλητηριωδών αερίων.

Στην κλινική Am Spiegelgrund, περίπου 800 παιδιά έπεσαν θύματα αυτού του απάνθρωπου προγράμματος. Οι εγκέφαλοί τους διατηρήθηκαν σε ειδικά δοχεία στο υπόγειο της κλινικής, και παράμειναν εκεί για δεκαετίες, ένα θλιβερό «αναμνηστικό» της εφιαλτής περιόδου του ναζισμού.

ΣΧΟΛΙΑ (114)

Maria

Η γή ,ο κόσμος μας οπου εδω ανατρέφονται δαίμονες. Δυστυχως βρισκονται ανάμεσά μας.

GATACA

Φανταστείτε ότι κάποιος σας έλεγε ότι έχει μια επιστημονική μέθοδο για να είναι το παιδί που θα αποκτήσετε το πιο ψηλό , το πιο δυνατό , το πιο όμορφο και έξυπνο και ικανό που μπορεί να γίνει ξεκινώντας με τα δικά σας γονίδιά . Θα είναι ακόμα αναγνωρίσιμα δικό σας, αλλά θα είναι ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΣΑΣ . Θα το επιλέγατε αυτό για το παιδί σας ; ...Ε κάποιοι το επέλεξαν για το έθνος τους

Άσχετο

Το να επηρεάσεις κάποιον οργανισμό πριν την δημιουργία του καν είναι πολύ διαφορετικό από το να τερματίζει έναν οργανισμό επειδή δεν πληρεί τα δικά σου κριτήρια. Μπορεί να το κάνουν αυτό οι κτηνοτρόφοι στις φάρμες. Αλλά οταν κάποιοι ξύπνιοι βλέπουν τους εαυτούς τους σαν ανωτερα όντα από τους τριγύρω, τότε τους αξίζουν αυτά που τους περιμένουν. Θα χάνουν και θα πεθαίνουν κάθε φορά, είτε είναι Αντουανετες είτε Ναζι η οτιδήποτε

Ομως

Ο Bolt και ο Lebron James (κλπ.) είναι προϊόντα ευγονικης . Μόνο οι πιο ανθεκτικοί και αθλητικοί και δυνατοί Σκλάβοι από κάθε φύλο επιλέγονταν και εξ αρχης στην Αφρική αλλά και στη συνέχεια για αναπαραγωγή μεταξύ τους. Δεν βλέπω να κλαψουρίζετε για αυτό το αποτέλεσμα ...ούτε να το αμφισβητείτε

@ Ιστορια 19/04/2018, 22:13

"δωρικων εγκληματικων συνηθειών που ίσως όμως είχαν κάποια εξελικτική εξηγηση πριν χιλιάδες χρόνια (περιορισμένη ποσότητα τροφής), ασυγχώρητες όμως τον 20ο αιώνα." Και σήμερα αντιμετωπίζουμε περιβαλλοντικά προβλήματα και μάλιστα πολύ πιο σοβαρά από τότε. Για αυτό και διεθνώς επικοινωνείται η ανάγκη απαγόρευσης γέννησης 2ου παιδιού ώστε σε 1η φάση να συγκρατηθεί η αύξηση πληθυσμού και σε 2η φάση να μειωθεί ο πληθυσμός από τα 12 δις στα 1 με 3 δις.

Ζήτω η Δημοκρατία!

"Τον αράπη κι άν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς". Παρομοίως, τον χαμηλού IQ άνθρωπο όσους πόρους και εάν επενδύσεις επάνω του, δυσανάλογα λίγα θα βελτιώσεις. Στη λεγόμενη δημοκρατία επιτρέπεται όλοι να ψηφίζουν. Ο ένας στους 5 ανθρώπους χαρακτηρίζεται ελαφρά ηλίθιος. Ο ένας στους 5 ανθρώπους έχει ψυχολογικά προβλήματα. Εκ των πραγμάτων ψηφίζουν και ηλίθιοι και ψυχασθενείς. Όσοι κατανοούμε και μπορούμε οφείλουμε να αναπτύσσουμε δομές προστασίας από τους ηλίθιους και από τους ψυχασθενείς, ένα είδος παράλληλης κυβέρνησης. Υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία, να πηγαίνει ο όχλος να ψηφίζει, να ικανοποιείται, να νομίζει ότι κάνει κάνει.

Διόρθωση:

να νομίζει ότι κάτι κάνει.

Το μη χείρον βέλτιστον

Το πρόβλημα είναι ότι, χωρίς δημοκρατία (δηλ. θεοκρατικά, αριστερά ή ακροδεξιά καθεστώτα), κυριαρχούν τότε ακόμα χειρότεροι. Για αυτό, αν και η δημοκρατία δεν είναι τέλεια, είναι πάντως καλύτερη από οποιαδήποτε εναλλακτική λύση.

Δηλαδή

Σπάρτη . Ε τι να κάνουμε ; κάποιοι δεν θέλουν να καταλήγουν πάντα δαρμένοι και υπόδουλοι . Μήπως οι δημοκράτες του Κουλη εδώ θέλουν να σταματήσει και ο προγεννητικός έλεγχος ;

Αγύριγο κεφάλι

ΝΑΖΙΣΜΟΣ= Απάνθρωπο ΑΙΣΧΟΣ!___________Το πιό ΚΤΗΝΩΔΕΣ φιδο-τόμαρο που φόρεσε ποτέ "άνθρωπος"!.._____Ο Δβολος ο ίδιος που κατέβηκε και εκυβέρνησε στην Γη!..________Και βγαίνουν με το προσωπείο του "πατριώτη" και πουλάνε και ..."πατριωτισμό" τα ΚΤΗΝΗ!..

μας έχεις κουράσει

με τις αριστερές σου ανοησίες. Πάλι μεθυσμένος είσαι ;

Ραγιάδες

Χωρίς ευγονική, Θα έβγαζαν όλοι ΣΥΡΙΖΑ

Η σημασία της παιδείας

Το ό, τι οι λιγότερο μορφωμένοι έλκονται από τα ευκολοχώνευτα μηνύματα της ακροδεξιάς, του ρατσισμού, της αριστεράς, των φονταμενταλιστών και όποιας άλλης καταστροφικής ιδεολογίας δεν σημαίνει βέβαια ότι πρέπει να θανατώνονται. Απλώς είναι η απόλυτη ένδειξη για την ανάγκη της ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας σε κάθε κοινωνία και τη σημασία της υψηλού επιπέδου παιδείας σε όλες τις χώρες, ώστε οι ψηφοφόροι να μην παρασύρονται τόσο εύκολα από δημαγωγούς σε εγκληματικά και καταστροφικά μονοπάτια.

σπυρος πορτο

μην ανυσηχατε ρε ,παντα θα υπαρχουν οι ρωσσοι και οι κινεζοι(ειδικα αυτοι στο μελλον) ωστε να μαζευονται τα καλοπαιδα φασισταρια της δυσης και να επικρατουν πιο δημοκρατικοι και πιο λογικοι ανθρωποι στα πολιτικα πραγματα της δυσης

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

ΑΣΧΕΤΩΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ Ή ΟΡΓΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΕΛΘΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΌΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΝΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΘΗΛΑΣΤΙΚΑ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΔΗ ΤΩΝ ΘΗΛΑΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ- ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ- ΣΕ ΕΥΓΕΝΟΥΣ ΡΑΤΣΑΣ Ή ΜΗ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ... ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΤΙΠΟΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ...

Προς Κώστα-Δράμα

Το ερώτημα που θέλω να μου απαντήσεις είναι: Στέφανος ή Καλαμιά ;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Mark_Epser

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν τήρησαν πλήρως τις υποσχέσεις τους - «Όσοι ευθύνονται για τα εγκλήματα πολέμου θα πρέπει να καταστούν υπόλογοι» επισήμανε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας - «Δεκάδες τζιχαντιστές αφέθηκαν ελεύθεροι» τόνισε ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος

1
boris-0

329 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 299 κατά της συμφωνίας αποχώρησης - Απέρριψαν ωστόσο το χρονοδιάγραμμα-«εξπρές» για τους εφαρμοστικούς νόμους, με 322 «όχι», έναντι 308 «ναι» - Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε πως «παγώνει» την εξέταση της συμφωνίας για το Brexit, έως ότου η ΕΕ αποφασίσει αν θα προσφέρει μια παράταση στην ημερομηνία της 31ης Οκτωβρίου - Τουσκ: Συζητάμε αίτημα αναβολής του Brexit έως τις 31 Ιανουαρίου 2020

44